Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Dohányzásra ti hogy tekintetek?

Dohányzásra ti hogy tekintetek?

Figyelt kérdés
Mint tudjuk, a test is Istentől kapott, ezért vigyázni kell(ene) rá. Sok hívőn látom, hogy a dohányzást nagyban elítéli, de azon kívül ugyanolyan káros életmódot él mint mások. Nincs ebbe belekeverve a társadalmi felfogás, hogy a dohányzás rossz? Mármint, persze hogy rossz, de szerintem a rendszeres gyorséttermi kajálás ugyanúgy a test károsítása, akkor az is bűn? Ti erre hogy tekintetek?
2011. szept. 7. 23:38
1 2
 1/17 greeen ***** válasza:
56%
Úgy hogy hülyeséget beszélsz de nagyon!A Dohányzás egy szenvedélybetegség ami nélkül az ember egészségesebb! a gyorséttermi kaja mégha egészségtelen is bizonyos szinten életet menthet.Vagyis hogy jobban értsd ha egy lakatlan szigeten vagy és csak gyorséttermi kaját dobnak le helikopterről neked,ha szerencsés vagy eléldegélhetsz 100 évig is.De ha minden nap egy doboz cigit akkor elég hamar kifeküdnél...
2011. szept. 7. 23:43
 2/17 greeen ***** válasza:
69%
vagyhogy mégjobban értsd sok afrikai Ország lakossága hálás Lenne Az Istennek ha csak gyorséttermi kajákat ehetnének minden nap....
2011. szept. 7. 23:44
 3/17 anonim ***** válasza:
25%
Jelenleg Magyrországon vezető halálozási ok a tüdőrák, tehát aki ezt szeretné, annak csak tessék nyugodtan. Aki fel képes fogni, hogy EZT NEM KÉNE, az nem gyújt rá, mint én! Olyat még nem hallottam, hogy valaki gyorséttermi kajától halt volna meg. Én dolgoztam is ott, azt ettem 2 éven keresztül minden napi NAPI 1X(!) mégsincs semmi bajom! Kifejezetten egészséges vagyok!
2011. szept. 8. 00:10
 4/17 anonim ***** válasza:
53%

Én a bűn helyett inkább tudatlanság szót használnák. Persze, vigyázni kell a testre, de ha a gyorséttermi kaja fogyasztását bűnnek veszed, akkor az ételek 90 %-át annak vehetnéd. Manapság alig lehet olyan ételt venni a boltban, ami egészséges lenne. Mindenben E-betűs összetevő van.

Volt egy kísérlet: Egy csoportnak csak zöldségeket, gyümölcsöt meg egyéb természetes ételeket kellett enni. Pár hónap után a sok permetszer felgyűlött a szervezetükben, és megbetegedtek. Az is bűn, vagy csak tudatlanok voltak?

2011. szept. 8. 00:13
 5/17 A kérdező kommentje:
Hát, ne haragudjatok, de annyira nem hülyeség amit írtam, lehet hogy itthon még annyira nem nagy probléma, de pl az Usában a dohányzás után a második leggyakoribb halálozási az elhízásból, és az egészségtelen táplálkozásból ered. Sőt, még azt is bebizonyították, hogy a zsíros étrend is függőséget okoz
2011. szept. 8. 10:22
 6/17 anonim ***** válasza:
Az emberfia nemcsak étellel él...
2011. szept. 8. 12:30
 7/17 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Szerintem teljesen jogos a felvetésed! A Biblia határozottan állást foglal arra nézve, hogy az embernek kötelessége az egészségét megőriznie:

III. Jn. 2. "Szeretett barátom, kívánom, hogy mindenben jól legyen dolgod, és légy egészséges, a mint jó dolga van a lelkednek."

Rm. 12:1. "Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket."

I. Kor. 6:19-20. "Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, a melyek az Istenéi."

II. Kor. 13:11. "Végezetre, atyámfiai, legyetek jó egészségben, épüljetek, vígasztalódjatok, egy értelemben legyetek, békességben éljetek; és a szeretetnek és békességnek Istene lészen veletek."

