Keresztényteledés lehetséges?
És neked mit számít, ha azt állítják, hogy katolikus ez az ország? Mit számít, ha a statisztikát gyarapítod? Kit érdekel ki mit gondol, ezek csak számok. Mondják csak, dobálózzanak vele.
Én hívő vagyok,de nem katolikus. Csecsemő koromban engem is annak kereszteltek. De azóta saját döntésem alapján bemerítkeztem. Nem érdekel, ha még mindig a katolikus statisztikát gyarapítom. Ha ez örömet okoz valakinek, örülök hogy segíthettem. :-)
"És neked mit számít, ha azt állítják, hogy katolikus ez az ország? Mit számít, ha a statisztikát gyarapítod? "
Mindjárt számít, amikor arról van szó, hogy mennyi pénzt kapnak az adómból, vagy hogy egy település iskoláját átvegye-e az egyház. Befolyásolhatja a döntéseket is, pl. abortusz szigorítás, vasárnapi nyitvatartás, stb.
"Mindjárt számít, amikor arról van szó, hogy mennyi pénzt kapnak az adómból, vagy hogy egy település iskoláját átvegye-e az egyház. Befolyásolhatja a döntéseket is, pl. abortusz szigorítás, vasárnapi nyitvatartás, stb."
Nem hiszem, hogy egyházi adót vonnak tőled, mert babakorodban megkereszteltek.
Én állami iskolában tanítok és több hasonló kollégámmal egyetemben azért imádkozom, bár átvenne az egyház, hogy legyen nyelvi terem, meg több számítógép, meg ne én vegyem a szivacsot és ne legyen bűn, ha tesztlapokat fénymásolok a gyerekeknek.
Az abortusz nem védekezési mód, hanem gyilkosság. Ha az anya vagy a magzat állapota nem indokolja, akkor a legnagyobb felelőtlenség.
Az meg miért zavar, ha vasárnap -legalább egyetlen nap!- nem arról szól az életed, hogy vásárolgatsz? Régen szombat délben zártak a boltok és túléltük. Ha kereskedelemben dolgoznál, kampányolnál a vasárnapi szünnap visszaállításáért.
Tudod, minden csak nézőpont kérdése.
"Nem hiszem, hogy egyházi adót vonnak tőled, mert babakorodban megkereszteltek."
Szóval nem kapnak semmilyen állami támogatást??? Ha igen, az az én adómból megy.
"Én állami iskolában tanítok és több hasonló kollégámmal egyetemben azért imádkozom, bár átvenne az egyház, hogy legyen nyelvi terem, meg több számítógép, meg ne én vegyem a szivacsot és ne legyen bűn, ha tesztlapokat fénymásolok a gyerekeknek."
Az én lányaim állami iskolában tanulnak, és van minden, mert nagyon jól pályáznak. Csak lesek, hogy milyen jól felszerelt a suli.
Amúgy meg nem lennél annyira lelkes, ha átvenne az egyház, és kötelezően meg kellene jelenned az egyházi ünnepségeken. Ha mondjuk nem zavar pár mise, akkor képzeld el, hogy az iszlám egyház venné át a sulit, és azt mondanák, hogy ugyan, pár hajlongást az imaszőnyegen kibírsz....
"Az abortusz nem védekezési mód, hanem gyilkosság."
Az abortusz nem védekezési mód, de hogy gyilkosság vagy nem, azt úgysem tudjuk eldönteni. Csak példaként hoztam.
"Az meg miért zavar, ha vasárnap -legalább egyetlen nap!- nem arról szól az életed, hogy vásárolgatsz?"
Csak ez is példa volt. Ha arra van igény, akkor zárjanak be, csak ne az legyen a hivatkozás, hogy mert ez katolikus ország, hanem az emberek akarata döntsön.
Amúgy érdemes lenne megkérdezni, hogy vajon hányan vannak a vasárnapi bezárás ellen, akik a kereskedelemben dolgoznak... mert bizony nagyon sokan.
Amúgy régen túl lehetett élni hogy nem volt vasárnap zárva a bolt, de nem is kellett így rohanni, mint manapság. Hétközben munka, utána szaladás a gyerekekért, ha nadrág, cipő vagy csak a nagybevásárlás kell, akkor néha kényelmesebb hétvégén valamikor, amikor jól esik. Aki foglalkozik a családjával, az elmegy úgyis kirándulni - ha nem vasárnap akkor szombaton - aki meg nem, azt a vasárnapi zárvatartás sem fogja megváltoztatni.
a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatban: Tényleg nem látod a fától az erdőt? Szerinted mi lesz ha vasárnap nem nyitnak ki a boltok??? Elmondom b.meg mert úgy tűnik nehéz gondolkodni: ELBOCSÁJTÁSOK azok lesznek, mert nem kell annyi ember, kár h már így is akkora a munkanélküliség, mint az állat, tetézzük csak!
Amúgy: én kereskedelemben dolgozom, én választottam tudom mivel jár! Ismered a mondást, aki k.vának áll ne csodálkozzon, h b.szák, aki eladónak, pincérnek stb. áll, ne csodálkozzon h dolgozik vasárnap is- mint ahogy a vasutasok, volánosok, pilóták és sorolhatnám még napestig!!! Had ne sírjak már a bolti eladók miatt- magam miatt is, akkor van pénz ha van meló, az én melómat ne vegyék el az idióta bugrisok, szarok a miséikre, nekem a pénz kell, mert abból lesz vacsora, nem pedig egy idióta prédikálásából!
És ha te suliban dolgozol leszel szíves nem dönteni az én munkámról!
Ha meg nem dolgozom, igenis akkor vásároljak már amikor nekem jólesik, ha vasárnap éjfélkor akkor akkor, ha vasárnap délben akkor akkor, és ha a szombati buliból hazafelé vasárnap hajnali 5-kor akkor pedig akkor, nekem ne mondja meg egy szentfazék se! Akinek meg nem tetszik keressen más melót, ha tud! A világon sehol nincs ez a baromság, ahol meg mégis, na pont nem arra kéne tartania az országnak! Bocs az offért kedves kérdező, de kiakadok a hülyéktől!
"És ha te suliban dolgozol leszel szíves nem dönteni az én munkámról!"
Én nem döntök a te munkádról, mivel nem vagyok politikus. Értem én, hogy kiakadsz a hülyéktől, csak azt nem értem, hogy miért hülye az, aki más véleményen van, mint te? Én is dolgoztam kereskedelemben évekig, mert nem találtam a környéken tanári munkát. Láttam, ahogy a három gyerekes pénztáros anyuka lemondó arccal ül a kasszánál, és alig várja, hogy a gyerekeivel legyen.
Persze, kell a pénz és én nem is kampányolok a boltok vasárnapi bezárása mellett, csak azt írtam, nem a világ vége.
Minden esetre elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől. Csak azt kérdeztem, miért aggódik feleslegesen a kérdező, kár itt támadni egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!