Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit kell tudni a Jehova tanúiról?

Mit kell tudni a Jehova tanúiról?

Figyelt kérdés
Mennyire hisznek abban amiben, mi a tiltott számukra, mit ünnepelnek, mit nem és más hasonlók.
2011. okt. 29. 20:09
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
36%

VOLT EGY ILYEN MONDATOD:

"A Jehova tanúi azt vallják, hogy Jézus Mihály arkangyal, a legmagasabb rendű teremtett lény. Ez ellentmond a nagyszámú olyan igehelynek, amely egyértelműen azt állítja, hogy Jézus isten (János 1:1,14, 8:58, 10:30)"

Ha Jézus=Isten, akkor Jézus önmagához imádkozott a kínoszlopról?

János 12:50-ben azt mondja Jézus: "azt is tudom, hogy az ő parancsolata örök életet jelent: Amiket tehát beszélek, úgy beszélem, ahogy az Atya mondta nekem azokat" Tehát Jézus úgy tanított, ahogy az Atyja mondta neki. Nem azt mondta, hogy úgy tanítok, ahogy saját magam tanítottam magamnak.

Hivatkozol a János 10:30-ra mely ezt mondja: "Én és az Atya egyek vagyunk"

Megkérnélek, hogy ne ragadd ki a Bibliaverset, hanem ha az előtte levőt is nézed, akkor ezt jelenti (János 10:29-30.: " "Amit az Atyám nekem adott, az minden másnál nagyobb és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből. Én és az Atyám egyek vagyunk." --- no így egész más!!! Szóval Jézust az Atyaja tanította és ezért egyek ők. Nem egyforma az Atya meg a Jézus.

A János 14:27-30-ig pedig olvasd végig, hogy teljesen lásd összességében, nem csak kiragadva. Itt Jézus egyértelműen kijelenti, hogy "AZ ATYA NAGYOBB NÁLAM"

Nagyon sok mindent írtál. Később elolvasom a többit is. Mindenesetre inkább írd úgy, hogy nálatok ezt így tanítják és kérdezd, hogy a tanúknál hogy és akkor sokkal etikusabb, hogy mind a két térfél le van írva.

2011. dec. 28. 10:10
 42/65 anonim ***** válasza:
36%

Ha egyébként Jézus = Isten, akkor mit lépsz a Zsoltárok 83:19-re ami szó szerint kimondja, hogy Jehova az Isten:

"Hogy Megtudják, hogy te, a kinek neve Jehova, egymagad vagy felséges Isten az egész földön."

Ez még a Károli fordításúban is benne van. Összefoglalva:

- Jézus több alkalommal imádkozott az Atyához míg a földön volt

- kijelentette Jézus, hogy az Atyától tanult és egyek az Atyával (mármint akkor tudásban)

- kijelentette Jézus, hogy az Atya nagyobb nála,

- valamint pl. a Zsoltárok 83:19 kijelenti, hogy Isten neve Jehova,

- Jóel 2:32 És mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, megmenekül; ---> nos a Zsoltároknál láthatod, hogy Isten neve Jehova.

Sok dolog igazolja, hogy Jehova Tanúi miért tanítják azt, hogy Jézus és Isten nem azonos személyek.

2011. dec. 28. 10:32
 43/65 anonim ***** válasza:
36%

Bocsi, de még egy (most engem fognak lehurrogni a többiek a 1,5 oldalért)

"Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya."

Mark 13, 32

Ha a fiú=Jézus ugyan az mint az Atya, akkor ez a Bibliavers azt jelentené, hogy nem tud róla Jézus, de mégis mint Atya -- huhhh! így nagyon zavaros lenne.

Egyértelműen azt mondja: nem tud róla "... sem a fiú, HANEM CSAK AZ ATYA". Muszáj, hogy ne egyek legyenek!!!

Isten=Atya teljesen más személy mint a Fiú=Jézus

2011. dec. 28. 10:45
 44/65 anonim ***** válasza:
37%

A János 1:1-et nem reagáltam még le:

"Kezdetben volt a Szó, és a Szó Istennél volt, és a Szó isten volt".

