Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vérátömlesztés elutasítása...

A vérátömlesztés elutasítása előnnyel, vagy hátránnyal jár, ha pl. vallási, vagy egészségügyi alapon valaki elutasítja?

Figyelt kérdés

Utána olvastam és elég sokan, sokféle világnézetű ember utasította már el az idegen vért, mint orvosi kezelést.

Tényleg annyira természetellenes és káros, mint ahogy egyesek ezt állítják?

2009. ápr. 28. 20:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A jehova Tanu nem a "vizsgálatok" és statisztikák miatt utasítja el a vérátömlesztést, hanem dogmatikus okokból.

A leírtak csak ürügyként szolgálnak ezt a vallási szabályt alátámasztani.

2009. ápr. 28. 22:55
 12/18 anonim ***** válasza:
28%

Például az eritropoetin (EPO), amelyet a vesék termelnek, serkenti a vörösvérsejtek képződését. Már elég régen laboratóriumban is előállítható. Dr. Prowse elmondta, hogy a szintetikus „eritropoetin elfogadott eszköz a vérszegénység különféle formáinak kezelésére.

(Dr. C. V. Prowse a Scottish National Blood Transfusion Service)

Valójában minden orvosi kezelést, melyet az orvostudomány idegen vér adásával akar "gyógyítani", hatásosan és sokkal biztonságosabban ki lehet váltani!!! Ha valamely betegségre sajnos még nincs ismert gyógymód, akkor sem jó lehetőség az allogén vér adása. Nem fogja meggyógyítani az ilyen kezelés, legfeljebb a tüneteket kezeli, de sokkal veszélyesebb és immungyöngítőbb módon. De kiváló alternatívái vannak, és több esélye a betegnek (már csak az idegen vér természete miatt is).

Hangsúlyozom még egyszer: Jehova Tanúi JOBB orvosi ellátásban részesűlnek a döntésük miatt.

2009. ápr. 28. 23:15
 13/18 anonim ***** válasza:
30%

Másrészről pedig valóban csak másodlagosak azok az érvek, melyek az orvostudomány egyre jelentősebb részének a fejlődéséről, "ráébredéséről" szólnak. De mivel azok, akik e sorokat olvassák, nagy számban figyelmen kívül hagyják a Biblia erre vonatkozó parancsát, nyilván olyan érveket értenek csak meg, melyek számukra is racionálisak.

Milyen érdekes viszont, hogy alig telt el 50 év azóta, hogy a vértranszfúziót, mint "fantasztikus gyógymódot" elkezték a modern orvoslásban is alkalmazni, és máris erősen inog ez a vár.

Az első idézetem 15 éves volt, annak érzékeltetésére, hogy már akkor is szinte minden feltétel megvolt a vér nélküli terápiák alkalmazásához. Mára ez csak bővült. És még több bizonyíték igazolja, hogy milyen mellékvágány a vértranszfúzió alkalmazása.

Ma már nagyon sok nem Tanúnál is, sok klinikán, rengeteg jól képzett orvos vallja és alkalmazza ezeket a kutatási eredményeket, sokkal jobb eredménnyel.

2009. ápr. 28. 23:30
 14/18 anonim ***** válasza:
86%

Teljesen felesleges érvelned, neked ez a meggyőződésed, rendben van, tiszteletben tudom tartani, végigolvasom a "tudományos" magyarázatot is amivel megpróbálod a meggyőződésed alátámasztani, nem értek vele egyet de semmi probléma, jogod van a testedről dönteni.

Nekem azzal van problémám amikor döntésképtelen gyerekekről van szó.

Azért kiváncsi lennék, hogyan döntenél, ha pl. egy autobaleset, lépszakadás után állnál a gyereked ágyánál aki rengeteg vért vesztett és MEG FOG HALNI, ha nem kap azonnal vért. Ha akkor is úgy döntenél, hogy vallás meggyőződésed miatt ezt nem engeded, akkor igenis gyilkosnak tartanálak és egyáltalán nem értenék egyet a döntéseddel.

(Mellékesen akkor mindent így betartassz? Tehát az Ószövetség szerint élsz, és elveszed a bátyád feleségét, ha ő meghal? Veszel másik asszonyt, ha az első meddő? Egyetértessz a válással, tehát elbocsájtod a feleséged, ha úgy gondolod, hogy már nem kell?)

2009. ápr. 29. 08:02
 15/18 A kérdező kommentje:

Teljesen felesleges érvelned, neked ez a meggyőződésed, rendben van, tiszteletben tudom tartani, végigolvasom a "tudományos" magyarázatot is amivel megpróbálod a meggyőződésed alátámasztani, nem értek vele egyet de semmi probléma, jogod van a testedről dönteni.

Nekem azzal van problémám amikor döntésképtelen gyerekekről van szó.

Azért kiváncsi lennék, hogyan döntenél, ha pl. egy autobaleset, lépszakadás után állnál a gyereked ágyánál aki rengeteg vért vesztett és MEG FOG HALNI, ha nem kap azonnal vért. Ha akkor is úgy döntenél, hogy vallás meggyőződésed miatt ezt nem engeded, akkor igenis gyilkosnak tartanálak és egyáltalán nem értenék egyet a döntéseddel.

(Mellékesen akkor mindent így betartassz? Tehát az Ószövetség szerint élsz, és elveszed a bátyád feleségét, ha ő meghal? Veszel másik asszonyt, ha az első meddő? Egyetértessz a válással, tehát elbocsájtod a feleséged, ha úgy gondolod, hogy már nem kell?)

