Szükséges-e vallási tolerancia?
Ezt komolyan kérdezed?
Szeretnéd ha rád erőltetnének valami számodra idiótának tűnő vallást?
Mindenképp lényegesnek tartom, hogy az ésszerű határokon belül a lehető legtoleránsabb legyen a társadalom a különféle vallási irányzatok iránt.
Nekem ugyan van egy saját meggyőződésem, és vannak olyan vallási irányzatok is, amiket valójában ki nem állhatok, mégis nagyon ellenezném a vallásszabadság korlátozását, mert akkor ugyanazon az alapon a sajátomat is hamar betiltanák. :)
Jobb nem önteni ki a fürdővízzel együtt a gyereket is. Inkább poshadjon még egy kicsit a fürdővíz, aztán majd meglátjuk, kijön-e belőle a gyerek. :)
Szia!
Én úgy gondolom, hogy akik ma a vallásszabadságot féltik, joggal aggódnak. A lelkiismereti és vallásszabadság alapvető, de igen törékeny emberi jog, vigyáznunk kell rá!
Üdv. Péter
Eddig örömömre szolgáltak a válaszok! :)
Nagyon köszönöm!
Az jó lenne, ha most is bottal kergetnének a templomba minden vasárnap?
Még ha ennyire nem is lenne durva a helyzet, de akkor is mindenképp képmutatásra ösztönözné az embereket a vallási tolerancia hiánya, mert te is eljátszanád a jámbor templombajárót, ha muszáj lenne.
1. Én mindenkinek tiszteletben tartom a vallását;
2. Mindenkitől elvárom, hogy tartsa tiszteletben, hogy nem vagyok vallásos;
3. Senki semmilyen vallás nevében ne akarjon háborúzni, népirtást tartani;
Ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!