Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lefeküdtem a barátommal, és...

Lefeküdtem a barátommal, és most lelkiismeret-furdalásom van. Helyre tudjuk még hozni, vagy már késő?

Figyelt kérdés
Alig egy éve vagyunk együtt. Mindenféleképpen várni szerettünk volna, amíg teljesen el nem köteleződünk, ilyen nászajándéknak tartogattuk, de sajnos túl gyöngének bizonyultunk:( Olvastuk a Spielhóznit is, teljesen tisztában voltunk vele, hogy mit csinálunk. Attól félek, hogy innentől kezdve nincs megállás, mert nagyon nehéz olyan alá húzni a határt, ami már megtörtént. Mi kell ahhoz, hogy ezt leállítsuk? (nem véletlen ide írtam a kérdést:))
2011. szept. 22. 14:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
80%

"Ha a megfelelő partnerrel szerelemből csinálod"

A megfelelő partner neve férj vagy feleség (tetszés szerint :)).

Mert:

"Ter 2,24 - Ezért a férfi elhagyja apját és anyját és feleségéhez ragaszkodik, s a kettő egy test lesz."

És nem azt írja az ige hogy "a kettő egy test lesz, aztán szétválnak ha kedvük van, és valaki mással lesznek egy test, aztán ha elégedettek akkor együtt élnek pár évig, aztán megint valaki mással lesznek egy testté" :)

2011. okt. 4. 15:32
 12/24 anonim ***** válasza:

Kérj bocsánatot Istentől,a házasság előtti szex bűn. De ne aggódj ha te szívből megbánod akkor Isten megbocsájt.

Ha meg legközelebb olyan helyzet adódik,akkor ne tedd meg. Állj ellene,azt mondja a Biblia,hogy álljatok ellene az ördögnek és elfut tőletek.

Kedves én lászló: "A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás." - Galata 5:19

Ha a házasságtörés és a paráznaság ugyanaz lenne akkor miért van külön említve?

Paráznaság - Házasságon kívüli szexuális kapcsolat

Házasságtörés - Vagy az egyik vagy a másik (vagy mindkét) fél házas és másik partnerrel egyesül.

2011. okt. 4. 21:54
 13/24 anonim ***** válasza:
67%
Mit akarsz helyrehozni? a szeretet Istene nem ítélkezik senki felett.
2011. okt. 4. 22:09
 14/24 anonim ***** válasza:
49%
utolsónál a pont
2011. okt. 4. 23:04
 15/24 anonim ***** válasza:
Viszont az AIDS és az egyéb nemi betegségek ítélkeznek, meg azok a gyerekek is akiknek nem lesz apjuk/anyjuk. Még mielőtt azt mondanátok hogy van fogamzásgátlás is, hozzátenném hogy én sok ilyen gyerekről tudok.
2011. okt. 5. 09:45
 16/24 A kérdező kommentje:
Nem azért szerettem volna kibírni, mert Isten elítél. Ne mondj már hülyeségeket. Ennyi erővel öljünk, lopjunk, csaljuk, mert Isten minden megbocsát. Nem véletlenül mondta, hogy ne, engem akar megvédeni.
2011. okt. 5. 14:10
 17/24 anonim ***** válasza:
Jó, valóban Isten parancsolatai a mi javunkat szolgálják, de akkor az összeset be kell tartani ugyebár...sajnos sokan nem teszik...és végre meg kéne érteni, hogy Istentől nem kell félni!!! Ő a legközelebbi jóakaród, aki ismeri minden gondolatodat, szerintem a gyónást nem a tempiben, hanem a lelkedben kell elvégezni :)
2011. okt. 5. 17:46
 18/24 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Nem azért szerettem volna kibírni, mert Isten elítél. Ne mondj már hülyeségeket. Ennyi erővel öljünk, lopjunk, csaljuk, mert Isten minden megbocsát. Nem véletlenül mondta, hogy ne, engem akar megvédeni."

Nem? de hát mégiscsak van benned valamiféle félelem ezzel kapcsolatban.(különben ki sem írtad volna a kérdést)

Biztos,hogy őszinte vagy magadhoz? ha hiszel Isten szeretetében,akkor nincs mitől félned.ha hiszed azt,hogy ő alkotott téged,és úgy ismer,mint a saját tenyerét,tehát tudja,hogy gyenge vagy és esendő,akkor nincs mitől félned.

Isten a legjobb barátod lehet,ha őszinte vagy saját magadhoz.mert akkor előtte is őszinte leszel.és akkor ő őszintesége is el tud jutni hozzád.és megmutatja neked,hogy ő a szeretet,aki előtt nem kell bűntudatot érezned minden marhaságért,amivel a tanítóid teletömték a fejed.és azért azt te is érzed,hogy az ölés,lopás,csalás kissé messzebb áll a természetes biológiai igényeidtől.

22:09

2011. okt. 5. 21:50
 19/24 A kérdező kommentje:
Utolsó: tévedsz, egyáltalán nem félek attól, hogy Isten nem fogja ezt megbocsátani. Az a bajom, hogy ezt a férjemnek szerettem volna adni, ugyanis monogámiára vagyunk teremtve. Félek a káros következményeitől, mind testileg, mind lelkileg. Sajnálom, hogy nem házasságon belül történt meg ez a dolog, mert soha nem lehetek abban biztos, hogy ő lesz a férjem. Ezt csak megerősíti a tudat, hogy Isten nem véletlenül mondta, hogy ne csináljam házasságon kívül.
2011. okt. 5. 22:21
 20/24 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező szerintem neked van igazad. Kár volt kiírni a kérdést mert az itteni emberek legfeljebb csak elbizonytalanítani próbálnak majd. Ne hagyd magad.
2011. okt. 6. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!