Lehet-e az embereket békére nevelni?
A kérdésre, lehet-e embereket békességre nevelni, az egyik híres békekutató, Galtung ezt válaszolta:
"A buddhisták és az eszkimók a legbékésebb emberek a földön. Neveljetek a gyermekeitekből buddhista eszkimókat, és béke lesz a földön!".
Sziasztok!
Igen, lehet az embereket békére nevelni: ennek az a módja, hogy már gyerekkorban optimista szemléletre, a természet szeretetére tanítanánk az embereket.
Üdv: 29/L
"aztán majd jól pofára esik és besavanyodott felnőtt lesz belőle"
ez nem pont a másik oldalra jellemző? :)
A "békés" definíciója sem mindegy ám.
A több ezer év meg semmi az emberiség valódi történelméhez képest. Hány millió év is? 2 és fél?
A teljes, 100%-os béke nem fér bele a természet "törvényeibe" szerintem, mert nem szolgálja sem az egyed, sem a faj túlélését. De ebben a kérdésben is az egészséges egyensúly a lényeg az én megítélésem szerint.
Mivel az emberiség hamar felejt, így nem tudhatjuk biztosan, h pár ezer, aztán több tízezer, meg több százezer éve vajon szintén előszeretettel tették-e tönkre a gyerekek a játékaikat, vagy ez csak a modern életvitelünk egyik következménye-e... És vajon a játékok tönkretétele békétlenségből ered-e?
És nem, a gyerek nem hülye! Érzékeli ő a világot, nagyon is! És aktívan tanulja! Csak sajnos manapság nem egy egészséges életvitelt lát és tanul meg.
Háború és fosztogatás nem azonos. Háborúzni szerintem régen csak sok emberrel lehetett, vagyis sokan voltak már akkoriban is (ugye relatív mi számít soknak...). Manapság már a technológia ebbe sajnos bezavarhat (kevesebb ember is elég a háborúzáshoz), de az szerintem tagadhatatlan, h egyre többen vagyunk a Földön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!