Másnak is nehéz rátalálni arra, akit Isten neki teremtett?
Hiszem, hogy Isten ezen a területen is vezet. Ám mégis sokszor vagyok türelmetlen, és eszembe jut, hogy keresgéljek én magam is. Aztán úgy érzem, h Istennek nincs szüksége a segítségemre (ami igaz is), de mi van, ha Ő sugallja a gondolatot?
Olyan bonyolultnak tűnik. Vagy csak én bonyolítom meg?!...
Ti hogy látjátok? Első sorban igazi hívők (nem csak vallásosak) tapasztalatára, véleményére, gondolataira vagyok kíváncsi.
Gyönyörködj az Úrban,és megadja szived kéréseit"
/Zsolt 37,4/, :))))
Köszi, h emlékeztettél rá. Sokszor gondolok erre.
Meg kell tanulnom gyönyörködni, azt hiszem... :)
Isten nem rendeli el a sorsodat! Mert emlékez vissza arra, hogy Isten szándéka az volt, hogy Ádámnak és Évának azt a parancsot adta Isten, hogy töltse be a Földet. Ha Isten eleve elrendelte volna a sorsukat, akkor nem vétkeztek volna, bár Isten előre látja és tudja a dolgokat, ennek ellenére nem avatkozik bele. Ádámnak és Évának a személyes döntése volt az, hogy nem engedelmeskednek a parancsnak! Igy ma is, Te döntöd el, és irányitod az életedet, hiszen Isten szabad akarattal teremtett meg. Te döntöd el, hogy kit választasz, Isten ezt nem befolyásolja.
Emlékez Izsák történetére, mikor az apja Ábrahám feleséget akart a fiának, nem volt előre meghatározva, hogy ki lesz a felesége. A szolgáló, akit elküldtek, hogy feleséget vigyen Izsáknak, bizonyos szempontok alapján választotta Rebekát. Nem volt előre megjövendölve a sorsuk. De bővebben utánna olvashatsz a Bibliban, az I.Mózes 24 fejezetében!
Nem is az elrendelésre gondolok. Így igaz, szabad akaratunk van, mert Isten nem diktátor. Valóban én döntöm el, hogy kit választok, viszont Isten vezet ebben is, hogy kit válasszak, hiszen jobban ismer mindenkinél, tudja, h ki való mellém.
Köszi a választ.
Érdekes az is, hogy vannak akiknek szájukba repül a sülgalamb, könnyen megkapják a párjukat, és most azokról beszélek akik boldogok is maradnak egész életükben.
Sokan törekednek erre és nem sikerül nekik, és senki sem ért rendesen a dologhoz.
Osztogatnak tanácsokat, de hasznuk az nem sok.
Mintha a szerencsén/véletlenen múlna a dolog nagy része.
Ezt nem most találtam, ki, régóta foglalkozom ezzel, sok emberrel beszéltem már erről.
A gonosz tesz arról hogy eltérítsen bennünket az Igazságról.Amíg meg nem tértem egy rossz házasságban éltem.A szórakozás és a haverok fontosak voltak az életemben.De aztán...egy komoly betegség döbbentett rá hogy mi fontos az ember számára.Jézust kértem meg hogy Új életet szeretnék kezdeni segítsen ebben.Elváltam és egy olyan embert ismertem meg ,aki egy áldás a számomra.Én nem hittem hogy ilyen létezik ,hogy ez a Lélek akivel most együtt élek ,ilyen boldoggá tud tenni.Az vagyok és létezik
az Igazi.Higgy Jézusnak Ő soha nem hagy cserben ebben id segíteni fog : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!