Melyik bibliafordítás és hol ír a "sárga veszedelem"-ről?
Jel 6,8 "És látám, és ímé egy sárgaszínű ló; és a ki rajta üle, annak a neve halál, és a pokol követi vala azt; és adaték azoknak hatalom a földnek negyedrészén, hogy öljenek fegyverrel és éhséggel és halállal és a földnek fenevadai által. "
Konkrétan úgy, hogy sárga veszedelem, így nincs szó a Bibliában erről.
Ez a kereszténység elkorcsosulását mutatja be. Fehér ló, vérvörös ló, fekete ló, sárga ló.
Fehér ló győztes., fegyvere íj.
Vörös ló békességet elveszi, fegyvere kard
Fekete ló eszköze a mérleg, az olajat és bort nem szabad bántania
Sárga lovon a halál ül, a föld negyedrészét öli a fenevadak által.
Tudom, hogy ez így szószedetként leírva zagyvának tűnik, de az a csodálatos ebben, hogy a Bibliában néhány sorban le van írva több száz év.
Ezek a pillanatképek a Jelenések könyvének egyik bevezető látomása, hogy miképpen alakul át az úgynevezett őskereszténység igaz gyülekezete előbb világot forrongóvá tevő bűnbakká, majd a világi uralkodórendszerrel mérlegelő már sötétségben lévő vallási vezetőkké, melynek vége az evilági szövetséggé verbuválódott hierarhikus közösségé való átalakulása.
A klasszikus kínai vész-szerű magyarázatok teljességgel megalapozatlan magyarázatok, mely a legkevésbé sem támasztja alá sem a Jelenések könyvének szerkezete, sem a szövegkörnyezete, illetve szövegértelmezési metódusa.
Üdv: én lászló
Ez egy érdekes kérdés, a "sárga veszedelem" valóban nem bibliai fogalom, hanem politikai okokból találták ki.
De ha esetleg erre gondolsz, más összefüggésben van szó a "napkeletről" a Jelenések könyvében.
Isten haragja hét poharának kitöltésekor a 6. pohár azt okozza, hogy az Eufrátesz kiszárad, s nézzük miért:
"Jel 16:12 A hatodik angyal is kitölté az ő poharát a nagy folyóvízre, az Eufrátesre; és kiszárada annak vize, hogy a napkelet felől jövő királyoknak út készíttessék."
Ezzel párhuzamosan azt látjuk a 9. részben [ugyanaz a történet másik szemszögből], hogy a 6. angyal trombitálására ez történik:
"Jel 9:13 A hatodik angyal is trombitált, és hallék egy szózatot az arany oltárnak négy szarvától, amely az Isten előtt van,
Jel 9:14 Mondván a hatodik angyalnak, akinél a trombita vala: Oldd el azt a négy angyalt, aki a nagy folyóvíznél, az Eufrátesnél van megkötve.
Jel 9:15 Eloldaték azért a négy angyal, aki el vala készítve az órára és napra és hónapra és esztendőre, hogy megölje az emberek harmadrészét.
Jel 9:16 És a lovas seregek száma két tízezerszer tízezer vala; hallottam a számukat."
A "két tízezerszer tízezer" az 200 millió fős hadsereget jelent, ami iszonyú sok, ezért vagy óriási népességű országok hadseregéről van szó, vagy nagyon sok országéról.
Mindenesetre, ha a fenti két részt összeolvassuk, akkor az eredmény: eloldatik az Eufrátesznél lévő négy megkötözött gonosz angyal, aminek következtében a folyó kiszárad, hogy a "napkelet felől jövő királyoknak" [az Eufráteszhez képest keletről], akik összesen 200 millió fős hadsereggel jönnek, "út készíttessék", és az emberek harmadrésze (a Jel.9:17-19. leírásból az következik, hogy háborús körülmények között) meg fog halni.
Elnézést, ha túlságosan eltértem volna a tárgytól, de a kérdésből eddig nekem nem derült ki, hogy milyen összefüggésben értette a kérdező a dolgot...
(Tp.)
Sziasztok!
Tudom, hogy az én válaszom nem konkrétan a feltett kérdésre irányul, de ettől függetlenül mégis megírnám, mert egy érdekes cikkre bukkantam a sárga veszedelemről:
Ebből kitűnik, hogy a sárga veszedelem nem kifejezetten a kínaiakra vonatkozik, hanem inkább egy sárga porra... Persze a jóslatban szerepel Kelet, ami akár Kína is lehet, de azt írja, hogy a Balkánról indul a háború. Talán az arab területekről... Az ok egyelőre ismeretlen.
Nem egyértelmű a háború időtartama sem, de más jóslatok 7 hónapot jósolnak.
Ha több helyen szétnézünk: Nostradamusnál és üköreganyáink mende-mondái között, akkor azért eléggé egybevágó történeteket találunk.
A három napos sötétséget is emlegették már több helyen, persze a pontos dátumot még senkinek sem sikerült eltalálnia.
Isten áldjon minden jó szándékú embert a Földön, hogy elkerülje ezt a borzalmas eseményt, ha bekövetkezik!
Üdvözletem!
Bár szörnyyű régi a kérdés, de engem is foglalkoztatott sokáig, meg még néha most is, de nem üdvösség kérdése, hála az Atyának! Annak idején az apám hangoztatta ezt nagyon sokszor, hogy a Biblia írja a sárga veszedelmet, most meg a férjem mondta, hogy az iskolába irodalom órán annak idején foglalkoztak ezzel és bizony a Biblia olvasása során Károli Gáspár 1814-s fordítású Bibliájában szó szerint így találták meg, de, hogy melyik ige versben, arra sajnos nem emlékszik.
2015 van, nem olyan nehéz némi keresést végrehajtani az interneten vagy akármelyik bibliafordítás szövegében.
Konkrétan sehol nem ír egyik Biblia sem sárga veszedelemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!