Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn a mágia gyakorlása,...

Miért bűn a mágia gyakorlása, mikor ezt a rejtélyes erőt is Isten teremtette?

Figyelt kérdés
2009. máj. 10. 11:16
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
94%
Azért jót nevetek, amikor olyat írnak, hogy mágia nem létezik, de Isten igen.
2010. febr. 2. 22:43
 32/40 anonim ***** válasza:
7%

Mindkét mágia bűn.(De utolsónak hozzáteszem létezik)

Amúgy még egy korábbira visszatérve nem a kereszténység tartotta a sötétségben a népet hanem a vallásosság. Am nagy különbség....

Én sok mindenben nem értek egyet a katolikus egyházzal. Ők szabnak szabályokat és felesleges törvényeket. De őket nem kell egy kalap alá venni a keresztényekkel. Attól még h ők a legnagyobbak korántsem biztos h a legjobb úton járó egyház is...

2010. márc. 8. 18:52
 33/40 anonim ***** válasza:
Előző vok mármint nem kell egy kalap alá venni az EGÉSZ kereszténységgel...
2010. márc. 8. 18:53
 34/40 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti-előtti vagyok. Egy szóval sem mondtam, hogy nem létezik mágia, csak azt, hogy mások mit gondolnak róla. Az én világnézetemnek igenis szerves része, de nem Isten teremtette, lévén, hogy nem is vagyok keresztény.

De ez meg nem válasz a kérdésre.

2010. márc. 9. 10:11
 35/40 anonim ***** válasza:

Mert a kereszténység elítéli,és amint látod a keresztények is,mivel ez a hitük.De vannak más fajta hitek is,mint pl. wicca /amannyiben nem ártasz senkinek tégy ,amit akarsz/

1 szoval mindenki higgyen ,amit akar.én azt hiszem iszok egyet!:)

2010. márc. 21. 12:48
 36/40 anonim ***** válasza:
az embert is isten teremtette, aki szodómiát és egyéb dolgokat követ el...
2010. jún. 21. 18:40
 37/40 anonim ***** válasza:

vannak olyan vallások, amik nem tesznek szemellenzőt a hívek szemeire ;)

bűn a mágia gyakorlás, ha nem isteni eredetű segítségadásként hirdeted, és nem élsz mellette olyan tiszta életet, hogy az angyalok, és a keresztény isten valóban segítsen.

bűn az, ha magadból eredezteted, vagy nem isteni hatalmak segítségét kéred, ahogyan régen a műveiket sem írhatták alá a költők, írók, festők.

egyébként jó a kérdésmegfogalmazás keresztényi szempontból, hiszen ha visszaemlékezünk a boszorkányüldözésekre, a mágia létét hirdetők és tagadók is istentagadással kerültek máglyára. Ugyanez állt a démon kérdésben is.

2010. aug. 23. 19:21
 38/40 anonim ***** válasza:

Az előzőhöz hozzá téve, nagyon szép példáit látja az ember annak, hogy Isten vagy nem mindenható( tehát tehetetlen a gonosz ellen), vagy gonosz és szadista( nem is akar semmit tenni, mert neki tökéletes ha a teremtményei szenvednek).

a mágiáról pedig annyit, hogy ha isten a képére teremtette az embereket, nyilvánvalóan ők is rendelkeznek a teremtés képességével, ez viszont nyilván nem tetszik neki, mivel bűnnek tekinti.

Ebből a szempontból érdemes felidézni a mitológiákból a tűz és a mágia elhozóját( vagy inkább a szemek felnyitóját), akit a görögök Prométheusnak hívtak, de más neveken is ismeretes( ezért ebbe a részébe nem érdemes belekötnötök), aki azért lett démon, mert meg akarta ezeket oszatni az istene által elvileg szeretett emberekkel.

2010. aug. 23. 19:26
 39/40 anonim válasza:
nem bűn, hanem hülyeség
2023. szept. 15. 15:54
 40/40 anonim ***** válasza:

Egy tény: az egyház, fennállása/létezése óta rengeteg könyvet égetett el.

Ők mit szólnának, ha a pl mágiában hívők a Bibliát égetnék?... Világra szóló cirkusz lenne.

máj. 24. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!