"Nem zörög a haraszt, ha szél nem fújja. " Ha ez a mondás igaz, akkor Jézus miért nem kb 60 évvel később, természetes halállal halt meg?
Ez a közmondás azt jelenti,ha valamiről beszélnek az emberek,akkor abban lehet valami igazság.
Mi köze ennek Jézus halálához?
"ha valamiről beszélnek az emberek"
arról beszéltek, hogy Jézus hazudik, istenkáromló stb, és ezért megérdemli, hogy keresztre feszítsék. azaz, ha valakit sokan gyűlölnek, akkor az gyűlöletre méló is.
teljesen félreértesz! (bocs, ha rosszul fogalmaztam meg a kérdést)
"mi köze egy magyar közmondás igazságvolta Isten fiának próféciai beteljesüléséhez"
nem a próféciákra vonatkoztattam a közmondást, hanem éppenhogy az akkori nép pletykálódására, aminek nem volt alapja!!
Jézus azért jött a földre, hogy megváltson minket. Valószínűleg a legkisebb szenvedése (pl. egyetlen csepp vére) is elég lett volna ahhoz, hogy a megváltás megtörténjen. Jézus viszont a fájdalmas kereszthalált választotta, mivel ez volt az Atya akarata. Így még több kegyelemet tudott nekünk szerezni.
Kellett tehát egy ok, hogy keresztre feszítsék. Ezt az okot a farizeusok szolgáltatták, akik féltékenyek voltak Jézusra bölcsessége és népszerűsége miatt. És dühösek voltak rá, mert szembesítette őket saját képmutatásukkal.
Jézus és az Atya lélekben egyek. Ezért mondott olyan dolgokat, amiket a farizeusok istenkáromlásnak vettek. Ez nekik pont kapóra jött, és a törvény betűjét felhasználták arra, hogy elítéljék Isten fiát. Neki persze pont az volt a szándéka, hogy ez azt áldozat megtörténjen. Hogy ártatlanul ítéljék el, és a vérét onthassa az emberekért.
Tehát Jézus ártatlanul szenvedett, de az áldozata szükséges volt a Mennyei Atya szemében. Ezt elkerülni gyávaság lett volna a részéről, természetesen nem is kerülte el.
Köszönöm a válaszokat! Szerintem a másságot nem értik, ebből következik, hogy félnek tőle (az ismeretlentől), ebből meg az következik, hogy megpróbálják elpusztítani, védekezésképpen mint olyat, ami veszélyes rájuk nézve.
másság (érthetetlenség) -> félelem -> pusztítás
A többség annyira távol volt istentől, hogy Jézus számított tőlük nagyon elütőnek, ezért nem voltak képesek (vagy nem akarták) befogadni a tanításait. Akár "túl jó", akár "túl rossz" valaki ahhoz a közösséghez képest, amiben benne van, mindenképpen kiközösítik, mert más, mindegy, hogy ez a másság milyen irányba mutat. A társadalmunk (helyesen) kiközösíti a bűnözőket mint rosszakat, ugyanakkor azokat is kiközösíti, akik úgymond túl jó hozzájuk képest, mert az is kilóg, és ez mindig veszélyérzetet kelt a többségben.
Persze vannak nagyon jó emberek, akiket szeretnek, de szerintem ha Jézus még élne, vagy újjá születne emberi testben, és ugyanúgy elkezdene tanítani, és szembesítené az embereket a bűneikkel, ugyanaz történne, mint annak idején! Csak most nem keresztre feszítés lenne, hanem mondjuk jól lejáratnák őt a médiában, gúnyt űznének belőle, ellehetetlenítenék. És még az alapvetően jószándékú emberek is utálnák őt, vagy minimum lenéznék, megmosolyognák, mert mennek a többség után. Csak kevesen lennének, akikben megszólalna valami, és önálló véleményük lenne. Ezért nem minden esetben igaz szerintem a kérdésben idézett mondás.
ha kicsit is jobban osmernéd a történetét, akkor nem kérdeznél ilyeneket.
messze nem arról volt szól, hogy a köznép nemismerte, nem tisztelte, nem szerette volna
"úgy beszél, mint akinek hatalma van"
a vezetők voltak azok, akik f..stak, hogy a kamatszedésre és pénzváltásra épülő, munka nélküli megélhetésük fuccsba megy...
(lásd kihajtotta a kufárokat s templomból)
"ha kicsit is jobban osmernéd a történetét, akkor nem kérdeznél ilyeneket."
Úgy látszik, a kérdés feltevésekor még nem eléggé ismertem a történetét. Remélem, nem haragszol meg érte. Szeretek kérdéseket feltenni, mert így is ismeretekhez lehet jutni, ez is a tanulás része, főleg, hogy ezt az oldalt erre találták ki. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!