Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Pápának miért vannak arany...

A Pápának miért vannak arany cuccai? (pl. aranykereszt)

Figyelt kérdés
Szerintem nagyon nem jó,hogy van ahol éheznek,neki meg 15 cm-es aranykereszt lóg a nyakába.
2011. nov. 6. 08:33
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:

miért,mi bajod ezzel?

Jézusnak teveszőrből készült a ruhája,a Pápa pedig Krisztus igaz követője,szerényen él,a hatalom iránt is közömbös.hol látsz te itt ellentmondást?:)

2011. nov. 6. 14:02
 12/49 kzs ***** válasza:

@ "tegnap 14:02" (előbbi válaszadó)

Ezt írod: "a Pápa pedig Krisztus igaz követője"

Kifejtenéd ezt bővebben? Mert én magam keresztény vagyok, de sejtelmem sincs, hogy ezt a mondatodat hogy kell érteni...

2011. nov. 7. 19:02
 13/49 anonim ***** válasza:
Mab, szépen kifejtetted, természetesen én sem arra céloztam, hogy Afrika azért elmaradott, mert szellemileg alsóbbrendűek. Inkább arra, hogy... nem rendelkeznek józan ésszel. Ehhez semmilyen kultúra meg hatalmas agyi kapacitás nem szükséges, hogy észrevegyék, hogy fele ennyi gyerekkel fele ekkora lenne az éhezés. Amúgy megkockáztatom a gyarmatosítás nélkül fekete Afrika ma még ott se tartana mint most, kb lándzsával kergetnék még mindig a gazellát.
2011. nov. 7. 21:27
 14/49 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező ha ilyen mélyen bánt az éhezők sorsa akkor miért is nem adod el a számítógépedet, hogy nekik segíts?

Gondolom neked is vannak ékszereid meg egynél több ruhád és te sem adod el őket. Akkor milyen jogon követeled ezt mástól? Tudod ne ítélj, hogy ne ítéltess.

2011. nov. 8. 01:17
 15/49 anonim ***** válasza:

"kb lándzsával kergetnék még mindig a gazellát."

és ezzel mi lenne a baj, ha fenntartható és természetes? A kultúrák térben és időben is egyenlő értékűek, nem a te szempontjaid képezik a kategorikus imperativust. Jelenleg egy mesterséges és erőszakos "kultúra" okozza a földön a legnagyobb problémát.

2011. nov. 8. 09:33
 16/49 anonim ***** válasza:
88%

Értem én, hogy ez egy szép turbo humanista maszlag, hogy a kultúrák egyenlőek. Csak az a gond, hogy a kultúrából nem lehet megélni. Az emberi intelligencia az evolúció része, így viszont annak a teremtményei is, tehát a kultúra is. Ennél fogva pedig szerintem van fejlettebb és fejletlenebb. Azt ne mondd már nekem, hogy a gyakorlatilag ősember szintjén élő bennszülöttek kultúrája annyira összetett mint pl a magyar.

Egyébként meg az éhezés nem kultúrafüggő.

2011. nov. 8. 16:05
 17/49 anonim ***** válasza:

Nos, a kulturális antropológia szerint egyenlőek. Egyébként teljesen lényegtelen ez a vita. Számomra az emberi teljességnek csak egy része a racionalitás. És nem hiszek a hierarchikus szemléletben csak a holisztikusban. Az evolúció szellemtelen és aljas mítosza pedig éppúgy hidegen hagy mint a teremtéstörténet. Amint látom mégsem értetted meg az afrikás választ. de nem baj!

szép estét! :)

2011. nov. 8. 16:37
 18/49 anonim ***** válasza:
Mi a baj az evolúcióval? :D Ez már nagyon régóta tény, nem hiszem el, hogy a XXI. század hajnalán még mindig vannak olyanokat akik nem látják be, hogy ez így volt a millió bizonyíték ellenére.
2011. nov. 8. 17:28
 19/49 anonim ***** válasza:

Kzs

Irónikusan kell érteni....

14:02

2011. nov. 8. 19:04
 20/49 anonim ***** válasza:

Ez már nagyon régóta tény,

nem. nem tény. ugyanis nem lehet a valóságáról egzakt kísérleti körülmények között megbizonyosodni. Következtetés csupán. Ugyanúgy ontológiai állítás mint a teremtéstörténet, és a fenomenológia óta MINDEN EMBER SZÁMÁRA VILÁGOS, hogy semmilyen ontológia sem bizonyítható, így vagy úgy tartanod kell magad egy kategorikus imperativushoz mely közremegegyezés (hi és észérvek alapján felállított értelmezési keret vagy játékszabály, nem pedig egzakt valóság).

2011. nov. 9. 09:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!