Mi a különbség a reformatus és a katolikus vallas között?
"A katolikusok áldoznak és gyónnak. Nem nősűlhetnek meg."
Nekem katolikusok a szüleim és házasok. Ugyan arról beszélünk? :D
Sok baromságot olvastam már, de ez viszi a prímet, hogy a katolikusok nem nősülhetnek.
Papokra értette, csak az lemaradt, de ezt nem olyan nehéz kitalálni.
Az én anyukám és a családja is katolikus, engem is azzá akartak nevelni. Általánosságban én azt mondanám, hogy olyan 60-70 évvel vannak lemaradva fejben.
Valahanyadik válaszoló meg említette, hogy kb. a boldogtalanságot követelik meg a hívektől, na hát ebben abszolút egyet tudok érteni.
Én csak arra tudok reagálni,, amit ír, hogy a fejében mire gondol, azt honnan tudjam.
Lehet neked negatív tapasztalatod van, de lásd be, elég kis minta. Általánosságban pedig a katolikus az egyik leghaladóbb felekezet manapság. Gondolj bele, a legtöbb leragadt ott, hogy 6000 éve keletkezett a Föld és rajta minden. Ezzel szemben az Egyház elfogadja a tudományos eredményeket.
#43 Felesleges igazából ezen vitázni, pontosan tudod te is, hogy figyelmetlenségből maradt le az a szócska. (Ha nem, azzal már tényleg nem tudok mit kezdeni.)
Nem vagyok sok mindenben 100%-ig biztos, de hogy nem csak nekem, sőt, rengeteg embernek van negatív tapasztalata úgy általában a vallással, abban teljesen biztos vagyok. Lehet, hogy máshol már felvilágosultabbak a katolikusok, de hogy Magyarországon -különösen vidéken- biztos nem. Elhanyagolható azoknak a száma, akik igen. Amíg a templomokban a papok politizálnak és arról prédikálnak, hogy hogyan kellene megváltoztatni az ateistákat, a melegeket meg a többi vallást kritizálják, addig ez nem is fog változni.
Sziasztok!
Nagyon sok érv és ellenérv olvasható a válaszok között.
Személyes tapasztalat által röviden annyit írnék,
NEM EMBEREK ÁLTALI SAJÁT RENDELKEZÉSEKNEK KELLENE MEGFELELNI, HANEM A TEREMTŐ ÁLTAL LEÍRATOTT SZENT TÖRVÉNYEKNEK ÉS PARANCSOLATOKNAK ÍGY MAGÁNAK A TEREMTŐ ISTENNEK! MIKOR FARAGOTT, FESTETT KÉPEK ELŐTT HAJOLGATVA/IMÁDKOZVA TESZÜNK ANNAK A MEGFORMÁLT KÉPNEK TISZTELGÜNK NEM A TEREMTŐ ISTENNEK = BÁLVÁNYIMÁDÁS TÖRTÉNIK. Nem azok a szobrok, festmények, kereszt fog segíteni az emberen CSAKIS A TEREMTŐ ISTEN,KINEK NEVEI = EL SADDAI, YAHUAH ,EL ELION, YAHVE, YAHVE NISSI
A katolikus is lehet boldog! Jézus is azzal kezdte a csodatételeit, hogy vízből bort csinált, pedig valószínűleg már nem volt mindenki szomjas! Szóval meg van az ideje a földi örömöknek is, csak nem szabad túlzásba vinni őket!
Ahol gyakorlatilag tilos örülni, az a muszlim vallás! Szaúd-Arábiában tilos a zene, a tánc, a színház, a mozi, ott tényleg nem örülhet az ember szinte semminek sem! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!