Miért gondolják a keresztények h övék az igaz hit?
Figyelt kérdés
Nem kötekedni, mocskolódni akarok vagy hasonlók. Nem tartozok semmilyen valláshoz. Ateista vagyok. Érdekelne miért hiszik a keresztények (vagy akár az összes többi vallás) igazabbnak, magukat a többieknél. Olyan dolgokról állítják (más vallásokkal együtt) h megtörténtek, léteznek (isten) melyeket semmivel se lehet bizonyítani, ezért számomra magától értetődő h nincs, nem létezik. Mégis az összes vallás állítja h amiben ők hisznek az létezik, és úgy van. Miért lenne igazabb, jobb az egyik mint a másik? Mire fel? Azért a keresztényeket emeltem ki, mert itt Magyarországon nyilván nem a taoistákról, vagy hindukról fogom ezt kérdezni.
"Amikor egész életedben nem ártasz senkinek, nincs benned rosszindulat, ahol tudsz segítesz másoknak, és már a születésed is egy nagy kicse*zés, aztán pedig egész életedben át folytatódik az a sok sz@r, közben pedig azt látod h aki gátlástalan, rossz, hazudik és stb, vígan, boldogságban éli életét, az számomra azt bizonyítja h nincs isten. Ha lenne, lenne igazság... Ez amit leírtam kb annyira bizonyító erejű, mint az h Te megtapasztaltad azt h van isten."
Én csak a kérdésedre válaszoltam, nem akartam bizonyítani semmit. Megértem hogy nem hiszel nekem, régebben én se nagyon hittem másoknak amikor Istenről beszéltek nekem.
2011. szept. 13. 10:59
22/24 anonim válasza:
Sok vallás létezik ez igaz és mind a maga igazát vallja.De nekünk kell eldöntenünk melyik úton haladunk.
Biblia
Jelenések könyve:"És így szólt hozzám:Ne pecsételd le e könyv prófétai igéit,mert az idő közel van.Aki gonosz legyen gonosz ezután is,és aki bűntől szennyes legyen szennyes ezután is ,aki pedig igaz cselekedjék igazságot ezután is és aki szent legyen szent ezután is.Íme eljövök hamar velem van az én jutalmam és megfizetek mindenkinek a cselekedete szerint.Én vagyok az Alfa és az Ómega az első és az utolsó, a kezdet és a vég."
"Én bizonyságot teszek mindenkinek aki a prófécia eme könyvének beszédeit hallja :Ha valaki hozzátesz ezekhez arra az Isten azokat a csapásokat bocsátja amelyek meg vannak írva ebben a könyvben."
Ezek után melyik az Igaz vallás,majd megtapasztalják.
2011. szept. 13. 13:37
23/24 kvasnika lászló válasza:
Szia. az nem igaz hogy Isten létezését semmivel se lehet bizonyítani. Minden csillag az égen, a nap a hold az univerzum, az ozonréteg, a gravitáció, az emberi agy az immunrendszerünk, a szeretetvágyunk vagy az hogy szeretni akarunk mind-mind Istenről tanuskodik És akkor még nem mentem bele a hit kérdésébe, Minden ami körül vesz minket és nem emberkéz alkotta dolog viszont szeretetről árulkodik és a javunkat szolgálja az Istentől van. A véletlen műve nem lehet az ember, vagy a kézzel nem tapintható fogalmak pl: szeretet, örökélet utáni vágy, ...stb, és most jön a hit az én hitem. Ha van Isten már pedig van akkor valami célja is van velünk. Ha Isten fáknak olyan hosszú életet adott hogy némelyik többezer éves akkor azzal is célja volt. MI??? Az hogy egy örökkévalóságon keresztűl szolgálja az Istent tisztelő és Istent szerető Istent dicsőitő emberiséget. Én szeretnék örökké élni és szeretném ha minden ember örökéletnek örvendene. Ezért hiszek a teremtő Istenben és nem a véletlenben, amióta öszinte hitem van megtapasztaltam a szentlélek aktív jelenlétét munkáját védelmezését ....stb. Ésmegtapasztaltam a démonok undoritó velejéig gonosz jelenlétét is...és még ettöl is többet. Nem emberi gonoszságrol beszélek.Megtapasztaltam Isten hatalmát erejét szabadítását és szeretetét,ezek nem kamú dolgok. Nem az a rettenetes dolog ha mi nem keressük Istent BÁR AZ IS SZÖRNYŰ, valójában az a félelmetes ha már Isten nem keres minket. Tudod mi az a csend??? Ha Isten félre áll és nem szól hozzád. Nem füllel halható szavakrol írok. Ezek olyan hangok amit a leki füleinkel tudunk hallani. Ha belül benünk csend van az az igazi csend. Ez emészt fel. Ha már belülről nem jön az Isten iránti vágy akkor van a baj. most elfogultság nélkül emészd meg a soraim gondlkodj el a saját örökélet utáni vágyadon mit szeretnél a gyermekednek testvérednek?? Akarod újra látni rég elvesztett szeretett rokndat??? Persze hgy igen... vajon mindezt egy véletlen vissza adja neked?????? Persze hogy nem. Akkr mégis van Isten???? Hát persze.. gondolkodj és te is dönts helyesen, testvéri szeretettel Kvasnika László de nem én számitok hanem Jézus Krisztus aki az örökéletet neked is megadja ingyen, szia
2012. ápr. 20. 19:38
24/24 anonim válasza:
Lászlóval egyetértek mindenben. Az ember szabadon dönthet hogy élvezi az életet ahogy tudja és nem gondol Istenre, túlvilágra és az elhunyt rokonokra vagy pedig egy kis időt rászán arra hogy megpróbálja keresni Istent. Aki őszintén keresi Istent az meg is fogja találni. De ehhez nyitott szívvel kell keresni mert Isten nem olyan mint amilyen az ember elsőre elképzeli. Aki imádkozik hitért az megkapja és akkor már nem úgy fog hinni mint azelőtt hanem inkább úgy mint aki 100% biztos a dolgában.
Nem értek egyet a Krisnásokkal de az tetszik hogy Krisna-tudatúnak és nem hívőnek nevezik magukat. Ugyanígy az a keresztény is aki megtapasztalja a Szentlelket már nem keresztény hívőnek hanem inkább keresztény tudatúnak nevezhető.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!