Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallást gyakoroljak?

Milyen vallást gyakoroljak?

Figyelt kérdés
Születésem óta keresztény vagyok,teljesen.Hiszek Istenben és Jézusban,de kezdek rájönni,hogy az egyház már mennyire nem hiteles ,hogy minden a pénz körül forog stb. Nagyon közel áll hozzám a buddhizmus és hiszek a reinkarnációban.Mit tegyek ? Miben higgyek ?
2011. nov. 17. 22:11
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Ne azt nézd hogy a magukat kereszténynek mondó de Isten törvényeit nem követő álkeresztények mit tesznek, ezzel nem kell foglalkozni. Azt próbáld meg kideríteni hogy Istennek mi a terve veled és imádkozz azért hogy vezessen téged.

Reinkarnációról:

[link]

2011. nov. 18. 10:10
 12/30 anonim ***** válasza:

Próbálj meg tájékozódni az egyes vallások kialakulását illetően, és utána el tudod dönteni azt, hogy melyikhez vagy a legközelebb.

Keresztények ugye arra alapoznak, hogy Jézus feltámadt.

Buddhisták pedig a meditáción keresztül akarják elérni a megvilágosodást, mint a híres Buddha. A meditációt aktívan gyakorolják, vannak tanítók, mesterek.

Utóbbi számomra is sokkal hihetőbb, de legalább a meditációnak minden bizonnyal jó hatása van. Szóval kapsz valamit.

2011. nov. 18. 12:32
 13/30 anonim ***** válasza:

Kedves Aczél!

Igen, Istennek van Igérete arra, hogy vezetni fog minket.

Ez az oldal segíthet neked megérteni, hogy Isten miként vezet minket életünk során.

[link]

Akik éhen halnak, nem azért halnak éhen mert Isten megfeledkezett volna róluk, vagy mert ahogy írod nem fértek bele a keretbe, hanem azért mert nincs közösségük az Úrral.

Olvasd el mit ír Máté evangéliumának 6. fejezete az Isteni gondviselésről:

"Azért azt mondom néktek: Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felől, mit egyetek és mit igyatok; sem a ti testetek felől, mibe öltözködjetek. Avagy nem több-é az élet hogynem az eledel, és a test hogynem az öltözet?

26.Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak; és a ti mennyei Atyátok eltartja azokat. Nem sokkal különbek vagytok-é azoknál?

27.Kicsoda pedig az közületek, a ki aggodalmaskodásával megnövelheti termetét egy araszszal?

28.Az öltözet felől is mit aggodalmaskodtok? Vegyétek eszetekbe a mező liliomait, mi módon növekednek: nem munkálkodnak, és nem fonnak;

29. De mondom néktek, hogy Salamon minden dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül egy.

30.Ha pedig a mezőnek füvét, a mely ma van, és holnap kemenczébe vettetik, így ruházza az Isten; nem sokkal inkább-é titeket, ti kicsinyhitűek?

31.Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?

32.Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.

33.Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.

34.Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja." Mt.

Amint magad is láthatod, van bibliai alapja a korábbi válaszomnak, nem újkeletű hitről van szó hanem közel 2000 éves hitről.

A Bibliát azért kaptuk Istentől, hogy megismerhessük Őt és az Ő csodálatos ígéreteit és tervét az életünkkel, emellett gyakorlati tanácsokat is tartalmaz az életünkben felmerülő helyzetekre, problémákra.

2011. nov. 18. 12:37
 14/30 anonim ***** válasza:

én a 2000 éves Kereszténységet neveztem új hitnek.

köszönöm a válaszod, de azzal eddig is tisztában voltam, hogy a Bibliád nem a problémák megoldását szorgalmazza. nem muszáj törődni a holnappal, de így is elég kellemetlen, nem gondolom hogy ha meg sem próbálunk javítani rajta, akkor élhetőbb lesz magától.

ha pedig teljesen lemondunk az élelmezés megoldásáról, úgy mond feladjuk az életet, ez is egy mód. ez már mindenkinek a saját döntése.

ahogy a Tao is mondja: a cél az út maga, és úgy győzheted le a halált, ha lemondasz az életről. szép dolgok ezek, ha valakinek egyedül a lelki megvilágosodás a célja. erre értem, hogy mindenkinek magának kell ezeket eldöntenie. DE, ha csak egy eszme vagy isten árnyékában élünk, az szerintem elég öncélú..

