Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan bánnak a nőkkel a...

Hogyan bánnak a nőkkel a muszlim vallású török fiúk?

Figyelt kérdés
2011. szept. 9. 19:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
96%

Sziasztok!

Kedves Kérdező!

Nekem van egy barátnőm, akinek a férje muszlim, de ő nem török, hanem afrikai.

Már délelőtt láttam kiírva ezt a kérdést, de mielőtt írtam, azt gondoltam, felhívom a barátnőméket, és beszélek velük. Azt mondta ennek a hölgynek a férje, hogy erre a kérdésre nem lehet konkrétan válaszolni, mert te megismerkedtél egy fiúval, aki török, és muszlim. Így látatlanba egy ismeretlen fiatalemberről nem lehet mondani semmit.

Azt mondta nekem ez a srác, hogy két dolgot kellene eldönteni: 1. érdekel-e téged az iszlám vallás?

2. Tényleg szeretnél-e komolyabb kapcsolatot ezzel a török sráccal?

Azt, hogy mit akar tőled a srác, neked kell kiderítened/kipuhatolnod. Az is fontos, hogy te hány éves vagy. Ha te jóval idősebb vagy nála, akkor nem valószínű, hogy komoly kapcsolatot akar a srác pl. házasságot. Ebben az esetben lehet, hogy csak futó kalandot, rövid kapcsolatot keres az illető fiú.

Azt javasolja a barátnőm, és a férje is, hogy minél jobban ismerd meg a srácot, próbálj meg a szüleivel/családjával is beszélni, stb. Ha értelmes emberek a fiú szülei, akkor ők elmondják, hogy mik az elvárásuk a fiuk választottjával szemben, és esetleg azt is elmondják, hogy sajnálják, de ők másmilyen lányt szeretnének a fiuknak. Ebben az esetben ezt el kell fogadni, és nem szabad a fiút olyasmibe belerángatni, amit a vallása tilt (szembeszállás a szülőkkel).

Ha az iszlám vallás is érdekel, akkor nézz körül a neten, rengeteg weboldal van a neten ilyen témakörben (biztosan így van, hiszen a barátnőm ezt nálam jobban tudja, hiszen muszlim a férje, és mozog ilyen körökben)

Ha további segítségre lenne szükséged, akkor szólj, és én megkérdezem a barátnőmet, hogy kiadhatom-e neked az elérhetőségüket.

Üdv: Napirai

2011. szept. 10. 20:32
 12/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Kezdjük ott hogy én 17 éves vagyok.. és igen iszonyatosan érdekel ez a török fiú de félek így belemenni ebbe a kapcsolatba, főleg hogy több mint 2500 km van köztünk.. úgyérzem fiatal vagyok még ehez.. amellett hogy se a szüleim nem engednének egyedül oda.. és gondolom az ötelet se nagyon díjaznák hogy nekem török barátom legyen.. pedig valójában csak 3-4 napig voltam vele. Nem ismerem az ottani szokásokat (ezért próbálom vallás szerint megközelíteni..) nem tudom, hogy ez az ő országukban hogyan műküdik és igazából azt sem hogy ő pontosan mit akar..

Érdekel az iszlám vallás, de csak ilyen szempontból.. tehát nem térnék át az biztos. Mióta megismertem mindenhol a vallásáról olvasok, a kultúráról és az ottani életről.. szóval próbálok "kutatni".. : )

Egyébként csak kíváncsiságból merült fel bennem, hogy milenne ha... egy muszlim fiúval lennék. Még semmi komoly tervem nincs..

2011. szept. 11. 12:55
 13/23 anonim ***** válasza:
73%

Na mondtam én, hogy van a török srácoknak/pasiknak valami ellenállhatatlan sármuk. :) Mielőtt elindultam volna a törökökhöz 21 éves egyetemista lányként egyedül azt hittem, hogy a mi kisebbségünkhöz hasonló férfiakat látok majd csak kint, kicsit meg is voltam ijedve, de oly annyira kellemesen csalódtam, hogy azóta minden álmomban török pasi szerepel és ezt értsd szó szerint. :)

Tényleg nagyon sok fiatal nem tartja már a vallását, így velük nincs is probléma, viszont aki igen, azzal akadhat. Ilyen sráccal nem is kezdenék megmondom őszintén, mert képtelen lennék olyan mértékben azonosulni a muszlim vallással, hogy én oda teljes mértékben "beépüljek".

