Mennyire fogadod el más vallását, ami nem azonos a tieddel, és milyen vallású vagy?
A Dalai Láma azt mondta:
Ahány vallás, annyi igazság.
Ha elfogadná mindenki, nem lennének többé vallásháborúk és gyűlölködés a másféle vallásúak között. Persze vannak olyan vallási vezetők is, akik uszítják a híveiket...
Egyik vallás sem azonos az enyémmel, mert én semmi ilyesmiben nem hiszek. Inkább a tudomány embere vagyok, számomra nem opció az ilyesmikben, vagy istenekben való hit.
(Azt hiszem katolikus vagyok egyébként, vagyis a családunk az de igazából nem vagyunk vallásosak, csak nagymamám imádkozik néha.)
Nem zavarnak a vallásos emberek, semmi problémám nincs velük. Egészen addig, amíg nem próbálják rám erőltetni a dolgot. Én sem sértem meg őket azzal, hogy nem írom be inkább, ennek vagy annak nevezem őket és tényeket vágok a fejükhöz, miszerint értelmetlen a hitük stb. Nem látom értelmét, ha őket ez boldoggá teszi az teljesen rendben van.
Én csak annyit szeretnék, hogy engem is tartsanak tiszteletben és ne akarjanak meggyőzni.
Ettől függetlenül ugyanúgy kezelem a mélyen vallásos embereket is, csak igyekszem magam elhatárolni a dologtól, mert számomra elfogadhatatlan és irracionális. Inkább olyasmivel foglalkozom, ami engem boldoggá tesz, ahogyan másoknak a vallás adja meg ezt a pluszt. :)
Nem az istenekkel van bajom, hanem a fanklubjaikkal.
Ateista vagyok.
22:45 vagyok
Előre kérlek, Ne pontozzatok le, mert nem rólam lesz szó!
Nekem van sátánista ismerősöm is. Nem azokra a suhancokra kell gondolni, akiknél ez átmeneti és inkább az öltözködésükkel fejezik ki. Az én ismerősöm valóban sátánista és komolyan hisz benne (Istenben is) felnőtt emberként is.
Én ezzel nem tudok azonosulni de lényegében az egész nem érdekel, mert számomra ez is teljesen felesleges. Mondhatni teljesen figyelmen kívül hagyom, mert egyébként jó a kapcsolatunk ezzel az ismerősömmel, jól el tudunk beszélgetni.
Szerintem az a baj, hogy sokan erre nem képesek és rögtön támadólag lépnek fel vagy kritizálnak. Kimondom, én is sok mindent marhaságnak tartok, de semmin sem változtatna, ha az illető szemébe mondanám. Nem látom értelmét vitába kezdeni.
Pl. most is itt ülök, válaszolok, választ várok egy kérdésemre, vacsorázom, hamarosan bekapcsolom a tv-t stb. MIÉRT KELLENE, HOGY ZAVARJON A VALLÁS, A VALLÁSOS EMBEREK? Nyugodtan imádkozhatnak vagy tehetik a kis dolgaikat, engem ez nem érint.
Nem értem egyeseket (vannak a környezetemben is ilyen emberek) miért háborít fel annyira ha valaki hívő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!