Másik Bibliafordításban:

"Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél"

Ha megnézzük a Példabeszédek 8:22-őt ott azt mondja Jézus, hogy "Maga az Úr hozott létre engem az ő útjának kezdetéül, legkorábbi műveként régesrégen."

AZAZ A KEZDETEKBEN LÉTEZETT MÁR JÉZUS.

A János 12:50 ezt mondja: "Azt is tudom, hogy az ő parancsolata örök életet jelent. Amiket tehát beszélek, úgy beszélem, ahogy az Atya mondta nekem azokat".

TEHÁT AKKOR EDDIG TUDJUK, HOGY KEZDETBEN LÉTEZETT MÁR JÉZUS ÉS JÉZUS VOLT A SZÓ, TEHÁT ŐT AZ ATYA TANÍTOTTA, Ő VOLT A SZÓ, AKI ISTENNÉL VOLT.

Isten nem lehetett = a Szó-val, mivel a János 1:18 azt mondja:"Istent egy ember sem látta soha, az egyszülött isten, aki az Atya keblénél van, az szolgált felőle magyarázattal."

AZAZ HA JÉZUS LENNE AZ ISTEN, AKKOR SOSEM LETT VOLNA SZABAD, HOGY EMBER LÁSSA A FÖLDÖN. DE JÉZUS CSUPÁN ISTEN EGYSZÜLÖTT FIA. EZÉRT EBBEN AZ ÉRTELEMBEN ISTEN A SZÓ.

A János 8:58-ban Jézus egyértelműen kijelenti, hogy "Jézus ezt mondta nekik: Bizony, bizony mondom nektek, mielőtt Ábrahám lett, én már voltam."

Tehát mindez azt bizonyítja, hogy a kezdetekkor a szó=Jézus már létezett istennél és isten volt a szó - mármint Jézus a mint az Atya egyszülött istene/fia (János 1:8) a szó.

Nem tudom még milyen nézeteket hoztál fel Jehova Tanúi ellen, de ez a Jézus=Atya sok helyen nem fedi a Biblia ezt a dolgot. Jehova Tanúi pedig TELJES MÉRTÉKBEN ragaszkodnak a Biblia EGÉSZÉHEZ.

2011. dec. 28. 11:21
 45/65 anonim ***** válasza:
36%

Mert úgy szerette Isten a világot,hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.(Jn 3.16) ---- Tehát isten küldte a fiát a földre. Nem pedig Jézus saját magát!!!

Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. (Jn. 14.6) ---- Tehát JÉzus által lehet menni az Atyához=Istenhez=Jehovához. Nem azt mondta JÉzus, hogy őmagához lehet menni magán keresztül.

2011. dec. 28. 12:04
 46/65 anonim ***** válasza:
36%

Az "Atya, fiú szentlélek egy" nincs is benne eredetileg a Bibliában. Ezt úgy toldották bele a katolikusok.

Jel 22,18:

"Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, a ki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra"

Úgyhogy erre tuti nem lehet hivatkozni, hogy ezért lennének egyek.

2011. dec. 28. 12:26
 47/65 anonim ***** válasza:
0%
És ez így megy addig,amíg a Királyok Királya vissza nem jön és rendet csinál.
2011. dec. 28. 16:02
 48/65 anonim ***** válasza:
29%
Hamarosan itt az Armagedon = Isten ítéletnapja ---> és utána igen, átadja az uralmat 1000 évre Jézus Krisztusnak, hogy uralkodjon az egekből a kiválasztott 144000 fővel (a Jelenések 20:4 szerint). Közben a Földön pedig a nagy sokaság tagjai Paradicsommá teszik a Földet -- ez ezidőalatt feltámadnak azok, akiket Isten jónak ítélt meg. Aztán 1000 esztendő után újra Jehova Isten lesz a Király.
2011. dec. 28. 16:07
 49/65 anonim ***** válasza:
0%

oké,legyen ahogy gondolod!

De vigyázz,mert a Királyságba nem a JEHOVA név visz be valakit,hanem az ÚR JÉZUS KRISZTUS vére.

Na majd meglátod,ha elválassza a búzát a konkolytól.

