Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért ünnepli mindenki a...

Miért ünnepli mindenki a karácsonyt?

Figyelt kérdés

A karácsony egy vallási ünnep, ember!! Jézus akkor született. De vehetném a húsvétot, is amikor a rendesen oszlóban lévő tetem feltámad.

Na most, aki

- nem vallásos

- más vallást követ (nem jézus alapú, pl. buddhizmus)

- nincs megkeresztelve sem

mégis mi a fenét ÜNNEPEL karácsonykor ??? Ennyi ránk erőszakolta a nézeteit a kereszténység, hogy "megszokás" és "képmutatás" lett belőle?? Van más magyarázat?

Ennyi erővel miért épp Buddha megvilágosodását ünnepeljük, december 8-án ?? Nem is tudtál erről a napról igaz??? Pedig reálisan nézve, sokkal nagyobb és bölcsebb ember lehetett, mint Jézus, aki csak egy szerencsétlen akit sokadmagával kivégeztek.

Hogy is van ez?? Te, mint pogány/nem hívő mégis mit ünnepelsz karácsonykor ??

2011. nov. 17. 08:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Mi nem ünnepeljük, karácsonyfánk sincs,semmi:D nekem elég ha nincs suli:D

A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.

Ezt nem hiszem el, hogy téged nem bánt.Nagyon sajnállak :( Sosem volt, egészen pici korodban sem ?:(A szüleid jehova tanúi? Sosem értettem az ilyen szülőket...

2011. nov. 17. 10:05
 12/20 A kérdező kommentje:

Nem vagyok buddhista, csak egy példa volt, mivel náluk Jézus csak egy ember volt.

Szeretet ünnepe? Megkérdeznék 100 embert, hogy mit ünneplünk Karácsonykor? 3embernél többen nem mondanák azt, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, és hogy a szeretetet ünnepeljük. Pedig ezek szerint sokkal helytállóbb lenne, nem ?

2011. nov. 17. 10:10
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell sajnálni. Anyuval élek,és én mondtam neki hogy ne legyen semmi,mert számomra felesleges:) és Anyu a legjobb szülő
2011. nov. 17. 10:30
 14/20 anonim ***** válasza:

Hát ez nagyon elszomorító amiket írtok.

"rendesen oszlóban lévő tetem feltámad"

Ez egy feltételezés részedről hogy Jézus teste elkezdett felbomlani, és szerintem tévedsz. Nézd meg egy-két szent testét amelyik még ma is romlatlan.

"Ennyi ránk erőszakolta a nézeteit a kereszténység"

Az lenne az erőszak ha bejönnének a keresztények a szobádba és kényszerítenének hogy énekelj. De szerintem ilyet senki se csinál.

2011. nov. 17. 10:40
 15/20 anonim ***** válasza:

Én azt nem értettem sosem, hogy másokat (bárkit) miért bánt, zavar vagy egyáltalán érdekel az, hogy idegen emberek mit csinálnak?

Már megkaptam egyszer itt a magamét, hogy Halloween-kor tököt faragtam (nem keresztény MAGYAR ünnep, milyen jogon??), most az a baj, hogy keresztény ünnep... Tényleg nem értem...

A születésnapomat azért ünnepelhetem anélkül, hogy bárki szerint elkárhoznék érte? :D

2011. nov. 17. 10:44
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem a kérdező problémáját. Bár én keresztény vagyok, de gyermekkoromban az egész család ateista volt, és mégis megtartottuk. A szeretet ünnepeként. (Az iskolában fenyőünnep volt a neve :-)

Amikor Izraelben éltem, megtartottam az összes zsidó ünnepet és a sabbathot és kósert ettem. Nem haltam bele. Írorszában december 24-én Guinesst ittunk a pubban, 25-én reggel jött Santa, délután pedig a menetrendszerű pulyka.

Itthon is megvannak a magunk szokásai. Ez miért baj?

Freya

2011. nov. 17. 11:19
 17/20 anonim ***** válasza:
A karácsonyt nagyon sokan ünneplik igen azok is akik nem keresztények.Vannak külföldön zsidó családok akik ugyanúgy ünneplik mint mi és nem hanukát tartanak hanem ugyanúgy karácsonyt.
2011. nov. 17. 14:42
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Jómagam Keresztény vagyok, de nem ünneplem a karácsonyt, mivel Jézus nem karácsonykor született, illetve nem is igényelte azt hogy mi megünnepeljük a születésnapját.

Tiszteletben tartom természetesen más ember véleményét a karácsonnyal kapcsolatban, de én nem ünneplem.

F/22

2011. nov. 17. 17:11
 19/20 anonim ***** válasza:
49%
Jézus Krisztus pedig nem egy szerencsétlen, volt, hanem Isten fia, aki a tökéletes Isteni életét adta az emberiségért.
2011. nov. 17. 17:18
 20/20 anonim ***** válasza:

Miután a vallás rovatba tartottad megfelelőnek betenni a kérdésedet, így ha nem gond, nem ateistaként is hozzászólnék.

Kérdező! Krisztus nem decemberben született, gondolom, ezt magad is tudtad, tehát ez nem igaz, amit állítottál:

"Jézus akkor született." Nem véletlen, hogy egy ilyen időpont sem prófétikusan, sem leírásilag nincs a Bibliában.

A karácsony a fény ünnepe, a nap újjászületésének az ünnepe volt eredetileg a római birodalomban, azaz úgynevezett pogány ünnep.

A karácsonyfa előtti tiszteletadás, megállás - imádás.

A karácsony a szeretet ünnepeként emlegetett ajándékozási, pénzköltési láz, melyben szinte semmi hely nincs Krisztusnak. Krisztus volt az ajándék, nem az új laptop, és mobil. Elanyagiasodott bálványállító, kivágott, pusztulásnak ítélt fenyőünneplés az egész, melynek csúcspontja az ajándékozás, az evés-ivás.

Krisztusnál bölcsebb? A világ teremtőjénél, ki által lett minden? Gondolod, hogy nem tud valamit? :)))

Krisztus kivégzését fél évezreddel előtte pontos (!) idői próféciával jövendőlte meg Dániel. Több száz prófécia vonatkozik Krisztusra. Mindannyian méltóak vagyunk a halálra, egyedűl Krisztus volt, ki nem volt méltó rá, az egyetlen bűntelen. Ezért nem sokadmagával kivégzett ember ő.

A rendesen oszlóban lévő tetem nem támadt fel, miután nem oszlott. Tisztában vagy a keresztrefeszítés napja és a feltámadás közti nap között eltelt idővel?

Azon kívűl, hogy a kérdésed tele van hazugsággal, és indulattal, mire vagy kíváncsi? Hogy minek megtartani? Ne tartsd meg. Én keresztény vagyok, és nem tartom meg, pedig három gyerekes apuka vagyok. És még csak Jehova Tanúja sem vagyok.

Üdv: L

2011. nov. 17. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!