Nekem, mint egészségügyis végzettségű embernek van ilyen véleményem, de ha orvos lennék, akkor is lehetne, hiszen nagyon sok Jehova Tanú orvos (akár sebész is) tisztában van ennek az igazságával. Mint ahogy azon orvosok ezrei, akik szerte a világon támogatásukat fejezték már ki.

Ha érdekel, erről filmek szólnak, melyek mindenki számára elérhetők, és melyeken az orvostudomány szakirányú professzorai nyilatkoznak és mutatják be azokat az eljárásokat, melyekről szó van.

Határozottan félreérted (te is), amikor azt hiszed, hogy mi ezzel 'öngyilkosok' akarunk lenni, és hogy veszélyeztejük a magunk és a családunk egészségét! Amit leírtam arról, hogy a Tanúk valójában jobb orvosi ellátásban részesűlnek a vér elutasítása miatt, az szó szerint igaz!!!

Van egy alattomos, és hazug propaganda, mely negatívan állította be ezt a területet.

"ha pl. egy autobaleset, lépszakadás után állnál a gyereked ágyánál aki rengeteg vért vesztett és MEG FOG HALNI, ha nem kap azonnal vért."

No ez egy élő példa a pszchikai manipulációra, mely teljesen eltorzítja az igazságot.

Gondolom mindegy, hogy a gyermekem, vagy az én életemről van szó. Az élet mindenki számára egyformán értékes!

A válasz pedig már le lett írva ide, csak figyelmesebben kellett volna olvasni, jobban odafigyelni arra a teljesen "felesleges érvekre", amiket nem véletlenül írtam le.

A nagy vérveszteség nem egyenlő a halállal, feltéve ha az orvosok is felelősséggel és az esküjüknek megfelelően dolgoznak. Semmi esetre sem az idegen vér pótlása a jó megoldás ebben az esetben sem! Az is egy negativ és téves sztereotípia, mely szerint "ha nagy a vérveszteség, akkor kapott vér nélkül meg fog halni" Ez nem igaz! Sok-sok ember és orvos cáfolta már. De az ellenkezőjét is, vagyis ha valaki kap vért, akkor is rengetegen meghaltak már.

Mégegyszer mondom, erről nagy mennyiségű dokumentációk, filmek állnak rendelkezésre, melyekkel bármikor, bármelyik kórház, bármelyik orvosának szívesen segítünk.

Ezt a segítséget egyébként sok helyen elfogadták már, és Jehova Tanúi felvilágosító előadásokat tartanak kórházakban, mivel a vér nélküli orvoslás szakirodalma, valamint gyakorlati tapasztalatai nagy számban a rendelkezésükre áll.

Ha sürgösségi ellátásról van szó, akkor is felveszi a helyi KÖB (Kórházi Összekötő Bizottság) egyik tagja a kapcsolatot az illetékes orvossal, akinek ha szükséges, információval szolgál.

Mellesleg nem csak a Héber Iratok szerint volt tilos a vértől való tartózkodás, hanem a keresztényeknek is.

2009. ápr. 29. 14:04
 16/18 anonim ***** válasza:
41%

Amit leírtam arról, hogy a Tanúk valójában jobb orvosi ellátásban részesűlnek a vér elutasítása miatt, az szó szerint igaz!!!

A válasz pedig már le lett írva ide, csak figyelmesebben kellett volna olvasni, jobban odafigyelni arra a teljesen "felesleges érvekre", amiket nem véletlenül írtam le.

Én még egy érvet se olvastam itt a kérdező részéről.

Vagy az itt érvelő tanú egyben a kérdező is és önmagának felel meg?

2009. ápr. 29. 19:12
 17/18 anonim ***** válasza:
56%

Mocsok és buta dolognak tartom ezeket az oldalakat propagandacélokra használni. Ez azért van, hogy ha valaki valamit nem tud, vagy valamiről kiváncsi mások véleményére akkor feltehesse a kérdését.

Te kérdés formában szeretnéd az álláspontodat terjeszteni. Biztosíthatlak senkit sem fogsz itt meggyőzni, sőt - mivel az emberek többsége utálja a manupulációt - csak növelted az ellenérzést a Jehova tanuival kapcsolatban.

Gratulálok.

Legalább annyi eszed lehetne, hogy figyelj milyen néven vagy bejelentkezve.

2009. ápr. 29. 19:18
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Bennem ez a kérdés akkor keltett először ellenszenvet, amikor pár héttel ezelőtt egy dokumentum filmet néztem egy férfiról, akinek daganatok lepték el az egész arcát. Már nem tudott rendesen enni, se lélegezni, nem is látott... Ő is jehova volt, és nem engedte megműttetni magát, mert az orvosok nem vállalták úgy a műtétet, hogy nem adhatnak neki vért. Azt mondták elképzelhető hogy megoldható, de ha valami probléma adódik, és nem adhatnak neki vért, akkor ott fog meghalni a műtőasztalon. Ezek után dönthet, hogy elfogadja a transzfúziót, vagy megvárja amíg szépen lassan megfojtja a saját teste. Biztos szólnak mellette, és ellene is érvek, de én 19 évesen, amióta tehetem rendszeresen járok vért adni. Mindig jó érzéssel jövök haza a kórházból, mert tudom, hogy segíthettem, és ha egyszer balesetem lesz, akkor sem azon fogok aggódni, hogy mit adnak vér helyett, vagy sikerül e felvenni egy illetékes orvossal időben a kapcsolatot, hogy megoldhassák vér nélkül. Rengeteg ismerősöm van, aki autóbaleset vagy szülés után, rákbetegség alatt kapott vérátömlesztést, és senkinek nem lett még semmi baja, sőt... 20 évvel később is köszönik szépen jól vannak. Biztos akadnak kivételek... de az hol nincs?
2009. máj. 23. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!