Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet-e az embereket békére...

Lehet-e az embereket békére nevelni?

Figyelt kérdés

A kérdésre, lehet-e embereket békességre nevelni, az egyik híres békekutató, Galtung ezt válaszolta:

"A buddhisták és az eszkimók a legbékésebb emberek a földön. Neveljetek a gyermekeitekből buddhista eszkimókat, és béke lesz a földön!".

2011. nov. 10. 14:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Jó kérdés. Nem tudom. Nem hiszem. Ha az emberi természet alapjáraton békés volna, nem volna ilyen vérgőzös a történelem. Ha viszont alapjáraton vadbarmok vagyunk, akkor a kérdés az, hogy ezt neveléssel hogyan lehet formálni.....

Nem hiszek abban, hogy a buddhisták a legbékésebbek, abban hiszek, hogy azok között terjedt el a buddhizmus, akik arra voltak befogadók, tehát nem a buddhizmustól békések, hanem ilyen természetű népek és ezért jön be nekik a buddhizmus.

Az, hogy a modern nyugati világban hogyan lehet békés embereket nevelni, más tészta.....

Freya

2011. nov. 12. 21:18
 12/14 A kérdező kommentje:

Rendben Freya...

és az eszkimók? ;)

2011. nov. 13. 13:29
 13/14 anonim ***** válasza:

Az eszkimók is békés emberek. Meg a tibetiek is. Vannak ilyenek, na ;-)

De a nyugati ember szamszárában él. És ebben az őrület szerű megzavarodásban hogyan lehetne nagy tömegeket békére nevelni? Bár lehetne....

2011. nov. 13. 20:02
 14/14 anonim ***** válasza:
Mióta volt pár megvilágosodott pillanatom sokkal békésebb lettem mint előtte. Régen eléggé agresszív voltam.
2011. nov. 28. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!