A házasság előtti petting is bűn?
Ha valamit bűnnek érzel, az az.
Ami szexuális örömszerzésnek minősül, tehát orgazmushoz vezethez, az a hatodik parancs körébe tartozik. Tehát Isten a házasoknak szánja.
De ahogy mások írták, nem érdemes kicentizni a szabályokat. A katolikus egyház nem állapít meg szigorú határokat, hogy mi az, amit még szabad, és mi az, amit már nem (talán pont ezért). Ha azért csókolozol valakivel, mert ki akarod fejezni a szereteted, az Isten előtt kedves. De ha bűnös vágyból, akkor nyilván bűn. Itt a szándék a kérdés.
Amúgy érdemes minél több mindent meghagyni a házasságra. Nem könnyű összeszokni, és a szerelmi egység sokat segít a kezdeti nehézségek időszakában.
És nincs annál szebb nászajándék, mint önmagadat adni a házastársadnak. A feleségem szűz volt, amikor összeházasodtunk, és szerintem ennek is köszönhető, hogy egy rokonunk odajött utána hozzánk, hogy ez még a sajátjánál is szebb volt! Én már nem voltam szűz, és megbántam. Azért velünk is előfordult, hogy játszadoztunk. Nem mentünk el túlságosan messzire, de utólag úgy látom, hogy jobb lett volna visszafognunk magunkat. Mindenki, akivel beszéltem, és szűzen házasodott, azt mondta, hogy egyáltalán nem bánta meg.
Nincs mit!
Hogy bűn-e: Te annak érzed?
Amúgy ha bűnt is követtél el, bánd meg, és határozd el, hogy legközelebb nem fogod! A szüzesség valóban sokat ér. Hajrá!
A parancsokat nem a szenvedés oldaláról kéne megközelíteni.
Ha őszinte vagy, te is sokkal jobban szeretnéd, ha egy férfi teljes elkötelezettséget vállalna feléd, és nem csak a tested kellene neki, nem? Egy valódi férfi meri vállalni a felelősséget, bár sajnos éppen a liberális társadalom szinte teljesen kiölte ezt a fajtát.
A Ferrarimat -ha lenne- sem adnám oda senkinek papír nélkül. Menj be egy kereskedésbe, és kérd el egy próbakörre szerződés nélkül...
Az életedet, a testedet meg mindenféle kötelezettség nélkül is odaadnád?
Szóval a parancsolatnak semmi köze ahhoz, hogy megfosszon a boldogságtól, hanem éppen a te védelmedre van, biztonságos környezetbe szeretne helyezni,amiben felszabadultan lehetsz boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!