Egy rövid ideig elfordultam a katolikus vallástól az evangélikus felé. De visszatértem a katolikushoz, de még az vagyok?
Úgy értem hogy ha az evangélikus vallás felé fordultam (nem jártam ugyan istentiszteletekre) akkor ha visszatértem a katolikusra (mert az az eredeti vallásom) akkor az ugye nem azt jelenti hogy most már nem vagyok katolikus mert egyszer elfordultam, és már bánom?:(
Mit gondoltok?
(bunkó megjegyzésektől kíméljetek)
Mielőtt teljesen elszállna mindenki a saját vallásától, nem árt egy kicsit utánanézni a dolgoknak. Hogy mi is történt anno. Hogyan és miért lett elegük a luteránusoknak a római katolikusokból??? Objektíven tekinteni a múltba/-ra! Hogy is volt az??? Amikor árulták a katolikus papok a búcsúcédulákat, meg a máglyán égő hívek (boszorkányok)Krisztus után kiáltottak mégis tovább égették őket... Hát hogy lehetett ennyire istentelen a klérus? És még csodálkoztak, hogy egyesek ezt a fajta gondolkozást nem tolerálták és inkább kiváltak az egyházból és újat alapítottak.
Én vegyes házasságból származom, de apámnak is megvolt a saját (keserű) gyermekkori emléke a katolikus papjukról, aki kirekesztette a szegényebb gyerekeket a karácsonyi szaloncukrozásból, mert azt a gazdag gyerekek szülei vásároltál a karácsonyfára. Apám nem kaphatott belőle, mert az ő szülei abba nem fizettek bele. Persze, ez nem az egyház hibája. De az már igen, hogy a XX. században is ennyire hülye papokat engedett ki a papi neveldéből...
off [link]
előző: mindenhol, a csapból is ez folyik, a katolikusok ellenvaló kárrogás..olyan unalmas már.. Nagyon sajnálja mindenki a búcsúcédulázást..Legyen már elég.
Ki a rossebet érdekel, hogy ismert egy nagynéni unokaöccséenk sógorának bácsikájának testvére egy rossz, méltatlan papot? érdekel téged az, hogy miért megy a katolikus a szakrális szertartásra? az nem? ja..
a lényeg az nem?
És itt egyébként nem erről van szó.
Ha nem jártál ev. istentiszteletekre, és főleg, ha nem konfirmálkoztál evangélikusoknál, akkor katolikus maradtál. Ha szeretnél gyakorló katolikussá lenni, annyi a dolgod, hogy elmész egy paphoz, és megbeszéled vele az ügyet, különös tekintettel arra, hogy ebből mi az, amit meg kellene gyónni, és mit nem. És ebben az a legjobb, hogy az illető pap sok egyéb esetlegesen felmerülő kérdésedre is tudhat válaszolni. Ha van saját lelkivezetőd, legjobb vele leülni. Ha nincs, és nem ismersz olyan papot, akihez oda mernél menni, írd meg, merre laksz, és szívesen ajánlok.
Isten áldjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!