Kaphat-e feloldozást az a gyónásban, aki nemi életet folytatott egy házas emberrel?
Nem attól bocsátja meg Isten a bűneidet, hogy elmondod egy papnak és ő megmondja neked, hogy hány imát mondj el.
Nem kell pap, elég ha megbánod az Úrnak, hiszed, hogy Jézus Isten fia volt, aki meghalt a bűneidért és harmadnapra feltámadt. Isten szeret és ha megtérsz, nem tekint többé a bűneidre. Jézus már kifizette az árát ennek a bűnödnek és az összes többinek is.
"A kérdező kommentje:
Érdekel a téma... Azt hallottam, hogy, aki nemi életet folytatott egy házas emberrel, majd az elvált, így az illető második feleség lett Ő sem kaphat feloldozást, s nem gyónhat. Ez így lehetséges? (nem én vagyok...)"
Én arra lennék kíváncsi,hogy az egyházi fejesek,akik játszadoznak a hívők feletti hatalmukkal,milyen jogon döntenek ilyen kérdésekben.Kik ők,hogy megszabják azt,hogy Istennek meddig terjed a szeretete és megbocsájtása? ez nevetséges.persze ha az ő kisiklásaikról van szó,abból nem nagyon csinálnak problémát.akkor mások felett sem lenne igazságos bíráskodniuk.
Azt tanácsolom az illetőnek,higyjen Isten végtelen szeretetében és gondoljon arra,hogy senki sem tökéletes,és ezt tudja a teremtő is,és,hogy Jézus is megbocsájtott a parázna nőnek.
amúgy én is hiszek Istenben,csak az egyházról nincs túl jó véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!