Miért ünnepli mindenki a karácsonyt?
A karácsony egy vallási ünnep, ember!! Jézus akkor született. De vehetném a húsvétot, is amikor a rendesen oszlóban lévő tetem feltámad.
Na most, aki
- nem vallásos
- más vallást követ (nem jézus alapú, pl. buddhizmus)
- nincs megkeresztelve sem
mégis mi a fenét ÜNNEPEL karácsonykor ??? Ennyi ránk erőszakolta a nézeteit a kereszténység, hogy "megszokás" és "képmutatás" lett belőle?? Van más magyarázat?
Ennyi erővel miért épp Buddha megvilágosodását ünnepeljük, december 8-án ?? Nem is tudtál erről a napról igaz??? Pedig reálisan nézve, sokkal nagyobb és bölcsebb ember lehetett, mint Jézus, aki csak egy szerencsétlen akit sokadmagával kivégeztek.
Hogy is van ez?? Te, mint pogány/nem hívő mégis mit ünnepelsz karácsonykor ??
a karácsony valóban vallási erdetű
de nem csak a vallásosoknak szól!!
elvégre ez a szeretet ünnepe
Ahhoz meg nem kell semmilyen valláshoz tartozónak lenni h ezt kifejezésre juttasd!
Persze a vallásosoknak ez kiegészül annyival h a különböző rituálékat is hozzáveszik(adventi koszorú, misére menés stb)
de nem vallásos kiváltság a karácsony
az más kérdés h persze nem csak ezen az egy napon kell szeretni egymást
de jó alkalom arra, h akivel a hétköznapokon nem tudsz találkozni, beszélni stb azzal egy ilyen bensőséges hangulatú alkalomkor közelebb kerülj
amúgy meg ha nem akarod nem ünnepled
te dolgod
buddhizmus alapelvei részben egyeznek a kereszténységgel
szóval a szeretet, másokkal való törődés, család+egyéb emberi kapcsolatok fontosságának eszméit azért ünnepelheted ha pl buddhista vagy akkor is!!!
nem a vallás a lényeg!
az igaz h a vásárlási mánia a kapitalizmus terméke
de ettől a karácsony szép ünnep
Azért, mert mindenki azt és akkor ünnepel, amikor akar, senkinek semmi köze hozzá.
A karácsony egy hangulat is, már előtte egy hónappal (sőt, nekem idén már október közepétől, nem is értem miért :D), ki tudná kivonni magát alóla? És minek kéne?
Az a lényeg, hogy az ember jól érezze magát, mit érdekel engem, hogy mi "vallásos", és mi nem??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!