Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Halottakért miért kell imádkoz...

Halottakért miért kell imádkozni, hogy a mennybe jussanak?

Figyelt kérdés
2011. okt. 20. 17:54
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Tehát leszögezhetjük, hogy ezzel bűnt nem követek el, nem is ártok vele senkinek, hogy használ-e? Szerintetek nem, én máshogy gondolom. Így ostobaság vagy sem, én azért tovább imádkozom az elhunytakért is.Vállalom, hogy egyesek ezért ostobának gondolnak, úgysem az számít, hogy az emberek mit gondolnak rólam.
2011. okt. 22. 22:46
 22/29 A kérdező kommentje:
Hahó!!!! Isten az ÉLŐK ISTENE és NEM a holtaké!!!!
2011. okt. 23. 00:01
 23/29 kzs ***** válasza:

Kedves "tegnap 22:46"-os válaszoló!

Érdekes álláspontot képviselsz: úgy akarsz imádkozni Istenhez, hogy közben nagy ívben fütyülsz a SzentÍrásra.

Mert ez a helyzet: világosan leírtuk neked, hogy mi a gond az olyan tanításokkal, mint a purgatórium, vagy éppenséggel a - Makkabeusok 2.könyvében található -, halottak közbenjárására buzdító imával kapcsolatban.

De téged ez abszolút nem érdekel, eszed ágába sincs az Igazságot keresni.

Gondolod, hogy a SzentÍrással szembeni engedetlenséggel a szívedben kedves lesz az imád Isten előtt? Hát nem! Isten nem személyválogató, Ő a sziveket nézi.

Mert más, ha valaki tudatlanul csinálja ezt: nem kedves ugyan Isten előtt, de ez el lesz nézve az illetőnek.

De aki tudatosan ellenszegül a SzentÍrásnak...!

Na figyelj ide: (még egyszer mondom) A SzentÍrás álláspontja alapján senkinek sincs lehetősége arra, hogy közbenjárásával változtasson bármit is egy elköltözött személy sorsán.

A közbenjárás csakis olyan valaki érdekében történhet, aki még itt, a Földön tartózkodik. És ez nem az én álláspontom, nem én "ráztam ki a kisujjamból".

Ez a Biblia üzenete.

Jó lenne, ha elgondolkodnál erről!

2011. okt. 23. 10:02
 24/29 anonim ***** válasza:

"Isten nem személyválogató, Ő a sziveket nézi."

Ez mit jelent?:)

2011. okt. 23. 23:35
 25/29 anonim ***** válasza:

Minden Biblia tanulmányozás előtt imádkozom. Kérem az Úr segítségét, hogy segítsen felismerni az igazságot és megértsem igéjét.

Ma ezt olvastam:

"Légy jóakarója a te ellenségednek hamar, a míg az úton vagy vele, hogy ellenséged valamiképen a bíró kezébe ne adjon, és a bíró oda ne adjon a poroszló kezébe, és tömlöczbe ne vessen téged.

Bizony mondom néked: ki nem jősz onnét, mígnem megfizetsz az utolsó fillérig." Mt. 5:25-26

Ekkor az a gondolat villant az agyamba, hogy ez nem lehet más, mint a tisztítótűz.

Ez egy olyan gondolat volt ami már sokszor megesett velem, hogy kérdezek valamit az Úrtól és gondolatban kapok választ, ám ilyenkor tisztán érzem, hogy ez nem a saját gondolatom.

2011. okt. 24. 00:02
 26/29 anonim ***** válasza:

"Hahó!!!! Isten az ÉLŐK ISTENE és NEM a holtaké!!!!"

Én úgy gondolom, hogy Isten mindenki Istene, legyen az élő vagy holt.

Egyébként meg a temetéseken elhangzó:„nyugodjanak békében”

is egy rövid fohász. Ezek szerint ti ilyet sem mondanátok?

Úgy gondolom, hogy ha kapcsolatba lehet lépni halottakkal, akkor imádkozni is lehet a nyugalmukért.

Nem fogom fel, hogy ez miért engedetlenség a Bibliában leírtakkal szemben.

Mellesleg az én Istenem nem a Biblia. Nekem a Biblia (legfőképp az evangéliumok)csak egy eszköz Isten megismerésére.

2011. okt. 24. 00:22
 27/29 A kérdező kommentje:

00:22!

Az Úr adjon bölcsességet, és halló füleket Isten igéjéhez!

Mert tudjuk "akinek van füle az hallja"!!!

2011. okt. 24. 06:20
 28/29 kzs ***** válasza:

Kedves ma "00:02"-es hozzászóló!

Az általad feltüntetett Máté 5/25-26-as NEM Isten itéletére, következtésképpen NEM a purgatóriumra vonatkozik.

Ez a versszak az emberi kapcsolatokról szól, arról, hogy lehetőleg ne tartozzál senkinek se. Ez a verszak az emberi gonoszság különböző fokozatait ábrázolja.

Az üdvösség pedig kizárólag Krisztus áldozata által érhető el, mi emberek nem tudjuk azt kiérdemelni. Ugyanígy nem tudod jóvátenni a bűneidet.

Nem cselekedetekből igazulsz meg, hanem hit által, mert hit által lehet befogadni a Krisztusi vért - mint egyszeri, tökéletes és megismételhetetlen áldozatot -, rajta keresztül jutsz bűnbocsánathoz, rajta keresztül pedig az üdvösséghez.

2011. okt. 24. 16:20
 29/29 anonim ***** válasza:

A halottakért imádkozni mindaddig értelmes dolog, amíg el nem jön a végítélet napja, addig ugyanis semmi nem dőlt el. Az utolsó napon dönti el Jézus Krisztus, a Főbíró, hogy ki jut a pokolra és ki a mennyországba. Addig is, a meghaltak közül van aki üdvözült, van, aki elkárhozott, de van aki egyfajta átmeneti állapotban, a tisztítótűzben várja a végítélet napját. Mi, élők, nem tudhatjuk, hogy elhunyt szeretteink vagy ellenségeink hová jutottak, ezért érdemes imádkozni Istenhez az ő lelki üdvükért.

Amúgy, Istenhez bármikor lehet imádkozni, ezért aki azt állítja, hogy a halottakért elmondott ima Isten ellen való, az lényegében arról beszél le minket, hogy Istenhez fohászkodjunk. Ki tehet ilyent? Csakis az ördög.

2013. nov. 1. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!