Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hova lettek a papok?

Hova lettek a papok?

Figyelt kérdés
Vidéki vagyok, a falunknak 2 temploma is van, katolikus és református.Egyiknak sincs helyi papja.Ez fél éve van így.Olyan atya jár ki, aki több településen is misézik, mert egyiknek sincs saját papja. Mi voltunk vasárnap a 4. települése, ahol misét tartott:S Engem ez nagyon zavar:( Az is feltűnő, hogy egyre kevesebb a hívő.PL:5 évvel ezelőtt még voltak gyerekek a miséken, most csak néhány idős ember jelenik meg.
2011. nov. 28. 14:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
2011. nov. 28. 16:34
 12/17 homo ludensz ***** válasza:
Magam római katolikus vagyok feleségem evangélikus.Ez soha nem okozott nálunk problémát idáig csak egyszer. Az anyósomat mi temettettük el és azt a cirkusz amit végig kellett csinálnia a nejemnek mire hajlandó volt ott a községben elvállalni a fiatal pap a szertartást azt nem válik dicséretére az ottani evangélikus gyülekezetnek.Nem hozzá tartozott az elhunyt miért nem az jön ki a temetőbe? Öreg és olyan beteg hogy kocsival sem tudjuk kivinni. Fizette e a néni rendszeresen az egyházadót vagy mi a (fenét) papírral igazolni tudjuk? Míg járni tudott bizonyosan de kérdezze meg a talán a kortársait vagy a gyülekezetet. Esetleg van róla nyilvántartás is. Ezek után ne csodálkozzanak a nagy egyházak ha elszipkázzák a fiatalokat a a kis egyházak (szekták) hiszen ott másként fogadják őket és nagyjából azt ígérik mint a nagyok. Az üdvözülést gondolom én.
2011. nov. 29. 10:58
 13/17 anonim ***** válasza:
A kis szektákban is kell fizetni csak ott sokkal jobb a marketing.
2011. nov. 29. 11:14
 14/17 anonim ***** válasza:
Én nem feltétlen hiszem hogy a fiatalok szektákba lépnének be. Legalábbis MO-n ez nem egy elterjedt dolog. Én is 20 éves vagyok, és egyetlen ismerősöm sincs aki valamilyen szekta tag lenne. Inkább az a jellemző hogy nem foglalkoznak a vallással és nem hisznek istenben. Még csak arra sem tartják érdemesnek hogy egyáltalán foglalkozzanak vele. Azt nem állítom hogy ateisták lennének, bár Facebookon az ateisták száma 1.5-szerese a katolikusok és a reformátusoknak együtt véve, de ugyanakkor 100 ismerős fiatalból, max. 5-6 db-nál látok beírva vallási hovatartozást. Legtöbbjüknél és ezek mindegyike katolikus vagy református, de van akitől személyesen tudom hogy ateista. Mondom, inkább a közöny és az érdektelenség jellemző, nem pedig a szekta tagság.
2011. nov. 29. 11:42
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de nálunk még sohasem hallottam, hogy temetésért fizetni kell. Ez elég idegen tőlem, hiszen a lelkész a dolgát végzi, ha temet, nem?
2011. nov. 29. 14:05
 16/17 anonim ***** válasza:

ma 14:05!

Nem hallottál még róla? Pedig elég gyakori. Nálunk is kell fizetni (mint az orvosnak a műtétért a hálapénzt), sőt ha nem fizeted az amúgy nem kötelező egyházadót, a pap nem hajlandó lefolytatni a temetést.

2011. nov. 29. 14:20
 17/17 homo ludensz ***** válasza:
10.58 vagyok. Aki az elhunyt szeretteit megszentelt földbe szándékozik eltemetni azt csak a pap által tudja meg valosítani. Igaz hallottam olyan temetésről ahol egy neves színész mondott egy odaillő verset és az is szép volt, végső soron a végtisztességet adjuk meg az elhunytnak.Régebben az öngyilkosokat pld. a temető árkába kaparták el,most már nem hiszem hogy kivételt tesznek.
2011. nov. 30. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!