Azt mondták nem lehetek vele boldog?
nem. az ismerősöd hülye. ha vallásosak is vagytok, de nem szekáljátok egymás vallását, semmi gond nem lesz. ha nem vagytok vallásosak, pláne.
az ismerősödnek előítéletei vannak.
Kedves Kérdező!
Az első válaszolónak teljesenigaza van.
Ha nem kényszerítitek egymásra egymás vallását, akkor semmi gond nem lehet.
Ha te pl. arra próbálnád rávenni a fickót, hogy legyen keresztény, biztosan nem örülne neki, ugyanígy sztem te sem örülnél annak, ha ő arra próbálna rávenni téged, hogy te legyél muszlim. Ha valameliykőtök mégis úgy dönt, hogy felveszi a másik vallását, az az ő döntése, de ha nem piszkáljátok egymást a vallás miatt, akkor nem lehet gond sztem. Gond csak később lehet, ha már megszületnek a gyerekek: ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy előzetesen megbeszélitek, hogy melyik nemű gyerek milyen vallású legyen, vagyis ha fiú lesz, akkor milyen vallású legyen, ha lány lesz, akkor ő milyen vallású legyen.
Ennél jobb ötletem sajnos nincs.
Üdv: egy lány
Ha ő hisz is a vallásában, akkor garantáltan tönkrementek. Az is problémás lehet, ha te hiszel, míg ő nem. Ha meg mindketten hisztek a magatokéban, akkor lesz a leghamarabb nagy baj.
De ha ez a vallás csak amolyan címke mindkettőtöknél, akkor nincs hatással kettőtökre. Akkor csak mások tudnak szekálni titeket, azt meg magasról le kell sajnálni.
Magam példája más téren. Itthon ugye jelenleg egymásnak feszül a rasszizmus, és az ún. "cigánybűnözés". Én fehér bőrű magyar vagyok, a menyasszonyom pedig cigány. Mindkettőnk családjából hangzanak el aggódó félelmek, míg a mi szemünkben egyszerűen más bőrszínről van szó. Mindketten komoly hívő, keresztény rockerek vagyunk. Probléma nincs. Az, hogy mások oda képzelik, nem érdekel bennünket.
Ha mind a ketten jó fejek vagytok és a szüleitek se kavarnak be akkor szerintem nem lesz baj, hiszen mindketten ugyanazt az Istent imádjátok, csak ő Allahnak hívja. De azért kérdezd meg erről, mert lehet hogy a barátod másképp látja.
De a szülőket szerintem előtte fontos megnézni hogy támogatnak-e vagy ha nem akkor ha akadályoznak akkor az mennyire lesz majd zavaró.
Még egy dolgot muszály hozzátennem, azt hogy ha együtt éltek házasság nélkül (én így értelmeztem a kérdést, bocsánat ha tévedek) akkor ezzel Istennek hátat fordítotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!