Egyébként egy ész érv. Egyrészt nagyon fiatal vagy még egy ilyen kapcsolathoz igen. Nem azért, mert ő esetleg más kultúrából, vagy vallásból származik, lehet hogy ezen könnyen áttudnátok siklani, HA itt élne. Törökország viszont relative nagyon messze van és a nagysága miatt egyes részei "nehezen" megközelíthetőek, így iszonyatosan drága is egy-egy utazás, tehát a kapcsolat tartás sem túl egyszerű. Csak Isztambulba egy repülőjegy minimum 70 ezer forint Budapestről oda-vissza és akkor ha valahol az ország másik végében lakik, az még legalább 50-nel kiegészül. Egy dolgozó, felnőtt ember számára is nehéz lenne ezt kispórolni, akárcsak három havi találkozásokkal is, nem hogy egy diáknak. Egy olyan kapcsolatnak pedig valljuk be nem sok értelme, ahol 3 évente egyszer fut össze a két fél.

2011. szept. 11. 15:06
 14/23 anonim ***** válasza:
93%

Kedves Kérdező!

Napirai vagyok ismét.

Most nemzaklatom a barátnőmet, majd ha akar, benéznek a férjével a Gyik-ra. Most csak a saját véleményemet írom le.

Ne haragudj, de ha csak három-négy napig voltál a sráccal, akkor tulajdonképpen nem is ismeritek egymást.

Tényleg nagyon fiatal vagy, és ő is az. Azt javaslom, hogy tartsátok a kapcsolatot az Interneten, beszélgessél vele, kérdezd ki mindenről, ami érdekel, akár azt is kérdezd meg tőle, hogy mennyire tartja a vallását, stb.

Ha neki tényleg fontos ez a kapcsolat, akkor egyszercsak összepakol, és idejön Magyarországra, ami nagyon hasznos lenne, mert legalább bemutatkozna a szüleidnek, akik elbeszélgetnének vele, és így könnyebben elfogadnák, és így te is jobban el tudnád dönteni, hogy azt az életvitelt, ahogy ő él, tudnád-e vállalni, tudnál-e úgy élni, vagy sem. A legjobb az lenne, ha ő idejönne tanulni, és itt járna egyetemre, de ez csak egy ötlet.

Üdv: Napirai

2011. szept. 11. 17:49
 15/23 anonim válasza:
90%

Uhha..nekem minden álmom egy török pasi!! Nagyon durván oda meg vissza vagyok tőlük. Angliában ismertem meg először néhányat, nagyon aranyosak, kedvesek voltak. Ott randizatm is az egyikkel. Ő kicsit perverz fajta volt..dehát.ezvolt:) Aztán hazajöttem. még most is tartjuk a kapcsolatot, de már kicsit elhidegültünk egymástól. És ez tudom, furán hangzik, de most megismerkedtem egy velem egyidős török fiúval, interneten. Nagyonnagyon vágyom rá. Még számomra is fura.nemis értem magam..Mindig beszélünk, és hogy a kérdésedre is válaszoljak: szerintem nagyon illedelmesek, és imádnak udvarolni:)) Minden álmom:DD

