Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol van a Frigyláda?

Hol van a Frigyláda?

Figyelt kérdés
Mik a legutolsó ismeretek róla? Ha jól tudom (nem vagyok benne biztos) Salamon fia egy repülő "szekéren" Etiópiába vitte, és állítólag onnan megszűnnek a feljegyzések róla. Igaz ez? Pontosítanátok?

2011. dec. 3. 03:01
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

"Kedves Kérdező! Istennel ma kommunikálhatsz bárhonnan bármikor, mert a lefedettség és a térerő tökéletes. :-D"

Akkor miért nem tudott Isten a Frigyláda nélkül kommunikálni népével? Egyetlen egy olyan példa sincs a Bibliában ahol isten a pusztán szóbeli kommunikációkor nem a ládán keresztül tenné azt. Ha valóban mindenható nem lenne erre szüksége. Isten olyan valós mint ma egy politikus. Sajnos az egyház 2000 év alatt annyira félremagyarázta és félreértelmezte hogy ma hazugságokat tanít a híveinek. De Jézus is figyelmeztetett erre hogy lesznek hamis próféták, akik el akarják majd fedni az emberiségnek az igazságot, és igaza is lett. A keresztény egyház maga a sátán, a hívei pedig a követői. Azért remélem egyszer kiderül az igazság, ahogyan Jézus is akarná.

2011. dec. 3. 12:38
 12/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Hivatkoznál igehelyekre is? :)))

"Azt meg légyszíves ne írja senki hogy ezek csak jelképes dolgok, mert ott van fekete-fehéren leírva minden a Bibliában."

Igen, de akkor te remélem azon fanatikusokhoz tartozol, mint én magam is, aki még csak véletlenűl sem tekinti a teremtés történetét jelképesnek, ugye? Mert ha így van, akkor valószínű, hogy egy oldalon állunk, és ezáltal el tudod helyezni Krisztus személyét, úgyhogy azt hiszel a frigyládáról, amit akarsz. Vagy az már nem úgy volt? Akkor miért írod hogy ne beszéljünk jelképekről? A frigyláda nem jelkép, az volt. A történések vele kapcsolatban nem jelkép, csak csökevényes technikánkat integrálod (próbálod) belehelyezni csodákba és kijelentésekbe.

Üdv: L

2011. dec. 3. 12:39
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nincs igazad, ott a próféták, kikkel különböző módokon kommunikált, ott az égő bokor mózesnél, ott az édenben ahogy sétált, ott van Noé esetében, és szerintem kb 100 példát lehet felhozni. Nagy tévedés, hogy csak a frigyláda jelenlétében kommunikált...

2011. dec. 3. 12:40
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

" Egyetlen egy olyan példa sincs a Bibliában ahol isten a pusztán szóbeli kommunikációkor nem a ládán keresztül tenné azt"

Csak hogy újszövetségi pédát is lássunk:

Mt 17,5 "Mikor ő még beszél vala, ímé, fényes felhő borítá be őket; és ímé szózat lőn a felhőből, mondván: Ez az én szerelmes Fiam, a kiben én gyönyörködöm: őt hallgassátok."

Nem a láda jelent meg:)))

2011. dec. 3. 12:44
 15/20 A kérdező kommentje:

Kedves L!

Pontosan melyik állításom igazolására kérsz igehelyeket?

"Igen, de akkor te remélem azon fanatikusokhoz tartozol, mint én magam is, aki még csak véletlenűl sem tekinti a teremtés történetét jelképesnek, ugye?"

Egyáltalán nem, és hiszem hogy a benne leírtak mind-mind igazak, csak azt ma rosszul értelmezik, és jelképes tanmesének tartják. A teremtés 6 napja, tökéletesen leírja azt a folyamatot ahogyan bolygónk a mai formájára alakult, csak ezek nem napok, hanem 6 nagyobb időszak.

Hiszem hogy valóban Isten vagy Istenek teremtették az embert saját képmásukra, azon a valós földi vagy égi helyen, amit úgy ismer az emberiség hogy Éden. Hiszem hogy Isten genetikával teremtett minket, és üzent is vele. Az ember tökéletes kialakulásához a mai génállományának mindössze 5%-a a szükséges. A maradék 95%-ról nem tudják mire való, de érdekessége hogy végtelen számú információt lehet elhelyezni benne, csak ismerni kell a kódot amivel írták. De itt van ez a kép is, hogyan teremtette Isten a nőt, Ádám oldalbordájából:

[link]

"Mert ha így van, akkor valószínű, hogy egy oldalon állunk, és ezáltal el tudod helyezni Krisztus személyét."

Krisztusról hiszem hogy egy nagyon fontos tisztség Isten "seregében", és már kezdetektől fontos szerepe van az emberiség történetében.

"A történések vele kapcsolatban nem jelkép, csak csökevényes technikánkat integrálod (próbálod) belehelyezni csodákba és kijelentésekbe."

Én nem így gondolom. Ha értenéd az egész történetet, és nem csak kiemelt részeket, talán nem ezt írnád. De nem kívánom és nem is tudom mindezt egy kommentben kifejteni. A Bibliában csodálatosabb dolgok vannak leírva szó szerint mint amiről az emberiség ma álmodni mer, csak tudni kell értelmezni. És hiszem hogy Isten nem egy jelképes, szellemi "lény", hanem nagyon is valós.

