Hogyan képzeled el a túlvilágot?
"egyszóval energia az egész"
Ez a kifejezés azt sugallja hogy a mostani létünknél valami sokkkal egyszerűbb lesz. Pedig szerintem pont fordítva, a lélek a földi léte során van lekorlátozva, lebutítva, földi lomha testbe zárva. Az üdvözült lélek ehhez képest sokkal fejlettebb lesz. Azt például sok tanúságtétel igazolja hogy a meghaltak megkapják a föld minden tudását és ismeretét. De szerintem kapnak egyéb tulajdonságokat is, amelyek most olyan elképzelhetetlenek számunkra, mint egy egy hónapos csecsemőnek a triatlon.
Ezt biztos ismeritek már:
A két magzat
Egy várandós anya két gyermeket hord a méhében. Az egyik egy "kis hívő", a másik egy "kis szkeptikus".
A szkeptikus azt kérdezi: -Te hiszel a születés utáni életben?
- Hát persze. - mondja a kis hívő. Az itteni életünk arra való, hogy felkészüljünk a születés utáni életre, hogy elég erősekké váljunk arra, ami ott kint vár bennünket!
- Hülyeség! - mondja a szkeptikus. - Ez nem igaz! Hogyan nézhet ki a kinti, külső élet?
- Pillanatnyilag még nem tudom,- mondja a kis hívő - de biztos sokkal világosabb, mint itt bent! Talán, lehet, hogy a szánkkal fogunk enni és a lábunkkal fogunk menni!
- Nonszensz, lehetetlen! - mondja a szkeptikus. - Megyünk a lábunkkal és eszünk a szánkkal!? Micsoda hülyeség! Ez egy fura ötlet, hogyan is működhetne! Itt van a köldökzsinór, ami biztosítja a táplálékot. Nem lehetséges élet a születés után, hiszen ez a zsinór már így is túl rövid!
- Hát persze, hogy működni fog, csak minden egy kicsit másként fog kinézni. -mondja a kis hívő.
- Soha sem fog működni! - véli a kis szkeptikus. - Még soha senki nem tért vissza a születés után! Születés után vége az egésznek! Az élet nem más, mint egy nagy sötét tortúra!
- Még ha nem is tudom pontosan, milyen lesz a születés utáni élet, - mondja a kis hívő - de azt tudom, hogy találkozni fogunk az édesanyánkkal, és ő nagyon vigyáz majd ránk!
- Anya!? Te hiszel egy anyában? Hol van? - kérdezi a kis szkeptikus.
- Itt van körülöttünk, mi benne vagyunk, és általa létezünk, nélküle nem létezhetnénk! - válaszolja a kis hívő.
Mire a kis szkeptikus:- Soha nem láttam még semmilyen anyát! Nincs is ilyen!
A kis hívő elgondolkozik egy pillanatra. - Néha, amikor nagyon csendben vagyunk, hallhatod, ahogy énekel, vagy érezheted, amikor megsimogatja világunkat! - mondja aztán halkan - Mindenesetre én hiszem, hogy az igazi életünk a születés után kezdődik!
Szia!
Megpróbálok röviden és könnyen érthetően válaszolni. A Biblia nem tanítja azt sehól, hogy az ember a túlvilágra jut, vagy létezne ilyen hely. Ahova az ember a halála után juthat, az a héberben a Seolnak nevezett szóval adják vissza a görögben pedig a Hádesz szóval. Ezek a szavak nem helyet, hanem egy állapotot jelentenek, mégpedig a nemlét állapotát, ahol a Prédikátor 9-cedik fejezete szerint nincs sem cselekvés, sem ismeret stb. Ezeket a stavakat a bibliafordításoktól függően, pl. sirnak, holtak hazájának, pokolnak stb. forditják. A Biblia azt tanítja hogy a feltámadás után 144 000-ren az égbe jutnak, akik Krisztussal uralkodnak, a többiek pedig a földre, ahol helyreállítják a földet úgy, ahogy az Isten eredeti szándéka volt. Tehát Isten Királyság Kormányzata vezetése alatt ennek a rendszernek a túlélői és a feltámadottak paradicsommá alakítják a földet. Tehet nem ölbetett kézzel ülnek valahol, hanam olyan hasznos tevékenységet folytatna, amely örömmrl és megelégedetséggel tölti el őket.
Remélem nincs túlvilág, és végre aludhatok majd egy nagyot.
19/l
Hát én gyerekkoromban már úgy képzeltem el hogy ugye ők a felhőkön "laknak" de nem amolyan normális felhőkön hanem olyanon amik nem mozognak mondjuk a mozgó felhők felett van egy másik felhő réteg és azon élnek..minden fehér, és egy csettintéssel ott tudnak lenni akármelyik embernél..de persze az emberek nem látják őket..akár át is mennek rajtuk(mondjuk ez az angyalokra vonatkozik)..Én valami jó kis helynek képzelem el ahol több ember találkozik az elhunyt rokonaival,barátaival,ismerőseikkel és beszélgetnek és ilyesmi.Én biztos hogy embereket figyelnék
a "csettintős" módszerrel.És jobbá tenném az életüket..És mondjuk miután már sok időt eltöltöttünk ott egy új világ kezdődne számunkra.Akkor is eljönne a nagy fehér fény de akkor már nem a mennybe jutunk hanem a szülőszobára.Aztán kezdődik az új élet.
Én valami ilyennek képzelem el de ez csak az én álomvilágom.Egyszer majd úgyis elérkezik az idő hogy (talán) láthatjuk...:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!