17/l

2011. nov. 22. 20:07
 16/23 anonim válasza:
90%
Altalanositani soha nem lehet. nem a vallastol fugg az, hogy valaki milyen ember. en csak azt irom, amit tapasztaltam. elvalt vagyok. elozo ferjem magyar es keresztyen volt, mostani ferjem torok es muszlim. ossze tudom hasonlitani a ket hazassagomat. es meg kell mondanom nektek, hogy eg es fold. keresztyenek kozott nottem fel, es bevallom nekem is voltak eloiteleteim a muszlimok irant. mindez a media hatasara. egesz addig, amig nem kezdtem el tanulmanyozni az iszlam vallast es nem ismertem meg a mostani ferjem. voltam torokorszagba is, a csaladja es baratai imadtak es tiszteltek. es tudni kell, hogy a torok muszlimok nem ugy tisztelnek, mint az europaiak. sajnos europaban mar lassan ez a szo nem is letezik. a ferjem nagyszeru ember, nem pofoz, es analisan sem kozelit meg, ahogyan azt egy sotet feju kommentalo irta. melyebben szeretnek, es vedelmeznek. persze soha nem lehet altalanositani, de en ezt tapasztaltam. boldog hazassagban elek...ha hiszik egyesek, ha nem
2011. nov. 25. 01:05
 17/23 anonim ***** válasza:
77%
én vagyok az a sötét, te pedig a kivétel. emlékeztek még Mehmet Karcsikára, és a többi hasonló esetre, amikor a egy kedves török/arab férfinak adtak gyermeket a hölgyek? Lelépnek a csodába. Pl néhány celeb, akik eszembe jutnak: VV Cristofel, Shadi, BB Renato, Torres Dani - ezek anyja is kalandot keresett. Megkapták, a faszi meg lelécelt. Sőt, a családból tudok mondani ugyanilyen sztorit egy gaboni "törzsfőnökkel". Tudom, hogy izgik ezek a fiúk, de szívás van velük javarészt. Ha csak 3-szor láttad, akkor meg tényleg nem értem miért nem jó a padtársad, vagy akárki más a környezetedből. Ez inkább olyan "nagylány vagyok, rossz akarok lenni" típusú dolognak tűnik. Volt a mi iskolánkban is egy nagyon szép szőke lány, nagyon erős szexuális kisugárzással. Csak a legmenőbb gyerekekkel járt, de azokat is dobta, és összejött angol egy negróval. Persze hogy hazajött, ma meg nevelgetheti a két kicsi négert.
2011. nov. 25. 10:41
 18/23 anonim ***** válasza:
Utolsó, hány esetet lehetne felsorolni magyar férfiakkal is? Hány elhagyott, megcsalt feleség van? Hány válás? Ezért nem lehet általánosítani, mert akik boldogan élnek azok nincsenek kitéve az ablakba. Az senkinek sem érdekes, és az emberek sem beszélnek róluk, legyen az magyar-magyar vagy magyar-külföldi házasság. Ráadásul a legtöbben nem is Magyarországon élnek.
2011. nov. 25. 10:52
 19/23 anonim ***** válasza:

A megcsalt é az elhagyott között azért van egy ki különbség.

2. Egy hazai férfinél kisebb a kockázat, mivel a közös anyanyelv miatt jobban kell ismernie a férfit - az más kérdés, ha a nő nem mérte fel jól előtte, hogy kivel van dolga.

A külföldi férfinél pedig az az izgalom és kíváncsiság, ami természetes a nőkben ilyenkor, elnyomja a vészjelzőket - ezért duplán-triplán veszélyes külföldivel kezdeni.

Ha meg ki is megy valaki az idegenbe, akkor aztán végképp magára lesz hagyatva, ott csak a teljes önfeladás és behódolás segít. Viszont amelyik nő képes erre, és a pasija nem él ezzel vissza - na az jó kapcsolat. Csak az a baj, hogy többnyire visszaélnek ezzel.

2011. nov. 25. 12:16
 20/23 Peruccsia ***** válasza:

A 17-esnek üzenem, hogy VV Cristofel esetében az anya a kubai, tehát az apa volt a "kitekintő"

Amúgy török/arab/stb. esetén a vallás csak másodlagos (sokadlagos) inkább a nemzetre/népre jellemző viselkedésforma a lényeges.

Egy fehér muszlim azért inkább európai felfogású marad a nőkkel kapcsolatban akár pozitív akár negatív értelemben.

2011. nov. 28. 00:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!