Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény csak kereszténnyel...

Keresztény csak kereszténnyel járhat?

Figyelt kérdés
A 2. Kérdés: én nem vagyok keresztény csak hívő. Akkor most nekem is csak kereszténnyel vagy hívővel lehet parkapcsolatom? Ügye nem???
2011. szept. 14. 20:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
34%

Persze, hogy járhatsz nem kereszténnyel is, ez nem bűn. És Isten egyáltalán nem nézi rossz szemmel. Az, ami a Korintusban van, az a házasságról szól, de az sem egyértelműsíti, hogy ez rossz lenne.

Csak nem könnyű. A párkapcsolat alapból nem mindig egyszerű "meló", főleg, ha házasságról van szó, és ez csak megsokszorozza a problémákat.

Nem csak, hogy más az értékrend, de mindig ott lesz egy fal, amit nem nagyon lehet átlépni. Valahányszor a hitedről vagy Istenről stb. akarnál beszélgetni vele, mindig azt éreznéd, hogy nem ért meg téged. Ez olyan, mint a bableves. Aki még nem evett bablevest, az nem fog tudni beszélgetni az ízéről.

Ez mindig egy hiány, szakadék lesz köztetek.

2011. szept. 14. 20:48
 12/18 A kérdező kommentje:
Értem, de ezt viszont nem, hogy mi is számít egyháznak.
2011. szept. 14. 21:03
 13/18 anonim ***** válasza:
Ahol szeretet van és vallják, hogy Jézus Krisztus az Úr
2011. szept. 14. 21:16
 14/18 eric_one ***** válasza:
90%

Az Egyház az Istentől természetfölötti módon elhívott, Jézus Krisztusban hívő, újjászületett emberek összessége. Az Egyház Jézus Krisztus tulajdona, amelyet Ő épít és irányít. Jézus Krisztusnak egyetlen Egyháza van, amely a helyi gyülekezetek összességéből tevődik össze.

A Bibliában az Egyház úgy is szerepel, mint Krisztus Teste. Olyan élõ organizmus, amelyben a tagok kapcsolódnak egymáshoz, és a Test együttmûködik a Fejjel, Jézus Krisztussal.

A Szentírás úgy is bemutatja az Egyházat, mint Krisztus Menyasszonyát: olyanoknak a közösségét, akik Jézus Krisztus vérében megtisztultak, szentek, felöltöztek igazságos cselekedetekbe, és várják a Võlegény megjelenését és a Vele való egyesülést.

Az Egyház fő küldetése, Isten dicsõítése és imádása, tanúságtétel a világban Jézus Krisztus feltámadásáról és megdicsõülésérõl, Isten országa reprezentálása és az evangélium hirdetése az egész földön, az egyháztagok õrzése, tanítása és nevelése, hogy eljussanak Krisztusban a teljes érettségre életük minden területén a hívők.

2011. szept. 14. 21:47
 15/18 A kérdező kommentje:

Valahogy én is így gondoltam :)

Köszönöm a válaszokat!

2011. szept. 14. 22:11
 16/18 anonim ***** válasza:
31%

Hány éves vagy?

Azzal jársz, akivel akarsz, persze ha ő is járni akar veled, és elfogadjátok egymást.

2011. szept. 15. 03:18
 17/18 A kérdező kommentje:
18/F
2011. szept. 15. 07:42
 18/18 anonim ***** válasza:
51%

Pál levele:

"Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Jézus Krisztusban való hit által.Akik Krisztusban keresztelkedtek meg ,Krisztust öltöttétek magatokra."

Nem a vallástól hanem Jézusban való hit által igazulunk meg.Járhattok egymással mert egy akarattal valljátok hiteteket.Szeressétek egymást a Jézus nevében.

2011. szept. 15. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!