Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért gondolják a keresztények...

Miért gondolják a keresztények h övék az igaz hit?

Figyelt kérdés
Nem kötekedni, mocskolódni akarok vagy hasonlók. Nem tartozok semmilyen valláshoz. Ateista vagyok. Érdekelne miért hiszik a keresztények (vagy akár az összes többi vallás) igazabbnak, magukat a többieknél. Olyan dolgokról állítják (más vallásokkal együtt) h megtörténtek, léteznek (isten) melyeket semmivel se lehet bizonyítani, ezért számomra magától értetődő h nincs, nem létezik. Mégis az összes vallás állítja h amiben ők hisznek az létezik, és úgy van. Miért lenne igazabb, jobb az egyik mint a másik? Mire fel? Azért a keresztényeket emeltem ki, mert itt Magyarországon nyilván nem a taoistákról, vagy hindukról fogom ezt kérdezni.
2011. szept. 12. 01:27
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

"A többiek nevében nem nyilatkozom de én azért tudom hogy a keresztény hit az igazi mert már sokszor megtapasztaltam Isten jelenlétét. Ha ilyen történik valakivel az többet nem kétkedik.

De ettől még igaznak tartom a muzulmán a zsidó és a hindu hitet is. Sőt a többiben se vagyok biztos, pl. elképzelhetőnek tartom hogy buddhisták meditációval hasonló eredményre jussanak mint a keresztények a belső imával."

Nem akarlak megbántani, de az egyéni tapasztalatok szerintem még semmit nem bizonyítanak. Én pont azt tapasztaltam h isten nem létezik. Amikor egész életedben nem ártasz senkinek, nincs benned rosszindulat, ahol tudsz segítesz másoknak, és már a születésed is egy nagy kicse*zés, aztán pedig egész életedben át folytatódik az a sok sz@r, közben pedig azt látod h aki gátlástalan, rossz, hazudik és stb, vígan, boldogságban éli életét, az számomra azt bizonyítja h nincs isten. Ha lenne, lenne igazság... Ez amit leírtam kb annyira bizonyító erejű, mint az h Te megtapasztaltad azt h van isten.

2011. szept. 12. 13:15
 12/24 A kérdező kommentje:
A többieknek is köszönöm az eddigi válaszokat!
2011. szept. 12. 13:18
 13/24 A kérdező kommentje:

[link]

Nem tudom mennyire hitelesek a képek, de elgondolkodtatóak. Az emlegetett "űrhajós szentet" ábrázoló képről láttam egy videót, melyet a templomban vettek fel ahol található. Ha megtalálom belinkelem. Erről mi a véleményetek?

2011. szept. 12. 13:22
 14/24 A kérdező kommentje:

"Jézus Krisztusban való hit mindenkinek megadatik."

De miért pont Jézus Krisztusban? Miért nem Allahban? Vagy Buddhában? Vagy Síva istennőben? Miért pont Jézus Krisztusban? Tudom, itt élünk európában, ezt nevelik az emberekben már csecsemő (keresztelés) koruktól, de miért pont ő benne kéne hinni?

2011. szept. 12. 13:30
 15/24 anonim válasza:
64%
Minden valas azt gondolja! A muzulman, a hindu, na es a zsidokrol ne is beszeljunk! Akik szerint aki nem zsido, az mind goj. Keres ra, mit jelent ez a szo! Es maradj tovabra is nyugodt kedves, es szeretetre melto minden embertipushoz!
2011. szept. 12. 13:31
 16/24 A kérdező kommentje:

"Minden valas azt gondolja! A muzulman, a hindu, na es a zsidokrol ne is beszeljunk! Akik szerint aki nem zsido, az mind goj. Keres ra, mit jelent ez a szo! Es maradj tovabra is nyugodt kedves, es szeretetre melto minden embertipushoz!"

