Reformatus vagy Katolikus?
az ortodox-oknak is lehetoseguk van a szent gyonasra...baaar nem tudom az mennyire szent mikor a pap reverendaja alla dugjak a fejuket es ott mondjak el a buneiket.
amugy szerintem addig amig valaki nem tapasztalja azt hogy milyen az X,Y vallas addig nem is fogja tudni h milyen igazabol...csak feltetelezni.
En erdelybe elek es hath igen...vanak itt romanok is, es a magyar katolikusok roman miset is tartanak...nem mindig , nem minden vasarnap hanem bizonyos alkalmakkor. en szerintem ez jo, mivel sokan vannak olyanok akik nem igazan ertenek magyarul viszont megis eljarnak a templomba akkor is ha olyan mise folyik aminek a felet ertik csak...v annyit sem
mnah szo mi szo, az osztalytarsam egyik oka arra h borzasztoan utalja a katolikusokat az ez. bar szerintem nem az szamit hogy milyen nyelven hallgatod a papot, hanem az hogy kozel legyel istenhez es hogy kapcsolatot teremts vele.
Amugy ez a nagyon reg folyo vita a kaolikus vs. reformatusok, en szemely szerint ugy tartom h ertelmetlen mivel egy Isten van es mind a 2 vallasba ugy tanitjak h egyetlen egy Ur van es mindenki tole kapja a segitsegek ugy a katolikusok mint a reformatusok es a tobbi vallas.
es azert irtam ki a kerdest h lassam h ki h velekedik errol a temarol.
ha a kerdesemre kene valaszoljak:D akkor egyertelmu ,h a katolikushoz huz a szivem, mivel en is az vagyok es ugy tartom h erdekesebbek a misek mint az Istentiszteletek, de ezzel szmben en nem itelek el egyetlen ember sem a vallasa miatt, ez helytelen lenne.
"És aki komolyan keresztény, az nem kritizálja a másik egyházakat sem, hiszen valamennyien ISten gyermekei vagyunk."
Szerintem Isten gyermekei kritizálhatják a másik egyházát csak az a lényeg hogy szeretettel tegyék ezt és ne vitatkozás legyen belőle. De azért az elsődleges cél az az hogy mindenki üdvözüljön és ehhez nem biztos hogy az vezet ha senkit se kritizálunk. Néha Jézus is nagyon kritikus volt, például a farizeusokkal.
"miert volt kritikus?"
Mert a farizeusok nagy része hiú volt, ragaszkodott a bűneihez és ezért nem ismerték fel hogy Jézus a megváltó. A vallásosságuk csak formalitásokra korlátozódott, nem volt bennük szeretet. Például a szombaton meggyógyított béna esetén felháborodtak, pedig az egy Isten által adott csoda volt amiért inkább hálát kellett volna adniuk.
Ráadásul ők ismerték az írásokat és így tudniuk kellett hogy a megváltó el fog jönni és hogy mit és hogyan fog tenni.
Jézust is kivégeztették, és amikor égi jeleket kaptak (pl. szétszakadt a függöny, sötétség, régen halott próféták feltámadtak és tanusították hogy Jézus Isten fia volt) akkor már szándékosan Isten ellen hadakoztak, ezután se tértek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!