"nem leli tetszését a harcos izmaiban.
Azok tetszenek az Úrnak, akik félik őt,
akik bíznak jóságában és kegyelmében."
(147. zsoltár)
Ez már megint a lényegről vonja el a figyelmet.
Valaki ebből jó pénzt fog csinálni.
Valamennyire biztos izmos volt, mert aki gyerekkora óta ácsként dolgozik az semmiképp se maradhat vézna. De szerintem sokat böjtölt is (pl. egyszer 40 napig) ami miatt inkább szálkás izomzatúnak gondolnám. És ilyen önelégülten biztos hogy nem mosolygott soha mint ezeken a képeken. Szerintem ez csak provokáció ami reklámot jelent, mivel a negatív reklám is reklám.
Mt 11,29 - Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát.
Szia!
Szerintem szánalmas. Aki ismeri a képzőművészetben fellelhető Jézus ábrázolásokat, az tudja, hogy a művészek igyekeztek az evangéliumok által bemutatott Jézust megjeleníteni: alázatos, kedves, szerető, gyengéd, de ugyanakkor határozott. Ezeknek a képeknek semmi közük Krisztushoz.
Üdv. Péter
Sziasztok!
Ha már itt tartunk, méltán lehetünk büszkék Munkácsy Krisztus ábrázolásaira, pl. az ECCE HOMO-ban:
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!