Igen, tudom, azért tettem fel a kérdést. Oda is írtam h nem csak a keresztényekre gondolok. Ugyanakkor továbbra se értem. Ha mindenki azt gondolja/állítja magáról h neki van igaza, az számomra azt jelenti h senkinek sincs... De ez csak az én véleményem... :)

2011. szept. 12. 14:11
 17/24 anonim ***** válasza:
Az én véleményem meg az, hogy az igazság szubjektív, ezért mindenkinek igaza van. :) Ez is egy lehetőség.
2011. szept. 12. 15:16
 18/24 anonim ***** válasza:
90%

Hogy lehet megtapasztalni, hogy Isten nem létezik?

:)

Persze, hogy szubjektív dolog a hit, mert személyes, nagyon is! De ettől még valós. A hit pont a személyessége miatt érdekes, azért mert a hívő érintett benne.

2011. szept. 12. 15:32
 19/24 anonim ***** válasza:
91%

Szia. Tehát ha te nem tapasztalsz meg valamit, az nincs? Ez így nem jó. Én nem tapasztaltam meg John Smith létezését Angliában, de biztos hogy létezik ilyen ember, mert más már igen.

Mindazonáltal hadd világosítsalak fel arról, hogy nem minden vallás egyforma. Abban mindegyik megegyezik, hogy a világot a maguk módján látják, és szerintük az a helyes. Ettől vallások ugyebár.

Viszont vannak köztük toleránsabbak is. (pl buddhizmus) De térjünk rá az ezen a fórumon leggyakrabban bolygatottakra: a monoteista vallásokra, amiből ugye van három. A legrégibb a zsidóság. Ez nem térítő vallás, bármilyen hülyeséget irkálnak itt össze: zsidónak születni kell, de Isten az Élők Istene, tehát bárki eljuthat hozzá. (a gój szó "nem zsidó"t jelent. Rossz ízét az a tény adja, hogy eredetileg az őket körülvevő, bálványimádó pogány népekre és az őket elnyomó rómaiakra használták. Utána meg azokra a "keresztényekre" akik máglyára vetették őket a középkorban mint Krisztusgyilkosokat és kitiltották őket az életterületeikről.)

Utána jön a keresztény vallás, akik szerint egyedül Jézusban van üdvösség, mert az egyelten Isten ezt nyilatkozta ki. Hosszú, szégyenletes történelem után rájöttek, hogy Krisztus tanításai tiltják az intoleranciát és az öldöklést. Mára már elég jól működik a dolog, kár, hogy egyre több felekezetre forgácsolódik szét.

A muszlimok a harmadik, ők még midig abban az állapotban vannak; amiben a keresztények voltak úgy 300 éve, ha nem régebben. Ha nem térek meg Allah-hoz, a pokolra kerülök. De nem ez a legnagyobb baj hanem a mennyben ha oda kerülök, 72 szűz vár. Ezt itt az egyik muszlim fórumozó megerősítette. Nos, én nő vagyok, nem tudok mit kezdeni 72 szűzzel, viszont ha az én férjemet 72 szűz várja akkor ott fenn a mennyben elszabadul a pokol, erről kezeskedem ;-)

Bocsánat a viccért. Isten létezésében biztos vagyok, és hiszek Jézusban. Ha csak egy Isten van (és logikailag ez a legvalószínűbb) akkor az egészen biztosan VALAMILYEN és nem lehet egyszerre olyan mint Allah meg JHVH és nem lehet igaz több, egymásnak ellentmondó tanítás sem.

De hogy mi az igazság? Nos, erről szól a hit. Nem tudjuk. De hadd idézzek egy bölcset:

Az ateista abba a hibába esik, hogy tagadja a létezését annak, amiről nem lehet beszélni.

A hívő meg abba, hogy állítja azt.

Igazából nem lehet sokat beszélni Istenről. Belső megtapasztalás kérdése a dolog. És mivel, ahogyan te is írtad, a más tapasztalata számodra nem bizonyíték, így egyszerűbb hallgatni róla.

Freya

2011. szept. 12. 16:06
 20/24 anonim ***** válasza:
42%

Mert a vallások erről szólnak,különben nem lenne sok értelmük:)

Az önzés,és szűk látókörűség az,ami mondatja velük,hogy az övék az egyetlen igazi,a másik meg tévúton jár.

2011. szept. 12. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!