Lucifer bűnét ki bocsátja meg?
Sziasztok!
Fontos tisztáznunk mit értünk megbocsátás alatt. Ugyanis itt két dolog keveredik egymással. Az egyik, hogy én hogyan viszonyulok a másik emberhez: szeretem-e őt, vagy nem. Egy keresztény minden embert szeret függetlenül attól, hogy az mit cselekszik vele szemben. Az embert szereti, és a cselekdeteét, bűnét gyülöli és elítéli.
A megbocsátáshoz azonban két ember kell. Az egyik, aki megbocsát, a másik akinek megbocsátanak. Ha nincs aki bocsánatot kér, akkor annak hogyan bocsátasz meg?
Üdv. Péter
"Ha az Isten csak annak bocsát meg, aki kéri is a bocsánatát, akkor ezt azt jelenti, hogy egy embernek is csak akkor kell megbocsátania másnak, ha az illető szintén bocsánatot kér?"
én azt mondom, hogy IGEN!
viszont ez nem azt jelenti, hogy te nem teszel lépéseket afelé az ember felé, aki megbántott, hiszen Isten is így cselekedett!! Isten odaadta érted egyszülött Fiát, és folyamatosan hív a megtérésre, vagyis arra, hogy Kérj Tőle Bocsánatot!!!!! ezt szerintem egy keresztény ember is meg tudja tenni az embertársával, hogy rávezeti arra, hogy kibéküljenek és megbeszéljék a problémáikat.
Egyébként ha nem így lenne, akkor Isten mindenkinek megbocsátana attól függetlenül, hogy az az ember megtér (bocsánatot kér Istentől) vagy sem...így viszont értelmetlen lenne Jézus kereszthalála..
Én már bocsátottam meg olyanoknak, akivel nem is találkoztam. Békességgel tölt el elengedni az iránta érzett haragot.
Evvel együtt szerintem is úgy teljes a megbocsátás, ha az kétoldalú.
"A megbocsátáshoz azonban két ember kell. Az egyik, aki megbocsát, a másik akinek megbocsátanak. Ha nincs aki bocsánatot kér, akkor annak hogyan bocsátasz meg?
Üdv. Péter"
Ezzel nem értek egyet! A megbocsátás egy akarati döntés, ami arról szól hogy elengedem a másik "tartozását" velem szemben. Nem anyagi tartozás, de az is lehet akár. Ez teljesen független attól, hogy az illető tőlem bocsánatot kér, vagy egyáltalán szóba áll velem... Persze ez nem azt jelenti hogy minden úgy megy tovább mintha nem történt volna semmi. Olyan is lehet hogy megbocsátok valakinek, de utána nem kívánok vele semmilyen közösséget vállalni. Ha valakire haragszunk, azzal magunknak többet ártunk mint annak a személynek, akire a haragunk irányul.
Vajon a Lucifer név a Biblia szerint Sátánra utal?
A Lucifer név egyszer fordul elő a Szentírásban, és csak némelyik bibliafordításban. Például a Károli-fordítás 1899-es kiadása így adja vissza az Ézsaiás 14:12-t: „Mimódon estél alá az égről, te Luczifer, hajnalnak fija?”
Az a héber szó, amelyet „Lucifernek” fordítottak, azt jelenti: ’fényesség’. A Septuaginta egy olyan görög szót használ, melynek a jelentése ’hajnalhozó’. Ezért van olyan fordítás, amelyben az eredeti héber szót „hajnalcsillagnak” vagy „fényes csillagnak” fordították. De a Jeromos által készített latin nyelvű Vulgata a „Lucifer” (’fényhordozó’) kifejezést használja, és ez magyarázatot ad rá, hogy miért jelenik meg ez a szó némelyik bibliafordításban.
Ki ez a Lucifer? A „fényesség” vagy a „Lucifer” kifejezés abban az üzenetben olvasható, amelyet Ézsaiás prófétai parancsa szerint az izraelitáknak hirdetniük kellett ’Babilon királya elleni példabeszédként’. Ezért ez annak a kijelentésnek a része, amely elsősorban a babiloni uralkodóházhoz szól. Az, hogy a „fényesség” kifejezés egy emberre, nem pedig egy szellemteremtményre vonatkozik, jól látható ebből a kijelentésből is: „a seolba szállsz alá.” A seol az emberiség közös sírját jelenti, vagyis nem egy olyan helyre utal, ahol Sátán, az Ördög tartózkodik. Továbbá azok, akik látják, hogy Lucifer ilyen állapotba kerül, ezt kérdezik: „Ez volna az az ember, aki megrengette a földet?” Világos, hogy a „Lucifer” szó egy emberre, nem pedig egy szellemteremtményre utal (Ézsaiás 14:4, 15, 16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!