Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetünk katolikusból...

Hogyan lehetünk katolikusból evangélikusok? Mi a menete? Milyen egy evangélikus szentmise?

Figyelt kérdés

Őszinte leszek,de nem szeretném ha elítélnétek!

Én is és a férjem is katolikus vallásúak vagyunk. Én is és a férjem is elváltunk már egyszer,de én akkor egyházilag is elváltam a volt férjemtől. Mivel a férjem egyházilag nem vált el a volt nejétől,ezért nekünk csak polgári esküvőnk volt, de most szeretnénk templomit is! Már több mint egy éve folyik a férjem egyházi válása,de még mindíg semmi eredmény, sőt, az elején a papunk bíztatott bennünket,hogy vágjunk bele, mert az okok megfelelőek ahhoz,hogy szétválasszák őket. Most viszont már mást mondott és finoman közöle,hogy egyenlőre még ne tervezzük az esküvőt. De igazából nem is ez a lényeg, hanem az, hogy hogyan lehetnénk evangélikusok? Mi ennek a menete? Úgy hallottam, ha áttérnénk másik valláshoz,akkor ott lehetne templomi esküvőnk? Milyen az evangélikus vallás? Hasonlítanak a misék a katolikuséhoz?

Esetleg ha valaki tért már át esküvő miatt és jártas ebben,az kérem segítsen! Minden érdekel amit az evangélikus vallásról tudni kell!

2011. szept. 25. 21:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
48%
Amit Isten egybekötött, ember szét ne válassza... Ennyit erről. Összeházasodom, elválok, vallást cserélek, új házasság... ennek így nincs semmi értelme, jó mély lehet ott a hit. Nem értem, minek egyáltalán új egyházi esküvő, tök felesleges.
2011. szept. 29. 20:10
 12/18 A kérdező kommentje:
Ezek szerint akkor a polgári esküvő is felesleges szerinted nemdebár?? Még szerencse,hogy nem vagyunk egyformák és egy jót tudok nevetni az ilyen buta tyúkokon!!! :))))))))))))))))))))
2011. szept. 30. 15:21
 13/18 anonim ***** válasza:
31%

Én meg az ilyen szűklátókörű kérdezőkön nevetek jót.

Ismerek ilyen embereket, akik érdekből váltanak vallást. Szerintem elég kétszínű dolog. Ha csak úgy hipphopp vallást vált az ember, nyílván nem túl mély a hite. Ha a hit nem mély, akkor felesleges egyházi esküvő, csak azért, hogy legyen, főleg, ha már polgári volt. Sőt, ismerek olyat, aki pap volt, kilépett belőle, megnősült, lett két gyereke, de mégis pap akart lenni. Elvált és visszament papnak. Gusztustalan.

Amúgy meg nem tudom, mi a fityfenéből olvastad azt ki, hogy a házasság ellen van kifogásom, mert nem tartom feleslegesnek. Az egyházit se, aki akarja, menjen. Nekem arra nincs igényem, de ha lenne se dupláznék.

2011. szept. 30. 21:07
 14/18 anonim ***** válasza:
31%
Ahogy így visszaolvasom a válaszokat, le se írta senki a nemét. Méghogy tyúkok, lehettek itt kakasok és kiscsibék is.
2011. okt. 1. 20:56
 15/18 A kérdező kommentje:
A szövegértelmezésből és illemtanból látom az életben megbuktál.Én normálisan feltettem a kérdéseimet,amire normálisan illik válaszolni és NEM A VÉLEMÉNYEDET KÉRTEM KI! Honnan tudod te hogy milyen volt az első házasságom, honnan tudod te hogy miért ment tönkre? Egyáltalán mi alapján ítélkezel és mi alapján mondasz ilyen véleményt rólam,amikor nem is ismersz? Nem ismered az életem,nem tudod a háttért,hogy miért akarunk áttérni,és legfőképp nem tudod,hogy min mentünk keresztül! Honnan tudod te hogy mekkora a hitem,egyáltalán ki vagy te,hogy ismeretlenül véleményt alkotsz rólam? Mindegy,hogy csibe,tyúk,vagy kakas, az eszed az kb. annyi.
2011. okt. 7. 16:08
 16/18 anonim ***** válasza:
31%

Az egy dolog, hogy nem tetszett, amiket írtam, de köszönöm, semmi baj a szövegértelmezésemmel, se az illemtannal, hiszen nem írtam semmi bunkót. Ha ilyen kérdést tesz fel valaki egy anonim oldalon, vállalnia kell a hozzászólásokat is. Amikor normálisan válaszoltam nem volt jó, leszóltad. Amikor megírtam, milyen valláselhagyásokat láttam már, azt írtad, hülye tyúk vagyok. Lehet, hogy nem lettem a kedvenced, de akkor te is bunkó vagy.

Ha szövegelemzésből pedig annyira jó vagy, felfoghattad volna, hogy nem a házasságodat kritizáltam, vagy annak felbontását, csak azt, hogy egy hülye szertartás miatt álszentség vallást váltani.

Valakinek Magnes B6 Femina kéne...

2011. okt. 8. 15:03
 17/18 A kérdező kommentje:
ezek szerint te már régóta szeded a bogyókat,ha ennyire otthon vagy benne,dilinyós :))))))))))))
2011. okt. 12. 19:00
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Akkor ki is a bunkó? Dilinyós az anyukád térde kalácsa.
2011. okt. 13. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!