Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Dohányzásra ti hogy tekintetek?

Dohányzásra ti hogy tekintetek?

Figyelt kérdés
Mint tudjuk, a test is Istentől kapott, ezért vigyázni kell(ene) rá. Sok hívőn látom, hogy a dohányzást nagyban elítéli, de azon kívül ugyanolyan káros életmódot él mint mások. Nincs ebbe belekeverve a társadalmi felfogás, hogy a dohányzás rossz? Mármint, persze hogy rossz, de szerintem a rendszeres gyorséttermi kajálás ugyanúgy a test károsítása, akkor az is bűn? Ti erre hogy tekintetek?
2011. szept. 7. 23:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) És az Igékkel való alátámasztást is!
2011. szept. 8. 23:01
 12/17 anonim ***** válasza:

Kedves Péter!

Nagyon egyetértek, amit írsz, de ne felejtsd el:

". Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl; a mint a zöld fűvet, nektek adtam mindazokat.

Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek."

Ezt nem Isten mondta "nekünk"? Nem a teremtési állapotok vannak már sajnos, hanem a vízözön utáni állapotok, amikor is mondta Isten.

"Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert."

Ezt ki mondta???

Zárszóként:

"A ki szereti a maga életét, elveszti azt; és a ki gyűlöli a maga életét e világon, örök életre tartja meg azt.

A ki nékem szolgál, engem kövessen; és a hol én vagyok, ott lesz az én szolgám is: és a ki nékem szolgál, megbecsüli azt az Atya."

Nem kell vegetáriánusnak lenni, mert a húsevés nem öl meg.

A dohányzás igen! Ezt tudja szinte minden dohányos, és szívják. Ez öngyilkosság! És bűn!

Krisztus evett bárányt, halat, az apostolok is ettek húst.

üdv

2011. szept. 8. 23:06
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Való igaz, hogy az Özönvíz után Isten megengedte a tiszta állatok fogyasztását. Ezért is kellett a tiszta állatokból hetet felvinni a bárkára, szemben a többi kettővel. Az is igaz, hogy az apostolok ettek halat és bárányt is fogyasztottak.

Azonban elgondolkodtató, hogy akiknek van lehetőségük visszatérni az eredetileg adott táplálékokhoz, miért ne tennék meg? Vajon nem érdemes a Teremtő Isten által adott útmutatást követni, ha van rá lehetőség? Vajon nem ezt tették Dániel és társai a Babiloni udvarban? És Isten vajon megáldotta őket? Én is ezt az elvet követem, húsz éve nem fogyasztok húst és Isten megáldotta ezt a döntésemet.

Ha érdekel egy hívő szakember véleménye hallgasd meg Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök előadásait itt:

[link]

Remélem áldásodra lesz.

Üdv. Péter

2011. szept. 8. 23:33
 14/17 anonim ***** válasza:
Itt a kérdés konkrétan dohányzásról, és a test károsításának mivoltjáról szólt. Mellesleg én sem eszek húst, light margarint meg műmájer parizereket, és ezt a pénztárcám bánja. Meg sportolok is rendszeresen. Megkaptam az isteni kegyelmet, hogy foglalkozzak és foglalkozhassak a testemmel. Sokan nem tudják, hogy a test a lélek temploma. Roskadozó templomban pedig a lélek sem érzi jól magát.
2011. szept. 9. 06:53
 15/17 anonim ***** válasza:

Mivel az arab teológusok között nem egyértelmű, hogy haram-e (bűn), ezért a saját lelkiismeretemre hallgatok. Az alapján nem bűn, de nem is egészséges, ezért pusztán egészségügyi okokból nem dohányzom.

Béke veled! السلام عليكم

2011. szept. 10. 10:19
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha valamiről tudod, hogy káros a szervezetednek, de ennek ellenére mégis használod, legyen az cigi, fű, alkohol, mekkdonáldsz :D akkor ott már baj van. Ez gyengeség. Tudatában vagyok annak, hogy évekkel később visszaüt, de most előszeretettel élek vele. Ez elég nagy fejlettlenségre vall szerintem.
2011. szept. 10. 12:50
 17/17 anonim ***** válasza:

Péter, csak még utoljára ehhez a témához.

Először is, a természethez minél közelebb kerűlve nem lesz egy arasznyival sem hosszabb az életünk, mint ahogy azoknak sem, akik a természethez rendkívűl közel élnek úgynevezett "primitív" emberek. (Természetesen nem tartom jónak a szót rájuk, de így érthető, hogy kikre gondolok).

De nincs jogom kárhoztatni ezért senkit sem, mert megválogatván, hogy mit eszik vagy mit nem. Ha te magad így érzed jól magad, kívánom, hogy élj ezután is éppúgy, éppolyan táplálékkal, mint eddig, hiszen a gyomor nincs másért csak az eledelért, és aképpen az eledel sem nincs másért csak a gyomorért.

Végül engedd meg, hogy neked is és nekem is tanuságul idéznék Páltól a rómaiakhoz írt levelének 14. fejezetéből:

"A hitben erőtelent fogadjátok be, nem ítélgetvén vélekedéseit.

Némely ember azt hiszi, hogy mindent megehetik; a hitben erőtelen pedig zöldséget eszik.

A ki eszik, ne vesse meg azt, a ki nem eszik; és a ki nem eszik, ne kárhoztassa azt, a ki eszik. Mert az Isten befogadta őt.

Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? Az ő tulajdon urának áll vagy esik. De meg fog állani, mert az Úr által képes, hogy megálljon.

Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál: amaz pedig minden napot egyformának tart. Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve.

A ki ügyel a napra, az Úrért ügyel: és a ki nem ügyel a napra, az Úrért nem ügyel. A ki eszik, az Úrért eszik, mert hálákat ád az Istennek: és a ki nem eszik, az Úrért nem eszik, és hálákat ád az Istennek.

Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának:

Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk."

Üdv.

2011. szept. 10. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!