Halottakért miért kell imádkozni, hogy a mennybe jussanak?
Kedves "tegnap 22:46"-os válaszoló!
Érdekes álláspontot képviselsz: úgy akarsz imádkozni Istenhez, hogy közben nagy ívben fütyülsz a SzentÍrásra.
Mert ez a helyzet: világosan leírtuk neked, hogy mi a gond az olyan tanításokkal, mint a purgatórium, vagy éppenséggel a - Makkabeusok 2.könyvében található -, halottak közbenjárására buzdító imával kapcsolatban.
De téged ez abszolút nem érdekel, eszed ágába sincs az Igazságot keresni.
Gondolod, hogy a SzentÍrással szembeni engedetlenséggel a szívedben kedves lesz az imád Isten előtt? Hát nem! Isten nem személyválogató, Ő a sziveket nézi.
Mert más, ha valaki tudatlanul csinálja ezt: nem kedves ugyan Isten előtt, de ez el lesz nézve az illetőnek.
De aki tudatosan ellenszegül a SzentÍrásnak...!
Na figyelj ide: (még egyszer mondom) A SzentÍrás álláspontja alapján senkinek sincs lehetősége arra, hogy közbenjárásával változtasson bármit is egy elköltözött személy sorsán.
A közbenjárás csakis olyan valaki érdekében történhet, aki még itt, a Földön tartózkodik. És ez nem az én álláspontom, nem én "ráztam ki a kisujjamból".
Ez a Biblia üzenete.
Jó lenne, ha elgondolkodnál erről!
"Isten nem személyválogató, Ő a sziveket nézi."
Ez mit jelent?:)
Minden Biblia tanulmányozás előtt imádkozom. Kérem az Úr segítségét, hogy segítsen felismerni az igazságot és megértsem igéjét.
Ma ezt olvastam:
"Légy jóakarója a te ellenségednek hamar, a míg az úton vagy vele, hogy ellenséged valamiképen a bíró kezébe ne adjon, és a bíró oda ne adjon a poroszló kezébe, és tömlöczbe ne vessen téged.
Bizony mondom néked: ki nem jősz onnét, mígnem megfizetsz az utolsó fillérig." Mt. 5:25-26
Ekkor az a gondolat villant az agyamba, hogy ez nem lehet más, mint a tisztítótűz.
Ez egy olyan gondolat volt ami már sokszor megesett velem, hogy kérdezek valamit az Úrtól és gondolatban kapok választ, ám ilyenkor tisztán érzem, hogy ez nem a saját gondolatom.
"Hahó!!!! Isten az ÉLŐK ISTENE és NEM a holtaké!!!!"
Én úgy gondolom, hogy Isten mindenki Istene, legyen az élő vagy holt.
Egyébként meg a temetéseken elhangzó:„nyugodjanak békében”
is egy rövid fohász. Ezek szerint ti ilyet sem mondanátok?
Úgy gondolom, hogy ha kapcsolatba lehet lépni halottakkal, akkor imádkozni is lehet a nyugalmukért.
Nem fogom fel, hogy ez miért engedetlenség a Bibliában leírtakkal szemben.
Mellesleg az én Istenem nem a Biblia. Nekem a Biblia (legfőképp az evangéliumok)csak egy eszköz Isten megismerésére.
00:22!
Az Úr adjon bölcsességet, és halló füleket Isten igéjéhez!
Mert tudjuk "akinek van füle az hallja"!!!
Kedves ma "00:02"-es hozzászóló!
Az általad feltüntetett Máté 5/25-26-as NEM Isten itéletére, következtésképpen NEM a purgatóriumra vonatkozik.
Ez a versszak az emberi kapcsolatokról szól, arról, hogy lehetőleg ne tartozzál senkinek se. Ez a verszak az emberi gonoszság különböző fokozatait ábrázolja.
Az üdvösség pedig kizárólag Krisztus áldozata által érhető el, mi emberek nem tudjuk azt kiérdemelni. Ugyanígy nem tudod jóvátenni a bűneidet.
Nem cselekedetekből igazulsz meg, hanem hit által, mert hit által lehet befogadni a Krisztusi vért - mint egyszeri, tökéletes és megismételhetetlen áldozatot -, rajta keresztül jutsz bűnbocsánathoz, rajta keresztül pedig az üdvösséghez.
A halottakért imádkozni mindaddig értelmes dolog, amíg el nem jön a végítélet napja, addig ugyanis semmi nem dőlt el. Az utolsó napon dönti el Jézus Krisztus, a Főbíró, hogy ki jut a pokolra és ki a mennyországba. Addig is, a meghaltak közül van aki üdvözült, van, aki elkárhozott, de van aki egyfajta átmeneti állapotban, a tisztítótűzben várja a végítélet napját. Mi, élők, nem tudhatjuk, hogy elhunyt szeretteink vagy ellenségeink hová jutottak, ezért érdemes imádkozni Istenhez az ő lelki üdvükért.
Amúgy, Istenhez bármikor lehet imádkozni, ezért aki azt állítja, hogy a halottakért elmondott ima Isten ellen való, az lényegében arról beszél le minket, hogy Istenhez fohászkodjunk. Ki tehet ilyent? Csakis az ördög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!