Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Allah csak a muszlimoké vagy...

Peruccsia kérdése:

Allah csak a muszlimoké vagy mindenkié?

Figyelt kérdés

Iszlám-ismerőket kérdeznék.

1. Az Iszlám a, henoteista vallás azaz "nekünk muszlimoknak Allah az istenünk, de lehet hogy az indiánoknak vagy másoknak más az istenük/isteneik"

vagy b, monoteista vallás azaz "csak Allah az egyetlen Isten, aki alá mindenki tartozik: muszlim, egyéb monoteista, politeista és ateista ?

Ha az a, válasz az igaz, sokat megértek. De ha a b, akkor miért sajátítják ki maguknak? Vagy csak az arab változatot "védik le"? Más miért nem hivatkozhat rá?

2. Tudom mit jelent az 'Allah(u) akbar' szó szerint, de mikor "kell" használni? Megértem, ha egy a sportoló ünnepli ezzel a győzelmét, de tüntetésen miért mondja mindkét szembenálló fél? Amúgy ez egy evidens kijelentés, ilyen erővel a "madarak tudnak repülni" vagy "az Északi-sarkon hideg van" axiómákat is lehetne üvöltözni.

2011. nov. 24. 15:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
53%
Kérdezz már meg egy arabot, hogy Allahnak van-e fia? Azt fogja mondani, hogy nincs! Akkor Allah nem Isten, mert Istennek van Fia, Jézus Krisztus!
2011. nov. 26. 12:19
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló, én neked azt javaslom, hogy kérdezz meg egy arab keresztényt, hogy ő hogy hívja Istent, és nagyon meg fogsz lepődni a válaszán.

Ha azt is megkérdeznéd tőle, hogy van-e Istennek fia, akkor még jobban meglepődnél, mert igennel fog válaszolni.

Az arab keresztény nem azért hívja Allahnak Istent, mert magáénak vallja a muszlim istenképet, hanem azért, mert az arab nyelvben így hívják Istent.

Annyira irigylem azokat az embereket, akiknek nincs más problémájuk, mint ilyesmiken agyalni.

Üdv: Napirai

2011. nov. 26. 16:06
 13/19 anonim ***** válasza:
Arab keresztényt, vagy keresztyént?
2011. nov. 27. 12:56
 14/19 anonim ***** válasza:

Utolsó, nem tudom, hogy az arab országokban, ahol van keresztény kisebbség, a különböző protestáns irányzathoz tartozók vannak.

Ha ismersz többféle irányzathoz tartozó arab keresztényt, akkor sztem megkérdezheted mindegyiket arról, hogy hogyan hívják ők istent, semmit nem veszítesz vele.

2011. nov. 27. 17:35
 15/19 anonim ***** válasza:
mapirau, te biztosan katolikus vagy, mert nem sok fogalmad van Istenről. Allah nem az Úr Jézus Krisztus, nem az Atya, nem a Szentlélek.
2011. nov. 28. 09:44
 16/19 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló, én azt nem mondtam, hogy Allah Jézus Krisztus, illetve a Szentlélek.

Kizárólag azt mondtam, hogy utána lehetne nézni, hogy az arab keresztények hogyan hívják Istent.

Nincs arab keresztény ismerősöm, ezért én ezt nem tudom kideríteni.

2011. nov. 28. 10:43
 17/19 Kata212 ***** válasza:
46%
Isten mindenkié, hívhatod többféle képen is: God, Isten,Alah. A lényeg, hogy a szívedben legyen.
2011. dec. 15. 19:08
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves # 3/17 2011-11-24 16:11 azaz "Az Én Istenem például Jézus Krisztus"

MIÓTA ISTEN JÉZUS a katolikusoknak?????????????????????????

Az iszlámnak semmi köze Jézushoz??? Honnan veszed ezt a butaságot???? Igenis van, az iszlám PRÓFÉTAKÉNT ISMERI EL JÉZUST, ellenőrizheted, ha nem hiszed, de a tényeken akkor sem változtathatsz!

2012. jan. 14. 13:43
 19/19 anonim ***** válasza:

Találtam egy nagyon jó, ide vágó magyarázatot. az mme honlapján olvasható.

Allah: arab szó, amelynek jelentése: az egyetlen Isten. A szó származása az AL-ILÁH (az Isten) összetételből vezethető le. A legrégebbi sémita írásokban az istent az IL vagy ÉL szó jelentette. Héber nyelven a Teremtőt Eloahnak (tbsz. Elohimnak) nevezik, míg Jézus nyelvén az Alaha szó jelentette Istent. Az Allah szó Isten helyes arab elnevezése, mert ez az egyetlen kifejezés, amelynek nincs többes száma és neme.

2012. júl. 30. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!