Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn a mágia gyakorlása,...

Miért bűn a mágia gyakorlása, mikor ezt a rejtélyes erőt is Isten teremtette?

Figyelt kérdés
2009. máj. 10. 11:16
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
86%
A másik az hogy ezek a jövendőmondók mondanak valamit a közeli jövőre vonatkozólag, vagy a jelenre ami igaz lehet,de aki Istennel volt mint a próféták, azok évezredekkel előbb megírták a Bibliában a jelenkor történéseit.Pl Jelenések könyve..Egy jövendőmondó sem képes erre...
2009. máj. 10. 19:18
 12/40 anonim ***** válasza:
90%

Ez az erő amúgy sem magasztos.Ez olyan mintha az ördög erejével akarnád az ördögöt kiűzni!Van erre egy példa is a Bibliában amikor, azt mondták Jézusnak a farizeusok, hogy az örödögök fejedelmével űzi ki az ördögöket.De Isten Szent Szelleme/Lelke által űzte ki azokat, és gyógyított embereket.

Máté12,24-28

"24. A farizeusok pedig ezt hallván, mondának: Ez nem űzi ki az ördögöket, hanemha Belzebubbal, az ördögök fejedelmével.

25. Jézus pedig, tudva az ő gondolataikat, monda nékik: Minden ország a mely magával meghasonlik, elpusztul; és egy város vagy háznép sem állhat meg, a mely meghasonlik magával.

26. Ha pedig a Sátán a Sátánt űzi ki, önmagával hasonlott meg; mimódon állhat meg tehát az ő országa?

27. És ha én Belzebub által űzöm ki az ördögöket, a ti fiaitok ki által űzik ki? Azért ők magok lesznek a ti bíráitok.

28. Ha pedig én Istennek Lelke által űzöm ki az ördögöket, akkor kétség nélkül elérkezett hozzátok az Isten országa."

Tehát az az erő magasztos, amit Jézus a rá bízott Szent Szellemmel ad azoknak, akik őt követik és az Ő neve által űzik ki azokat!Ennél nagyobb és magasztosabb erő nincs még egy!

Apcsel 4,12

"12. És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk."

2009. máj. 10. 19:26
 13/40 anonim ***** válasza:
86%

Azért bűn, mert így mindenféle "fenyegetéssel", lásd pokolra kerülsz,stb vissza tudják tartani az emberektől a hatalmat, és a lehetőséget, hogy az alázatos imádaton kívül máshogy is megközelíthessék a Teremtőt.

könnyebb irányítani az embereket. Ha valaki elhiszi, hogy ha bármilyen mágikus tevékenységet űz ,akkor a pokolban fogják sütögetni a lelkét az ördögök, akkor biztos nem fogja használni, vagyis nagy valószínűséggel nem.

Vagyis így könnyebb irányítani a tömegeket, akik elhiszik. Nincs hatalmuk ellenszegülni.

Szerintem nem az a bűn, hogy használja-e valaki a mágiát, hanem, hogy mire: én biztos nem akarnék senkinek ártani, ha akarnék ,akkor is visszakapnám...ez a mágia törvénye, bármit adsz ki, 3-szor kapod vissza. Ellenben szerencse kérésére, valaki gyógyítására simán használom néha.

Jha és az sem mindegy, mi a mágia, például a nagyon vallásos amish-ok az elektromos világítást még ma is annak tartják, pedgi mi már rég tudjuk, hogy semmi különös és megmagyarázhatatlan nics benne...

2009. máj. 10. 19:37
 14/40 A kérdező kommentje:
szerintem a mágikus erők a tudomány által eddig fel nem fedezett terület. nem is szeretném ha felfedeznék, mert így elveszne a misztikuma. ezért sem szeretem annyira a tudományokat. tény és való hogy szükséges, de elveszi a dolgok sejtelmességét. és ez valahogy nekem nem tetszik.
2009. máj. 10. 19:41
 15/40 A kérdező kommentje:
meg eleve az abszurd hogy Isten megterem valamit és tiltja a használatát... akkor minek van? én a mágiát úgy tekintem, mint a Jó és Gonosz örökös háborújában egy fegyvert. egy ajándékot. olyan nincs hogy valamit ne lehessen használni a Jóért és Igazságért... a kérdés az, hogy aki uralja az kit szolgál: a Fényt vagy a Sötétséget?
2009. máj. 10. 21:05
 16/40 anonim ***** válasza:
94%
Mert arra vezeti az embert, hogy Isten hatalmát saját emberi hatalmával helyettesítse, valamint Jézus Krisztus megváltásának elfogadása, hite helyett olyan pszichotechnikákat tanuljon meg, amelyeknek ideológiájával és gyakorlataival egyaránt önmagát, mint saját maga megváltóját, saját maga gyógyítóját, önmaga megvalósítóját ,,fedezi föl''. Csakúgy, mint az ókori gnoszticizmus szektás csoportjainál 3-4 évszázadon keresztül, ma ebben is Isten megváltása helyett az ember önmegváltásáról beszélnek, ,,tudás'' (gnószisz) és a befelé fordító lelki technika (ezoterika) által. Jézus kereszthalála és feltámadása helyett, a hit és az Isten ingyenes kegyelme helyett ebben a ,,megváltás eszközei'' az emberi erôfeszítés gyakorlataiból kerülnek ki.
2009. máj. 10. 22:02
 17/40 anonim ***** válasza:
97%

19:37-es vagyok:

Azthiszem nagyon hasonlóan gondolkodunk :)

Ha van mágia és az ember képes jóra használni, akkor használja, ha másokat befolyásolni, megkárosítani akar vele, akkor úgyis megkapja a büntetését érte.

