Keresztényteledés lehetséges?
Most van népszámlálás, valdd magad ateistának :)
Amúgy tuti lehet valahogy, de megéri? Ki tudja h katolikus vagy? Senki! Tagadd le azt kész. Amúgy egy cipőben járunk én is katolikus vagyok de undorodom az egyházaktól.
[Keresztény az, aki Jézust,a Krisztust követi.]
ne okozzon problémát.
Nincs az a hívő keresztény, aki téged elismerne.
Elégedetten hátradőlhetsz a fotelben.
Elérted életed célját.
A keresztség nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve keresztény vagy, ha tetszik, ha nem. Ahogy írtad, ez belső dolog. Aki nem keresztelkedett még meg, az is érezheti magát kereszténynek és fordítva. Nem véletlenül szól úgy a kérdés a népszámlálásban is, hogy melyik vallási felekezethez tartozónak ÉRZED MAGAD. Ennek nincs köze a keresztséghez, a keresztség a szüleidnek, keresztszüleidnek szólt (volna), hogy neveljenek keresztény hitre és erkölcsre. Nekik nem jött össze, szóval neked már semmi dolgod az egésszel.
Nem értem egyébként, hogy aki nem hisz, annak mi a fenéért okoz "belső problémát" egy pár csepp víz, amit évekkel ezelőtt a fejére csepegtettek.
Szia!
Ahogyan már előttem is leírták nem attól válik valaki kereszténnyé, hogy csecsemőkorban "megkeresztelik". Ez egy hagyományokon alapuló rossz szokás, igazából az Isten szemében semmi jelentősége nincsen. A Szentírás ugyanis csak a tudatos döntéssel választott alámerítéssel történő keresztséget hitelesíti. Ezt próbálják a történelmi egyházak a bérmálkozással, elsőáldozással, ill. protestánosknál a konfirmációval és első úrvacsora vétellel helyettesíteni. Ettől válik valaki gyakorlatban is a keresztény közösség tagjává.
Sajnálatos dolog, hogy politikai okok miatt pl. a katolikusok igyekeznek minden keresztelt embert "besöpörni" a népszámláláskor...
Üdv. Péter
14 évesen nem mertem kihagyni a bérmálkozást, a családi béke kedvéért(az egyik nagymami brutálisan vallásos).
Nővérem lánya 1 éves és nincs megkeresztelve, a mami tiszta idegbeteg, mindennap rájuk telefonál és mondja a dolgait ezerrel.
Nem tartom magam vallásosnak,nem is érdekel ezaz egész, egyházi adót se fizetem.Mamit is csak a kötelező karácsonyi összezörrenésen látom.Nyugis így az életem.
Viszont engem nem izgat,hogy nyilvántart-e az egyház.
"Nem értem egyébként, hogy aki nem hisz, annak mi a fenéért okoz "belső problémát" egy pár csepp víz, amit évekkel ezelőtt a fejére csepegtettek."
nem a pár csepp vízzel van a probléma, hanem az, hogy erre hivatkoznak, hogy jaj de sok híve is van az egyháznak. Én nem tartozom oda, ne is számoljanak velem és ne mondják azt, hogy de katolikus ország ez. Akkor a legtöbb templom miért tök üres?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!