Ki milyen körülmények között vált hívővé?
nem vagyok hívő, csupán érdekel. Amire kíváncsi vagyok:
- anyagi körülmények
- családi körülmények (beleértve a családtagok személyiségét is)
- halálhoz való viszonyulás.
- szerelmi élet
- munkahelyi/iskolai körülmények (előléptetés, kirúgás, csökkenő fizetés, vagy épp emelés, esetleg azt is, ha úgy érezte, h többen ki akarták rúgatni v akrámi...)
Előre is köszi a válaszokat!
Szia! :)
Na akkor sorban! :D
-Anyagilag úgy álltam, hogy szüleimtől kaptam még zsebpénzt.
-Kiegyensúlyozott család, alapvetően ateista, csak anyámnak volt némi vallásos háttere. Szerettük a természettudományokat, és kicsit érdekesnek tartottuk az ufós kutatásokat.
-A halál azt hiszem, mindannyiunknak a halált jelentette.
-Én nem túl régóta szingli voltam.
-Szakmunkástanuló voltam.
Szóval nem valami vallási háttér, vagy nagy trauma tett hívővé, hanem Isten érintése, és az azt követő bizonyíték keresés. :) Ha még valamire kíváncsi vagy, írj privit :)
Anyagilag úgy álltunk, hogy apám akkor már két éve munkanélküli volt, egy keresetből, egyik napról a másikra éltünk, de ez összehozta a családot. Az anyagi gondok ellenére sokkal kiegyensúlyozottabbak, talán boldogabbak is voltunk.
Sosem neveltek vallásosan, apám kerek perec megtagadta, anyám pengeélen volt, de azért tanítgatott erre-arra, ha megkértem.
A haláltól sosem féltem, ahogy a "világvégétől" sem.
Akkor már egy ideje szingli voltam.
Érettségi előtt álltam pár héttel.
Amolyan villámcsapás-szerű felismerés volt, egyik pillanatról a másikra jöttem rá, mennyi mindent köszönhetek Istennek, aki akkor segített a lgetöbbet, mikor a leginkább elfordultam tőle, és ez annyira megrázott akkor, hogy percekig zokogtam. Azóta szentül hiszem, hogy minden a javunkra van, akkor is, ha épp nem látjuk.
Apám néhány héttel később munkát kapott, én pedig egy lehetőséget, hogy saját életet kezdjek.
Szia.
- normál anyagi körülmények,
- normál családi körülmények, értelmiségi ateista szülők
- mai napig nem érdekel sem a halál sem a halál utáni élet
- akkor nem volt pasim, 16 voltam.
- másodikos gimnazista, zéró változás.
Freya
- főiskolai (2 diploma) végzettség, tehetség, jó fizetés, normál anyagi körülmények
- szüleim együtt élnek, boldog házasságban 36 éve, van egy lánytestvérem
- nem félek a haláltól
- több barátnőm is volt, de most jöttem rá, hogy mind világi. Talán egyszer megtalálom szűz Máriához hasonló lányt. Ha Isten úgy akarja meg is találom!
- jó munkahely, ateista általános iskola és gimi, problémák mindenhol vannak, tökéletes munkahely nincs, már több cégnél dolgoztam, multitól kezdve kisebb vállalatokig. Rossz emberek mindenhol vannak, azok teszik rosszá a munkahelyet. De ha mindenhol jók élnének, nem-e az lenne már Isten országa?
Szóval, tudatos megtérésemkor (amikor elfogadtam amit addig is tudtam):
-anyagilag egész jól álltunk, középszintre soroltam akkor magam.
-férjemmel együtt tértünk meg. Anyám hívő volt, apám ateista, csak a pénzben hisz.
-nem félek a haláltól, de nem akarok meghalni, van miért élnem. Édesanyám öngyilkos lett, s bár nagyon szeretném, nem tudom , hogy majd hova kerül (nem biztos az öngyilkosság, túl összetett a dolog)
-megtérésemkor és azóta is boldog házasságban élek
-amikor megtértem gyesen voltam, most szintén gyesen vagyok, akkor az első, most a negyedik gyermekemmel
Ejha!
köszönöm az eddigi válaszokat, szívesen várok még történeteket!
Szia, én minden nap imádkoztam kiskorom óta, mert voltam elsőáldozó és második áldozó is. Világ életemben tudtam, hogy van Isten. Egy családi vita kapcsán, amikor egy családtagom nagy összegű hitelt akart volna felvenni és én lettem volna a kezes, meghallottam két fontos zenét:
http://www.youtube.com/watch?v=G7NpCMCWcns
Amikor megkérdeztem, de hát mi van a testvéreimmel, ez volt a válasz:
http://www.youtube.com/watch?v=aQWQk7Jcd5M
Utána is történt olyan, hogy szakítottam egy lánnyal (fiú vagyok), aznap éjjel egy vonatállomáson hallottam a rádióból:
http://www.youtube.com/watch?v=0W0UuwtxFi4
Aztán pár héttel később imádkoztam Istenhez a buszon, hogy tanítson, mert fejlődni szeretnék. Ez volt a válasza:
http://www.youtube.com/watch?v=_k8srADwMpY
És még folytathatnám. Neki köszönhetem, hogy új életet kezdhettem, megtaláltam életem párját, elindított az úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!