Amúgy az ilyen előírások miatt nem hiszek a keresztény egyháznak, uralkodik a hívők felett, ez már messze nem a "szeretet ereje" csak népbutítás.

És nem Istenben, hanem Teremtőben hiszek. Az alapvető értékeket meg nem kellene leírni, mert mindenkinek vallás és törvény nélkül is úgy kellene élnie( ne ölj, ne lopj, stb...szóval ne árts senknek és semminek, állatot is csak akkor kéne ölni, ha megesszük, a farkasok sem rakják ki a szarvastrófeát...) Én a vallási körítés nélkül élek úgy, ahogy kell, nem ártok senkinek, nem átkozok meg senkit még csak gondolatban sem, negy gyűlölködök, egy embert nem a bőrszíne vagy vallása, hanem a személyisége, viselkedése alapján ítélek meg. És az állatokat, növényeket egyenrangúnak tartom velünk, mindengyikben benne van a természet ereje, a Teremtő által. Bennünk is, csak meg kell találni és jóra használni...

2009. máj. 10. 22:20
 18/40 anonim ***** válasza:
41%

Látom hiába írtam le nektek nem értitek! Az ilyesmik nem Istentől valók! Isten a földet teremtette! Csak Jézus neve által kaphatsz erőt, az pedig a Szent Lélek!Márk 16,15-18 "15. És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek.

16. A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik.

17. Azok pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.

18. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.

19. Az Úr azért, minekutána szólott vala nékik, felviteték a mennybe, és üle az Istennek jobbjára.

20. Azok pedig kimenvén, prédikálának mindenütt, az Úr együtt munkálván velök, és megerősítvén az ígét a jelek által, a melyek követik vala. Ámen!"

Leírtam Mózes könyvéből és nem értitek? Istennek utálatos az ilyen ember! A Sátán is azért vetetett le, mert Isten nélkül akart nagyobb lenni! Bűnös dolgokkal Isten nem vállal közösséget! Csak a Sátán.Csináljatok csak!Nekem mindegy!És egyébként az igaz egyház feje Krisztus, nem valami vallásos emberke, aki csak a tudakozza az írásokat de nem hiszi és nem cselekszi meg azt! És a Biblia azt írja Krisztusról: János ev. 8,34-36 "34. Felele nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy mindaz, a ki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek.

35. A szolga pedig nem marad mindörökké a házban: a Fiú marad ott mindörökké.

36. Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek."

A Sátán pedig igenis létezik Ésaiás 14, Ezékiel 28

Itt lázadoztok Isten igéje ellen és azt mondjátok a mágia tőle van amikor világosan le van írva, hogy utálatos számára az ilyen ember? Ahogy Pál írná: Ti tévelyegtek! Ne okoskodjatok az íráson, mert ezek Isten szavai és nála nem lehettek nagyobbak, mert Ő álatala vagyunk!14,6 "6. Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."

"23. Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk."

A bizonyíték, hogy nem emberek találták ki a Bibliát:

A Biblia Isten szavai, maga Jézus: II. Timóteus levél 3,16"16. „A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre” ISTENTŐL IHLETETT!

II. Péter levél 1, 20-21 20.„Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.”

21. „Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.”

Isten nem robotot teremtett, hanem szabad akaratú embert, de "nékem minden szabad, de nem minden válik hasznomra"!Ha Isten nem lenne hosszútűrő és kegyelmes már rég halottak lennétek emiatt, mert ilyenben hisztek.De Ő nem ural le te döntesz! Viszont a Sátán pofátlan és leural,ezért hisztek ebben, és hiába mutattam meg az igét rá! ahogy a Biblia írja embergyilkos kezdetektől fogva a Sátán és le is uralja a fejed és inkább hiszel ebben mint Isten szavaiban!

2009. máj. 11. 17:54
 19/40 anonim ***** válasza:
66%

Csakhogy hiába nem teszel olyanokat, amik Isten ellen valók szted, nem a cselekedeteid által leszel Isten szerint igaz, hanem hit által. Ez is benne van a Bibliában.Pál levele az Efézusbeliekhez 2,8-9

"8. Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;

9. Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék."

És itt van az az ember aki az ördögtől vette mágikus erőt: Apcsel 8,9-13

"9. Egy Simon nevű ember pedig már előbb gyakorolta abban a városban az ördögi tudományt és elámította Samária népét, magát valami nagynak állítván:

10. Kire mindnyájan figyeltek, kicsinytől nagyig, mondván: Ez az Istennek ama nagy ereje!

11. Azért figyeltek pedig rá, mert sok időn át az ördögi mesterségekkel elámította őket.

12. De miután hittek Filepnek, a ki az Isten országára és a Jézus Krisztus nevére tartozó örvendetes dolgokat hirdeti vala, megkeresztelkedének mind férfiak, mind asszonyok.

13. És Simon maga is hűn, és megkeresztelkedvén, Fileppel tarta; és látván, hogy jelek és nagy erők lesznek, álmélkodik vala."

És megtért A Simon Mágus is, tehát tévelyegtek, és ilyenben hisztek!

2009. máj. 11. 18:53
 20/40 anonim ***** válasza:
41%
Tehát a mágus is megtért, mert ördöngős azaz ördögszolga volt.Ugyanez a szitu én itt hirdetem az igét nektek, de ti Simonnal ellentétben maradnátok a kárhoztató oldalon.A megtérés jelentése meggondolja magát..ez a lényeg..
2009. máj. 11. 19:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!