Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lefeküdtem a barátommal, és...

Lefeküdtem a barátommal, és most lelkiismeret-furdalásom van. Helyre tudjuk még hozni, vagy már késő?

Figyelt kérdés
Alig egy éve vagyunk együtt. Mindenféleképpen várni szerettünk volna, amíg teljesen el nem köteleződünk, ilyen nászajándéknak tartogattuk, de sajnos túl gyöngének bizonyultunk:( Olvastuk a Spielhóznit is, teljesen tisztában voltunk vele, hogy mit csinálunk. Attól félek, hogy innentől kezdve nincs megállás, mert nagyon nehéz olyan alá húzni a határt, ami már megtörtént. Mi kell ahhoz, hogy ezt leállítsuk? (nem véletlen ide írtam a kérdést:))
2011. szept. 22. 14:58
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"Isten nem véletlenül mondta, hogy ne csináljam házasságon kívül."

Megírnád, hogy mikor és kinek mondta? :)))

Már az előző oldalon le lett írva, hogy mi az a házasság Isten szemében. Nem az, amit mi emberek ráerőltetünk. Ti házasok vagytok. Amit Isten egybeszerkesztett ember szét ne válassza. Te se.

2011. okt. 6. 09:48
 22/24 anonim ***** válasza:
Utolsó:Már,hogy tudnám elbizonytalanítani a kérdezőt?:) Láthatod,hogy úgysem lesz nyitott olyasmire,ami ellentmond a vallása által tanítottaknak.tényleg kár volt kiírnia a kérdést.Nem éri meg olyan emberek szavára nyitottnak lenni,akik arra bíztatják,hogy ne féljen,és egy kicsit gondolkozzon következetesen.
2011. okt. 6. 10:45
 23/24 anonim ***** válasza:
Bocsi,utolsó előtti.
2011. okt. 6. 10:46
 24/24 A kérdező kommentje:

A házasság tényleg nem papír, hanem egy döntés. Egy döntés, szövetség az Isten és 2 ember között. A házasság nem az első szexszel kezdődik, hanem ott, hogy Isten előtt azt mondod, hogy soha nem hagyod el, jóban-rosszban vele leszel. Az igaz, hogy ehhez se pap, se templom nem kell, mert Isten ott van az utca szélén a padon is, a templom arra jó, hogy a "nagyközönség" is lássa, hogy ide jutott a kapcsolat, és hogy a többiek is hallják az esküt, ami a Istenről és a 2 emberről szól.

DE!!! Bennem nem született ilyen döntés, egyszerűen csak élvezkedésből történt meg a dolog, és nem a teljes elköteleződésből. Ezt hívják házasságon kívüli szexnek. Amíg nem esküdtem meg, hogy vele leszek örökké, addig meg van arra az esély, hogy bármi történhet, nem vagyunk még egymás tökéletes társai, sajnos tudom, hogy erre nincs garancia.

Még Biblia nélkül is érzem, hogy nem jó. Például amit itt már linkelt valaki, egyértelműen arra vonatkozik, hogy a szex a házasságon belül való: [link]

Tudom, hogy Isten megbocsát, de magamnak csináltam a "bajt". A kérdés pedig arról szólt, hogy hogy lehetne ezt nem folytatni.

Kérem, hogy ne azok válaszoljanak, akik szerint ez nem bűn, meg akik megállapították, hogy mi úgy házasodtunk össze, hogy nem is tudtunk róla.

2011. okt. 6. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!