2011. nov. 18. 12:57
 15/30 anonim ***** válasza:

köszönöm az oldalt is, de szerintem az emberek helyesnek bizonyuló döntései nem isteni eredetűek, kivéve ha az ember maga isten. nem vezetés eredménye, ha én bemegyek az egyetemre dolgozatot írni, aztán csak azért megkapom a kettest, mert bent voltam. ez csupán szerencse, utólag kiderül hogy helyes döntés, de nem isteni eredetű.

van egy érdekes gondolat. az ok-okozat gondolata. eszerint minden történésre van magyarázat, csak ismerni kell az ok-okozati összefüggéseket. ahol az összefüggést nem ismerjük (egyszerűen túl sok ismeretlen van) ott szakad meg ez a lánc, ha úgy tetszik ott van Isten.

2011. nov. 18. 13:03
 16/30 anonim válasza:
Ne egy vallást keress,hanem inkább Istent.A vallások könnyedén félrevezethetnek.A vallás ember alkotta és nem biztos,hogy az utad Istenhez egy valláson keresztül vezet.Első és legfontosabb a hit és ez nem vallás kérdése!Próbáld magadból kifelé megtalálni őt,és ne fordítva.Hátha így könnyebb lesz. Üdv: 7Laci7
2011. nov. 18. 14:12
 17/30 anonim ***** válasza:

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem aggódom a holnap miatt. Nem csak a mának élek,nekem is mint minden embernek vannak álmaim, vágyaim amiket szeretnék egyszer megvalósítani,de amiatt nem aggódom, hogy lesz-e mit enni, lesz-e fedél a fejem felett stb. Nem azért mert ezeket majd tálcán kapom Istentől, hanem mert tudom, hogy Ő segíteni fog abban, hogy legyen lehetőségem ezekért megdolgozni.

A Biblia lehet, hogy neked nem segít a problémáid megoldásában, nekem azonban sokszor segített választ kapnom a kérdéseimre, így ki merem mondani, hogy segített a problémáim megoldásában is, pl magánéleti, párkapcsolati problémámban.

Nem ismerem a Tao tanításait és, hogy őszinte legyek nem is igen érdekel hiszen én már rátaláltam arra a tanításra amely megváltoztatta az életemet és ami teljessé, boldoggá tette.

Persze nem állítom, hogy a keleti tanításokat mind el kell vetni, hiszen vannak tanítások amik hasonlóak a keresztény tanításokhoz, de én abban hiszek, hogy egyetlen igazság van, amelyet mindenki keres különböző utakon, de a végállomás egy kell, hogy legyen és Ő nem más mint Jézus Krisztus.

Nekem általa lett teljes az életem és hiszem, hogy benne nem lehet csalódni. Aki egyszer átadta neki az élete feletti irányítást (vezetést) soha többé nem akar máshoz tartozni, nem akar vallást változtatni.

2011. nov. 18. 23:10
 18/30 anonim ***** válasza:

köszi hogy ilyen szépen írtál.

erről az jutott eszembe, hogy például én sem aggódom a holnapért. ugyan nem látom fényesnek, nem várok sok jót (de örülök ha kapok) :) viszont eszem ágába nem jutna aggódni.

ha ilyen egészséges életfelfogást kapsz a Kereszténység vagy a Hit által, akkor mindenképpen jó, több mint jó inkább több embernek kéne így élnie.

2011. nov. 18. 23:24
 19/30 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Már a sokadik ilyen jellegű kérdést látom itt a Gyik-on.

Nem értem, hogy miért gondolják egyes emberek, hogy számukra ismeretlen, idegen emberek meg tudják oldani az életüket?

Kérdező, az emberek le tudják írni a véleményüket, de hogy te milyen vallást gyakorolj, azt kizárólag csak te tudod eldönteni.

Ha érdekel a buddhizmus, tanulmányozd a buddhista szakirodalmat, beszélgess buddhista emberekkel, stb.

Üdv: 29/L

2011. nov. 19. 12:05
 20/30 anonim ***** válasza:
de ha én nagyon jó vagyok, és leírom Kérdezőnek az egyébként normál esetben nagyon sokat (akár pénzben) érő véleményemet, azzal jól jár (ingyen). tehát nagyon jól teszi, hogy ír a GYIK-en.
2011. nov. 19. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!