2011. dec. 3. 13:00
 16/20 A kérdező kommentje:

"Csak hogy újszövetségi pédát is lássunk:

Mt 17,5 "Mikor ő még beszél vala, ímé, fényes felhő borítá be őket; és ímé szózat lőn a felhőből, mondván: Ez az én szerelmes Fiam, a kiben én gyönyörködöm: őt hallgassátok."

Nem a láda jelent meg:))) "

Ezt külön kiszerettem volna emelni, de gondoltam felesleges. Ezek szerint mégse. 2 féle módon kommunikál Isten: Vagy személyesen jelenik meg, elég gyakran egy "felhőn" vagy csak úgy simán (hogyan képes erre egy szellemi síkon létező erő?), vagy a Ládával. Olyan példa egyetlen egy nincs amikor csak úgy egyszerűen hallanák őt, de mégse lenne ott személyesen. Vagy személyesen szól, vagy a Ládából. Ezek azt igazolják hogy létező fizikai lény.

2011. dec. 3. 13:03
 17/20 A kérdező kommentje:

"Nincs igazad, ott a próféták, kikkel különböző módokon kommunikált, ott az égő bokor mózesnél,"

Az "égő" csipkeboroknál is személyesen jelenik meg, nem csak úgy megszólal a levegőből.

2011. dec. 3. 13:04
 18/20 eric_one ***** válasza:
78%

Kedves Kérdező! Látom téged valóban érdekel az igazi igazság, és rendkívül értelmes és intelligensnek tartalak! Ezért megosztok veled egy titkot. A frigyláda belsejében lévő kőtáblák valójában igen jó minőségű lithium-ion akkumulátorok, Áron kivirágzott vesszője pedig ami még benne található az nem más mint egy fluxus kondenzátor faborítással. A korsó amibe a mannát gyűjtötték csak megtévesztésnek került bele, ezen tudósok akár évekig töprenghetnek. A krónikák könyvének minden 4000. betűje összeolvasva héberül pedig a következő titkos üzenetet tartalmazza. "Ezsdrás elvesztette a töltőt."

Ezennel feladom a veled folytatott magas szintű eszmecserét. Az Isten rogyassza rád az összes égi áldását! További szép napot!

2011. dec. 3. 13:22
 19/20 anonim ***** válasza:

Ábrahámhoz hogyan szólt, mikor mondta, hogy áldozza fel fiát, Izsákot? Felhőben? Személyesen? Ézsaiáshoz hogyan szólt? Ezékielhez hogyan szólt? Felhőben, vagy a ládából? Malakiáshoz hogyan? Habakukhoz hogyan? Jeremiáshoz? Dánielhez? Felhőből, vagy személyesen, vagy a ládából? Egyik sem!!!

Nézzük a hat korszakot:

1 megteremti a földet és az eget. - x millió/milliárd év

2 megteremti a vizeket - x millió/milliárd év

3 megteremti a maghozó füveket, gyümölcsfákat, növényeket - x millió/milliárd év

4 eltelt sok idő, és Nap nélkűl nőttek a növények, mert a negyedik napon teremti meg a Napot és az égitesteket - x millió/milliárd év

5 megteremti a bogarakat, rovarokat, madarakat, halakat. Nem semmi mennyi idő eltelt nélkülük, és a növények meg csak nőttek ezek nélkül - x millió/milliárd év

6 megteremtette a szárazföldi állatokat, és az embert

Látható, hogy ha korszakokra nézzük, akkor bukott a sorrendiség és a növények Nap és rovarok nélkűl nemhogy ezer éveket, de fél évet sem éltek volna.

Krisztus miért hivatkozott a teremtésre? Miért nem rakta ezt is helyre? Hogy jött a halál a világba? Akkor ez egy természetes velejárója az életnek? Ha nem az ember hozta be a halált a világba, akkor minek nekem a megváltó. Ezen egy kicsit érdemes lenne elgondolkozni.

Hazudott szerinted Mózes is, Krisztus is, Pál is? Ő azt mondta, hogy egy ember által jött a halál a világba.

Tudod, hogy mit tudunk a genetikáról? Hogy egy sejten belűl van 46 valami, amit meg tudunk nevezni, de halvány fogalmunk sincs, hogy mi az. Szépen hangzik, hogy genetika, és kutatás, de hidd el amennyi dollármilliárdokat elkutatgattak már genetika címen, annyiból Afrikát le lehetett volna aszfaltozni.

Annál jobban felnagyítunk valamit, a végén csak egy protont egy elektront és egy neutront találunk. Az aranyban és a szarvasmarhában éppúgy. Isten az, mely életet ad, nem a genetika.

Nem a láda a szócső. Isten nem lakik kézzel csinált templomban, mert mi magunk vagyunk a szent szellem lakása. Ezt nem hallottad? :)))

2011. dec. 3. 13:25
 20/20 anonim ***** válasza:

OFF: eric_one az annyira tuti volt!!!!!! Imádom a humorodat.

Freya

2011. dec. 3. 22:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!