A, , nagy figyelmeztetés"-kor miért kell a hívőknek együtt szenvedni a hitetlenekkel/bűnösökkel? Miért kell ezt kiállnunk?
Na ne! Én ezt nem karom!:
,,Az előkészületek befejeződtek. Készítsétek fel otthonaitokat annyi Szentelt gyertyával, vízzel és élelemmel, amely néhány hétig kitart. Az utána következő időszak nehéz lesz, de nem szabad félnetek. Ellenkezőleg, érezzetek megkönnyebbülést, mikor szenvedésetek hálaadással kerül felajánlásra az örök életért, mely most az Én drága lelkeimnek adatik, akik befogadják ezt a nagyszerű ajándékot."
Miért, még nem is volt olyan sok hasonló. :)
Én csak ezt a kettőt találtam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Üdv. :)
Ez a prófécia nem Isten szavát, tervét tartalmazza. Ha tudni akarjuk, mi és hogyan fog történni a vég idején, a Jelenések könyvében találunk hiteles válaszokat.
Ott azt olvassuk, h lesznek egyrészt a világot sújtó csapások Istentől, amelyeknek célja az lenne, h észhez térítsék az istenteleneket, amelyekben nem feltétlenül részesülnek a szentek, hiszen felszólítás is van, h ki kell futni, el kell különülni a hamis dolgoktól, és akkor nem ér bennünket baj; és lesznek másrészről az egyházat, a hívőket, Isten népét érintő üldözések, nyomorúságok, amelyeket Sátán generál, és amelyekben sokan elpusztulnak majd, fejüket veszik, vagyis a hitükért szenvednek tanúbizonyságként halált.
A Jelenések könyvében szerintem ez lehet az ami a nagy figyelmeztetésről szól:
"
A hatodik pecsét feltörése
Amikor feltörte a hatodik pecsétet, láttam, hogy nagy földrengés támadt. A Nap olyan fekete lett, mint a szőrzsák, a Hold pedig olyan, mint a vér. Az ég csillagai a földre hullottak, mint amikor a fügefa hullatja éretlen fügéit, ha erős szél rázza. Az ég összehúzódott, mint egy felgöngyölt könyvtekercs. Minden hegy és sziget elmozdult a helyéről. A föld királyai, nagyjai és vezérei, a gazdagok és a hatalmasok, mindenki, rabszolga és szabad elrejtőzött a barlangokban és a sziklák közt. És így szóltak a hegyekhez és a sziklákhoz: "Szakadjatok ránk, s rejtsetek el bennünket a trónon ülő és a Bárány haragja elől! Eljött haragjuk nagy napja, ugyan ki állhat meg előttük?"
"
Meg Joel próféciája is ide tartozik:
”... kiárasztom Lelkemet
minden testre, fiaitok és leányaitok jövendölni fognak, véneitek álmokat álmodnak, ifjaitok meg látomásokat látnak. Sôt még a szolgákra és a szolgálókra is kiárasztom Lelkemet azokban a napokban. Égen és földön jeleket mutatok, vért és tüzet, füstoszlopokat. A nap elsötétedik, a hold vérré változik, mielôtt eljön az Úr nagy és rettenetes napja. Aki segítségül hívja az Úr
nevét, az megmenekül...” (Joel:3;1-5.)
A nagy figyelmeztetéskor alatt annál kevesebb a szenvedés, minél igazibb hívő valaki. Hiszen itt a lelkiismeret átvilágításáról van szó. Ha tiszta lelkiismeretem Isten előtt, nem kell szenvednem. Ez rajtunk múlik, mennyire dolgozunk ennek megtisztításán. Az utána következő időkben kénytelenek leszünk némi szenvedést elviselni, mert az utolsó idők a gonosznak adattak, és mindenkinek nehezíteni fogják az életét, aki híven kitart Isten mellett. De érdemes ezt a kevés és rövid szenvedést elvállalni mindazért, ami ránk vár odaát. Másfelől egy másik üzenetben Isten megígérte gyermekeinek, hogy nem hagyja, hogy bántódásuk essen, védelme pecsétjét kínálja mindazoknak, akik hisznek benne. "Nem lesz megengedve nekik, hogy kontrolláljanak benneteket, és Atyám keze gyorsan le fog sújtani, ha csak megpróbálnak bántani benneteket, gyermekek.
Egyetlen olyan hívőt sem érhet bántalom majd, aki viseli Örök Atyám Védelmének Pecsétjét, az Élő Isten Pecsétjét.
Ezért kell neked, drága leányom, biztosítanod, hogy Isten gyermekei közül minél többen azonnal hozzájussanak ehhez, a világ minden pontján.„Ó Istenem, Szerető Atyám, szeretettel és hálával elfogadom a Te Védelmed Isteni Pecsétjét
Istenséged körbeöleli testemet és lelkemet az örökkévalóságig
Alázatos hálával leborulok és felajánlom Neked az Irántad, Szeretett Atyám iránti mérhetetlen szeretetemet és hűségemet
Könyörgök, oltalmazz meg engem és szeretteimet ezzel a különleges Pecséttel, és én felajánlom életemet a Te szolgálatodra örökkön örökké
Szeretlek Drága Atyám,
Vigasztallak Téged, Drága Atyám ezekben az időkben
Felajánlom Neked drága szeretett Fiadnak Testét és Vérét, Lelkét és Istenségét, engesztelésül a világ bűneiért és valamennyi gyermeked üdvösségéért.
Ámen.“
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!