Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit szóltok Jézus ilyen...

Mit szóltok Jézus ilyen ábrázolásához?

Figyelt kérdés
[link]
2011. szept. 2. 09:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Péter: bocs hogy beléd próbálok köztni :) de ha jól tudom te protestáns vagy akkor szerinted nem bűn ilyen festményt készíteni? Kíváncsi vagyok a véleményedre.
2011. szept. 2. 17:19
 12/17 anonim ***** válasza:

Szerintem undorító reklám fogás... Én nem festményt mutatnék, hanem színészt, én Jézust valahogy hasonlóképp képzelem, ami az "átlagos" Jézus-kép... :)

[link]

2011. szept. 2. 20:41
 13/17 anonim ***** válasza:

Annyiban igaza van a cikknek,hogy a Bibliai történet szerint Jézus is tudott kemény lenni,amikor kiűzte a kufárokat a templomból.szerintem nincs ezzel baj,mindkét oldalra szükség van,márpedig Jézusnak is volt emberi oldala,lehet,hogy pl.szeretett csajozni.és bort is ivott,meg jókat evett ezt konkrétan írják is a Bibliában.

Amúgy meg nem hiszem,hogy egy olyas valaki megsértődne ezen az ábrázoláson,aki hagyta magát keresztre feszíttetni....szerintem Jézusban megvolt a kemény határozottság,és az alázatosság,béke,szeretet képessége is.

2011. szept. 2. 21:08
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezeknek a "kigyúrt" képeknek nem sok köze van a valósághoz... ezek a képek egy "laza" vallásalapítónak akarják beállítani, aki a haverjaival létrehozott egy horgászklubot...

Persze lehet elmélkedni, hogy hogy nézhetett ki, amikor itt járt a Földön, milyen volt a szakálla, az arckifejezése stb. De úgy gondolom, hogy ez a lényegről tereli el a figyelmet: arról, hogy milyen Ő ma!

Én inkább János apostolnak hiszek, aki valóságosan látta Őt olyannak, amilyen most: hatalmasnak, erősnek, dicsőségesnek és erős hangúnak:

"Lélekben valék ott az Úrnak napján, és hallék hátam megett nagy szót, mint egy trombitáét,

Amely ezt mondja vala: Én vagyok az Alfa és az Omega, az Első és Utolsó; és: Amit látsz, írd meg könyvben, és küldd el a hét gyülekezetnek, amely Ázsiában van, Efézusban, Smirnában, Pergámumban, Thiatirában, Sárdisban, Filadelfiában és Laodiceában.

Megfordulék azért, hogy lássam a szót, amely velem beszéle; megfordulván pedig, láték hét arany gyertyatartót;

És a hét gyertyatartó között hasonlót az ember Fiához, bokáig érő ruhába öltözve, és mellénél aranyövvel körülövezve.

Az ő feje pedig és a haja fehér vala, mint a fehér gyapjú, mint a hó; és a szemei olyanok, mint a tűzláng;

És a lábai hasonlók valának az izzó fényű érchez, mintha kemencében tüzesedtek volna meg; a szava pedig olyan, mint a sok vizek zúgása.

Vala pedig a jobb kezében hét csillag; és a szájából kétélű éles kard jő vala ki; és az ő orcája, mint a nap [amikor] fénylik az ő erejében.

Mikor pedig láttam őt, leesém az ő lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az ő jobbkezét, mondván nékem: Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó..."

(Jelenések 1:10-17.)

(Tp.)

2011. szept. 4. 19:13
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Igen, jól tudod, konzervatív protestáns vagyok. Véleményem szerint egyáltalán nem bűn ilyen festményt készíteni, bűn inkább az lett volna, ha nem készítik el...

Bűn a festmények és szobrok vallási célra való felhasználása, tisztelete, imádása. A művészeti célú felhasználás az ember lelki életét segítheti, mint ahogyan ebben az esetben is látjuk.

Üdv. Péter

2011. szept. 5. 08:30
 16/17 anonim ***** válasza:

"Bűn a festmények és szobrok vallási célra való felhasználása, tisztelete, imádása. A művészeti célú felhasználás az ember lelki életét segítheti, mint ahogyan ebben az esetben is látjuk."

De ha valaki mondjuk megnézi a festményt és ettől kedve támad elmondani egy imát Jézushoz és azon nyomban el is mondja magában (a festmény előtt) akkor az bűn szerinted?

Vagy ha ezt a festményt beviszik egy templomba az már bűn (mivel ott imádkoznak)?

Azért kérdezem ezt mert nyilván senki se imádkozik úgy hogy mondjuk "Dicsőség neked te festmény, imádlak téged!" de akkor viszont nem egészen értem hogy pontosan mi a protestáns szemszögből a bálványimádás és mi nem?

2011. szept. 5. 13:43
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem teljesen egyértelmű a határ. Ha valaki szentképnek nevez egy festményt, leborul előtte, hozzá imádkozik, akkor az helytelen. Ha nem cselekszi ezeket nincs semmi gond.

Üdv. Péter

2011. szept. 5. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!