Mi a véleményed a római katolikus egyházi vezetők pompája, és a krisztusi szegénységről?
"Ajánlom figyelmedbe Dan Brown-tól(hacsak még nem olvastad) az "Angyalok és démonok",illetve a "Da Vinci-kód" című könyveket.Sok érdekességet olvastam bennük az egyházról."
Köszi. Olvastam mind a két könyvet és filmben is láttam. Nagyon érdekes kérdéseket feszegetnek, mondhatni érzékeny területet. Mind amellett többet meg lehet tudni a vatikáni helyszínekről is. Tetszettek, annak ellenére, hogy csak fikciók.
"Amit meg a pompáról írsz, nem tudom. Én nem szoktam egyházi vezetőknél vendégeskedni. Nem tudom, mit esznek, mit isznak, milyen tévéjük van."
Csak ki kell nyitni az ember szemét. Nem beszélve a pécsi egyházközség botrányairól. Személyes tapasztalatom olyan téren van, hogy évtizedekig nem kaptunk papot a falunkban, mert mi falunk akartunk rendelkezni az adományokkal és a templomra stb költeni. Nem csengettünk elég pénzt Egerbe. Így amíg az ottani vezető ki nem halt nem is kaptunk papot.
Szia!
Én úgy látom, hogy a római katolikus egyházzal már a IV. század óta probléma van, amióta államilag támogatott lett.
A kereszténység mindig akkor tiszta és erős, ha visszatér Jézus Krisztushoz és azokhoz az elvekhez, melyeket ő tanított: a szerénységhez, a másokért éléshez. A katolikus egyházban is vannak olyanok, akik ezt követik, de ők csendesen munkálkodnak, és nem törődnek a pápával, a hatalommal és a pénzzel.
Üdv. Péter
Én katolikus vagyok és szerintem igazad van abban hogy a papoknak sokkal szerényebben kellene öltözködniük. A koptok ruhája például sokkal jobb. De sajnos az egyház emberekből áll ezért soha nem lesz tökéletes.
Az átlag pap viszont nagyon kevés pénzből gazdálkodik és nagyon szerényen él (nem a főpapokról beszélek). És nem a hatalommal foglalkozik hanem a hittel. Akiket én ismerek azok nagyon türelmes, megértő, tiszteletet érdemlő emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!