2011. dec. 29. 08:03
 50/65 anonim ***** válasza:
28%

(Márk 13:32) Azt a napot vagy azt az órát senki nem tudja, sem az angyalok az égben, sem a Fiú, csak az Atya.

Kedves utolsó!

Ha a háromság igaz, akkor Jézus miért nem tudta azt a napot és órát?

Ez csak egy gyors teszt kérdés. Mivel már több más kérdésnél kitárgyaltuk ezt is, sokadik már, de mégis jó eredményre vezethet, ha őszintén megpróbálsz válaszolni erre az egyszerű kérdésre.

-------******-------

De ha ez a feladat nehéz lenne neked, kedves válaszoló, vagy esetleg turpisságot sejtesz a kérdés mögött, akkor felteszek egy mentő kérdést az egyik idézett íród nyomán:

"Itt próbálom meg elejét venni annak, hogy bárki is azt az igazán ostoba dolgot állítsa, amit sok ember mond Róla: ’Kész vagyok elfogadni Jézust mint az erkölcs nagy oktatóját, de nem fogadom el állítását, hogy Isten.’ Ez az, amit nem szabad mondanunk."

Hol ÁLLÍTOTTA Jézus, hogy Ő Isten? Hangsúlyozom, nem Isten Fia, hanem maga Isten, a Mindenható? Vagy esetleg az elképzelt háromság második személye? Sehol nem állította, csak azt, hogy Ő "Isten Fia".

De nem ez az igazi kérdés az most jön.

"Bizonyításba" kezdesz a következőképpen:

"Tehát kinek mondta magát Jézus? Minek mondja őt a Biblia? Először is nézzük meg Jézus szavait a János 10:30-ban: “Én és az Atya egy vagyunk.” Elsőre ez nem úgy tűnik, mint annak kijelentése, hogy ő Isten."

De elsőre is egyértelműen úgy tűnik ebben a fordításban, ezért is fordították így.

De kicsit érthetőbb így:

(János 10:30) "Én és az Atya 'egyek' (hen) vagyunk."

Hogyan "egyek"? Maga Jézus mutatta meg, mit értett az Atyjával való "egységén". A János 17:21, 22 versben azért imádkozott Istenhez, hogy tanítványai "mindannyian egyek legyenek, úgy ahogyan te Atyám, egységben vagy velem, és én veled, hogy ők is egységben legyenek velünk,... hogy egyek legyenek, mint ahogy mi egyek vagyunk". Vajon Jézus azért imádkozott, hogy az összes tanítványa mind egyetlen istenséggé legyenek? Nem! Jézus félreérthetetlenül azért imádkozott, hogy egységben legyenek egyazon gondolatmenetben és szándékban, mint ahogyan ő és az Atyja egyek voltak. (Lásd még 1Korinthus 1:10.)

Mindenhol a görög 'hen' szót használta Jézus a beszámoló szerint.

Akkor most megmutatta Jézus, hogy mit értett az Atyjával való egységén, vagy nem? Valamiféle mítoszbéli háromságistenségben betöltött szerepéről beszélt vajon, vagy sokkal egyszerűbb és érthetőbb a magyarázat?

Ha most ezek után, magadról lepergeted az eddigi kérdéseket és a kapott válaszokat és keresel egy másik hamis fogódzót, akkor nem vagy őszinte igazságkereső.

Ha pedig őszintén elismered, hogy az adott Bibliavers semmiképpen nem bizonyítja azt, amit vele állandóan hamisan bizonyítani akarnak, akkor jó úton haladsz az igazság megértéseben.

De folytassuk a hamis bizonyítást.

"Viszont figyeljük meg a zsidók reakcióját az állítására: “Nem jó cselekedetért kövezünk meg téged, hanem káromlásért, és azért, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.” (János 10:33)."

A Jézus életére törő zsidókkal takarózni, mint akik valójában nem is hamisan vádolták - már önmagában gyomorforgató, de mit válaszolt utána Jézus? Mit ismert el?!

