Egyesek miért nem hisznek Jézus és Isten létezésében?
Isten létezésében, ha a keresztény istenre gondolsz (Jézus nevéből erre tippelek) azért, mert vagy nem keresztények (nyilván azok sem, akik egyik vallás istenében sem hisznek). Ennek az oka pedig egyénenként változó (pl. mert más vallás istenében hisznek, vagy mert rájöttek, hogy a kereszténység istene biztosan nem létezik).
Jézus létezésében pedig valószínűleg azért, mert már 2000 éve meghalt, tehát ő nem van, hanem volt. Nem most létezik, hanem egyszer létezett.
Gina:
Én azt gondolom azért nem hisznek benne mert látni szeretnék az emberek(persze aki nem akar hinni benne) Istent, aki nem "mutatja" meg magát.
Én mindig annak voltam a híve hogy a külső nem minden.Vagy ami nem látszik az is érezhető.Ami belül van a lelkünk mélyén való érzelem amely szeretetben és segítségben mutatkozik a legfontosabb a számomra:És ez nem látható,de érezhető.Bizony vannak kérdések erre vonatkozóan hogy -akkor miért nem segít ,miért történik ez stb.-nem kapjuk meg ölbe amit szeretnénk vagy amit várunk.
Én is így gondolkodtam az elején amikor úgy gondoltam az lenne jó amit én szeretnék,de nem.Nem mindig az a jó döntés.Így hát rábíztam Istenre a dolgaimat.Vannak nehéz idők ,de Imáimban elmondom hogy ez már nagy teher számomra és egy kis idő után megkapom azt a választ ,vagy dolgot duplán jót amit én valószínűleg rosszul döntöttem vagy tettem volna.E világi dolgok pedig másodlagosak ,mert az idők folyamán elhalványulnak és az életünkben a szeretet és a törődés fog döntővé válni és Isten számára a lelkünk megmentése .
Én tapasztalatból mondom hogy Isten köztünk és bennünk lakozik de nem testileg hanem lelkileg,de ahhoz nekünk is tennünk kell hogy megérdemeljük őt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!