Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallást gyakoroljak?

Milyen vallást gyakoroljak?

Figyelt kérdés
Születésem óta keresztény vagyok,teljesen.Hiszek Istenben és Jézusban,de kezdek rájönni,hogy az egyház már mennyire nem hiteles ,hogy minden a pénz körül forog stb. Nagyon közel áll hozzám a buddhizmus és hiszek a reinkarnációban.Mit tegyek ? Miben higgyek ?
2011. nov. 17. 22:11
1 2 3
 1/30 Tyler913 ***** válasza:
55%
Senki nem tudja Neked megmondani,hogy miben higgy.Jó dolog,hogy kereső ember vagy,olvasol,gondolkozol ilyenekről.Keresztyénként magam is olvastam keleti vallások iratait,és sok mindenben hatottak rám.Viszont nem értek egyet azzal,hogy hátat fordíts az egyháznak a hibái miatt.Mint emberi szervezet,nem tökéletes,viszont biztosíthatlak,nem igaz,hogy a pénz körül forog minden.Ez utóbbit miből gondolod egyébként?
2011. nov. 17. 22:14
 2/30 anonim ***** válasza:
15%
maradj keresztény akkor, lehet hogy az egyház a pénz körül forog de a kereszténységre épülő szekták még inkább. A reinkarnáción meg tedd szépen túl magad szerintem, már bocs.
2011. nov. 17. 22:16
 3/30 anonim ***** válasza:
21%

Először is, mi köze az egyháznak a kereszténységhez? Ezért miért kellene vallást váltanod? Elárulom a keresztények is hittek a reinkarnációban (no most áll leeshet), magyarul is olvasható, a szerző neve Órigenész. Ezen kívül ajánlom a misztikus kereszténységet tanulmányozásra, ők egyház nélkül kapcsolódnak Istenhez, Eckhart mesternek hívták.

Mondom ezt neked úgy, hogy én a buddhizmust követem, ami nagyon szép vallás, nem a hitre, hanem a tanulás, gondolkodás, gyakorlás hármasságára épül.

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy megtaláltam az utamat, mert nagyon sokan úgy járnak, hogy egész életükben csak keresnek, keresnek, egyik vallástól ugrálnak a másikig, és sehol nem találnak semmit. Priviben szívesen segítek, ha gondolod.

2011. nov. 17. 22:21
 4/30 A kérdező kommentje:
Első válaszoló.Az hogy például a pécsi székesegyháznál belépő jegyet szednek. Én ezt felháborítónak tartom,hogy engem,mint keresztény embert,pénzért engednek be egy templomba,miközben egykor Jézus kergette el az árusokat a jeruzsálemi templomtól. Meg a pápának is aranykeresztje van.Véleményem szerint a keresztény egyház letért a biblia tanításának útjáról
2011. nov. 17. 22:22
 5/30 A kérdező kommentje:
Ljuden ! Segítségedet megköszönném ! :) Ha jól tudom Jézus korában elfogadott volt a reinkarnáció. A bibliában is van rá utalás,hogy Keresztelő Szt. János, Illés reinkarnációja volt(Mt.17.10,ha jól emlékszem).Ezért a gondolatomért sokan lehurrognak,de én ebben szinte biztos vagyok !
2011. nov. 17. 22:25
 6/30 Tyler913 ***** válasza:

Első válaszoló vagyok: én spec református vagyok,szóval a katolikusok nevében nem nyilatkozhatom,meg a pécsi székesegyházban se voltam soha,de el tudom képzelni,hogy egy kiba nagy műemlék jellegű épület,és nem a hívektől,hanem a turistáktól szedik a pénzt.Persze ezt is lehet kritizálni,de nem hinném,hogy párszáz forintos belépők miatt kéne eltávolodnod az egyháztól.

Amúgy nemcsak a pápának,nekem is van aranykeresztem,meg nyakláncom is.Akkor most letértem a bibliai tanítás útjáról?

Ja,és Jézus korában nem volt elfogadott a reinkarnáció,ahogy Te képzeled.Keresztelő János Illéssel való azonosításának nincs köze a reinkarnációhoz,ez egyszerűen egy szófordulat,amellyel a próféta nagyságát húzzák alá.

Ljuden-nek: nem ismerem Origenész összes művét,tehát lehet,hogy volt ilyen ötlete is (bár nem tudok róla).Viszont az ő véleménye nem azonosítható az általános keresztyén tanokkal.

2011. nov. 17. 22:32
 7/30 Tom Benko ***** válasza:
Szekuláris humanizmus pont jó lenne.
2011. nov. 17. 23:03
 8/30 anonim ***** válasza:
0%

Sogron az egyetlen igaz isten, a Keresztényeknek csak jobb a marketingjük..

reinkarnáció.. hogy hihetsz valamiben, ami nincs? higgy a Tűzkobrában. nem lesz jobb neked, de legalább az igazat fogod tudni, ellenben a sok millió megtévedt emberrel.

2011. nov. 18. 00:03
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a kérdésed. Azt mondod hiszel Istenben. Akkor miért ilyen oldalakon keresed a választ egy ilyen fontos kérdésre? Miért nem kérdezed meg Istent, hogy miben higgy? Ha Ő valóban az életed része, vezetni fog, úgy ahogyan neked a legmegfelelőbb.

Emberek tanácsát, tanítását akarod követni, vagy Istenét?

2011. nov. 18. 00:11
 10/30 anonim ***** válasza:
0%

mert Isten majd minden egyes embert vezetni fog? látszik hogy mennyire, aki meg éhen hal, az már nem fért bele az irányítási keretbe..

dehogy vezeti Isten, ez is valami újhitű térítő duma, ne is haragudj.

2011. nov. 18. 00:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!