A Biblia szerint az ember oszthatatlan egész, szorosan összetartozó és együttműködő élő szervezet. Ezért "mindenben jól van dolga" annak az embernek, aki szövetségre lép Istennel, és a megváltás erői munkálkodnak benne. Isten minden vonatkozásban egészségessé akarja tenni - lelkileg is, testileg is.

A Szentírásban számos tanácsot olvashatunk arra nézve, hogyan őrizhetjük meg egészségünket. Már a Teremtéstörténetben olvashatunk az embernek szánt eredeti táplálékokról.

Pál apostol az ókori versenyfutók példájára hivatkozva tanította a keresztény gyülekezeteket arra, hogy önuralommal törekedjenek a helyes életmódra. Hiszen a sportjátékok résztvevői is mind tudják, hogy életmódjuk és teljesítményük között egyértelmű az öszszefüggés! És a cél érdekében készek dolgokról lemondani, készek kívánságaik megtagadására. Mennyivel inkább legyen kész egy keresztény az önuralomra egy sokkal, de sokkal magasabbrendű cél érdekében:

"Mindaz pedig, aki a pályafutásban tusakodik, mindenben magatűrtető azok ugyan, hogy romlandó koszorút nyerjenek, mi pedig hogy romolhatatlant" (I. Korinthus 9:25). Aki ezeket az elveket magáévá teszi, az azt is láthatja, hogy az élet ajándékáért felelősséggel tartozik. Megérti, hogy kötelessége minél jobban megismerni azokat a törvényeket, amelyek szerint Isten alkotta őt, hogy ezekkel a törvényekkel összhangban éljen.

Ezernyi veszély fenyegeti az ember egészségét a bűneset utáni világban: öröklött gyengeségek, betegségekre való hajlamok, fertőzések, balesetek stb. Még a legjobb életmóddal sem biztosíthat senki magának feltétlenül tökéletes egészséget. Mennyire fontos tehát, hogy megtegye azt, amit megtehet! Mert sokat lehet tenni. A világhírű magyar biológus, Selye János kijelentése is tanúsítja ezt:

"Bizonyos vagyok abban, hogy az emberi életkor határát káprázatos mértékben lehetne tágítani, ha nagyobb harmóniában élnénk a Természet törvényeivel." (Életünk és a stressz)

A dohányzás és a rendszeres gyorséttermi kajálás egyaránt káros. Ugyanez igaz a kávéra, a koffeines italokra, az alkoholra, és mindenre ami az egészséget veszélyezteti.

Üdv. Péter

2011. szept. 8. 14:56
 8/17 anonim ***** válasza:
Inkább pokolnak nevezném, mintsem bűnnek. Alkohol, drog, dohány, minden alacsonyabb szintű dolog lehet a pokol. Nem a nagy szarvú, vörös testű ördög a nagy fazékkal, hatalmasan lobogó tűzzel a pokol, hanem itt, amit a földi életünk során megteremtünk magunkat, az válhat pokollá. Gondold csak végig, én erre egy baráti sörözés alkalmával jöttem rá, miközben nézegettem az üres sörös üveget. Körülöttem dohányoztak, félig részeg volt a társaság, valami elszállósabb zene ment, és úgy éreztem magam mintha nem a földön lennék, hanem valahol máshol, egy mélyebb világban.
2011. szept. 8. 15:55
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

"Én dolgoztam is ott, azt ettem 2 éven keresztül minden napi NAPI 1X(!)"

a dohányzástól sem 2 év múlva halsz meg. Nézd meg a super size me-t.

2011. szept. 8. 19:31
 10/17 anonim ***** válasza:
Úgy tekintek rá,hogy ne szennyezd be a Szent Szellem templomát. Hanem Álljatok ellene az ördögnek és ELFUT TŐLETEK!
2011. szept. 8. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!