Miért van az hogy a muszlim vallású nőknek muszáj burkát, nikábot, kendőt stb. egész testet eltakaró öltözezet felvenni, amikor kilépnek az utcára?
tudom hogy sokan ugy hiszik hogy a koránban van ez megírva de ez hulyeség az arab férfiak csaak ugy értelmezik a koránban írottakat hogy nekik legyen a legkedvezobb.
és mért megengedett a nok verése?pl volt egy lány aikit a bátyja barátai megeroszakoltak és szegény lányt kovezték halálra mert a fiukat nem gondolták bunosnek sot azt mondták a lány hibája volt mert o csábította el oket.
holott tudom hogy ez nem igaz.épp a legjobb barátnommel tortént ugyanez.
Az iszlám kultúrában a nő megítélése nagyon kettős: egyrészt van a r!banc, aki megfertőzi, legyengíti a férfiakat, a minden rossz okozója, aki erkölcstelen és emiatt bűnös. Másrészt ott van a nő, az oltalmazó, szeretetteljes nő, aki gyengéd, szeretetteljes és összetartja a családot. (De ha megfigyeled, ez mindenhol így van).
Abban a kultúrában ez az ambivalencia eléggé kiéleződött.
koszonom szépen a válaszokat.
nekem nagyon hasznosak voltak.
"tudom hogy sokan ugy hiszik hogy a koránban van ez megírva de ez hulyeség"
És te ki vagy, hogy ezt megmond? Talán iszlám-jogi egyetemet végeztél? Ahol tanultál Koránértelmezést?
Mert én igen.
És egyáltalán azt honnan veszed, hogy csak a Koránból lehet ezt bizonyítani? OLyanról már hallottál, hogy "Hádísz"?
De amúgy a Korán világosan kimondja, hogy a hívő nőknek takarniuk kell magukat.
"És mondd a hívő nőknek, hogy süssék le a tekintetüket és ügyeljenek a szemérmükre és ne mutassák a díszeiket, csupán azt, ami látható és Khimarjaikkal takarják el a látszódó testrészeiket (Uel-Jedribne Bi-Khumurihinne Ale Dzsujubihine) és ne mutassák a díszeiket, kivéve férjüknek, atyjuknak, apósuknak, fiaiknak, férjük fiainak, fivéreiknek, fivéreik és leánytestvéreik fiainak, asszonyaiknak, a rabszolganőknek, akiket jobbjuk birtokol, a férfiaknak, akikben nincs nemi vágy, és a gyermekeknek, akik még nem tudnak semmit a nők szemérméről."
"Próféta! Mondd a feleségeidnek, a leányaidnak és a hívők asszonyainak, hogy borítsák magukra Dzsilbábjukat!"
És ha esetleg nem értenél egyet az idézetekkel, akkor szívesem elolvasom az Iszlám tudományos, arab nyelvre, és Iszlám teológiai tudásodra épített ellenvetésedet!
A többi amit meg írtál az FAKE! De az egész elve provokáció!
ok nem kell így letámadni.
amugy is ha vmi nem tetszik akkor nem kell válaszolni....
amuyg meg én most már olvasom a koránt és amit te idéztél az a hidzsábra vonatkozik.
észlény.
nem kell válaszolni ha valami nem tetszik.
koszonom
Miért van az hogy a muszlim vallású nőknek muszáj burkát, nikábot, kendőt stb. egész testet eltakaró öltözezet felvenni, amikor kilépnek az utcára?
NEM MUSZÁJ! ;) pl engem és még jópár magyar muszlimát még senki nem vert meg azért mert niqab v burqa v kendő nélkül ment ki az utcára. Még a férjeink sem :)
sokan sokféleképpen értelmezik és mindenki azt hiszi hogy neki van igaza - majd Isten eldönti, hogy ki az aki jól csinálta =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!