"Jézus így válaszolt nekik: „Nincs-e megírva a Törvényetekben: »Én mondtam: ,Istenek vagytok.’« Ha »isteneknek« nevezte azokat, akik ellen az Isten szava szólt — és az Írás nem tehető semmissé —, akkor nekem, akit az Atya megszentelt, és elküldött a világba, azt mondjátok: »Káromlást szólsz«, mert azt mondtam: az Isten Fia vagyok?" (34-36 versei)

Mit ismert el? Azt, amit addig is mondott, hogy Ő Isten Fia, nem pedig amit a zsidók állítottak, hogy Ő Istenné teszi magát, sőt!:

"Ha nem teszem az Atyám cselekedeteit, ne higgyetek nekem. De ha teszem, még ha nekem nem hisztek is, higgyetek a cselekedeteknek, hogy megtudjátok, és tudatában legyetek annak, hogy az Atya egységben van velem, és én is egységben vagyok az Atyával...”" (37-38)

Ez úgy hangzik, mint aki beismeri, hogy Ő "egyenlővé" tette magát Istennel? Micsoda hazugság lenne ezt belemagyarázni, amikor Jézus világosan kijelenti, hogy nem is az Ő akaratát teszi, hanem az Atyjáét!

De én felhozok még egy állbizonyítékot, ami talán még egyértelműbb, pedig az eset nagyon hasonló:

János 5:18 verse azt mondja, hogy a zsidók (miként a János 10:31–36-ban is) meg akarták ölni Jézust, mert "az Istent is Atyjának nevezte s így egyenlővé tette magát az Istennel".

De ki mondta, hogy Jézus egyenlővé tette magát az Istennel? Nem Jézus. Ezt már a következő versben (19) tisztázza, amikor tiltakozik a hamis vád ellen. "Erre a vádaskodásra Jézus így felelt:... ’Bizony, bizony mondom nektek, a Fiú semmit sem tehet a maga kezdeményezéséből, hanem csak amit lát, hogy az Atya tesz. Mert amiket Az tesz, azokat teszi hasonlóképpen a Fiú is. Mert az Atya vonzalmat érez a Fiú iránt, és megmutatja neki mindazt, amit ő maga tesz’".

Ezzel Jézus kimutatta a zsidóknak, hogy ő nem egyenlő Istennel, és ez okból nem cselekedhetett saját kezdeményezéséből. Vajon el tudjuk-e képzelni arról, aki egyenlő a Mindenható Istennel, hogy olyasmit mondjon, hogy ő semmit sem tehet a saját kezdeményezéséből? Akkor légy oly kedves, olvasd el a következő verseket - nagyon fontos: Dániel 4:34, 35, (4:31, 32, Károli)!!!

De leírom, mert nem biztos, hogy mindenkinek kéznél van a Bibliája:

"A napok elteltével én, Nabukodonozor, az égre emeltem tekintetemet, és értelmem kezdett visszatérni. És áldottam a Legfelségesebbet, dicsértem és dicsőítettem azt, aki időtlen időkig él, mert uralma időtlen időkig tartó uralom, és királysága nemzedékről nemzedékre fennáll. A föld valamennyi lakóját semminek tekinti; a saját akarata szerint cselekszik az egek seregével és a föld lakóival. Nincs, aki lefoghatná a kezét, vagy azt mondhatná neki: »Mit cselekszel?«"

Ez Jehováról szól, arról az Istenről, akit Jézus is imádott - az Ő kezét tényleg SENKI más nem irányítja, róla EGYEDÜL beszél így a Biblia - Jézus Krisztus nem Jehova egy háromság dogmában.

Érdekes módon, mind a János 5:18, mind a 10:30. vers szövegösszefüggése azt mutatja, hogy Jézus a zsidók hamis vádaskodásával szemben védekezik, akik — miként a trinitáriusok — téves következtetéseket vontak le.

Akkor most itt az ideje elgondolkozni, hogy kit is csapnak be? Szándékosan csak egy fő témával foglalkoztam + az első (teszt) kérdéssel, mert így átláthatóbb. Nem ömlesztem a témákat, hogy legyen egy jó nagy katyvasz - jó lesz így?

A kérdésem a végére a következő: ha egy "nyilvánvaló igazságot" ilyen hazug érvekkel kell megtámogatni, akkor mennyire lehet hiteles?

Az őszinteség próbája következik nálad, ahogy az előbb írtam.

2012. jan. 3. 01:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!