Pontosan miért és "szükséges"/szokás megkeresztelni a kisgyerekeket?
"Egy 5-6 évesnek miért kéne a halálon gondolkodnia?"
5-6 évesen már rá fog jönni az emberek egy idő után meghalnak. Nekem például 5 éves koromban már meghalt egy nagymamám. A szüleim szerintem jól tették hogy nem hazudtak azzal kapcsolatban hogy mi történt.
Vajon mitől van az a sejtésem, hogy elkanyarodtunk a feltett kérdéstől...?
Különben Péter válaszára (09-19; 15:35) érdemes figyelni, mert abszolút igaza van: a Biblia nem tanít csecsemő- és/vagy kisgyermek keresztséget.
A Szentírás üzenete az, hogy térjetek meg és keresztelkedjetek meg. Vagyis önszántamból, saját elhatározásomból tegyem meg, és főleg hogy Bibliai módon: tehát alámerítkezéssel (úgy, ahogy Jézus azt bemutatta).
Sziasztok!
Én református vagyok, és úgy gondolom, fontos dolog a kisgyermekeket megkeresztelni, DE csak akkor ha valódi tartalom (a szülők döntése) van mögötte, hogy ezt a gyermeket "eljegyezzük" Krisztusnak. A keresztelés alkalmával a szülők és a keresztszülők ígéretet tesznek, hogy úgy nevelik a gyermek(ük)et, hogy idősebb korában (14 év körül) vallást tehessen hitéről (konfirmáció).
A keresztelés ennek az ígérete, a gyermek Krisztushoz való tartozásának első jele, és az egyházhoz való tartozás jele.
Ha a szülők hívők, akkor azért kereszteltetik meg a kisgyemeküket, hogy a kicsi is Jézushoz tartozzon, ez akkor lesz igazi kapcsolat, ha a gyermek, már idősebbként, tudatosan Jézus Krisztust befogadja.De addig a szülők kijelöltek egy irányt, amerre szeretnék a gyermeküket vezetni.
Ha nem vallásosak a szülők, akkor puszta formaság, bár sok áldás származhat belőle (pl velem is ez volt a helyzet).
Petra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!