Hogy lehet áttérni az Ortodox vallásra?
Kis városban lakok így itt nincs Ortodox templom így nem tudom megérdeklődni. Tud valaki segíteni?
Mi ennek a menete? Hosszú?
Hol lehet találni (Budapest kivételével) Ortodox templomot? :S
Nagyon érdekel az a vallás, de lécci ne vitassuk miért szeretnék áttérni :D Amúgy katolikus vagyok így katolikusról térnék át ortodoxra.
Kedves kérdező?
Ha érdekel a görög rítus miért akarsz pont ortodox lenni? Nem szeretnél esetleg görög-katolikus lenni, akik hitéletükben ugyanolyanok, de a katolikus tanításokat elfogadják?
Ugyanis itt a Dunántúlon csak Győrben van ilyen, tehát görög rítusú katolikus egyházközösség, de ortodox csak Pesten a kelet-magyarországi régiókban vannak.
Nem egészen, kérdező. :)
Szerintem te a görögkeletire gondoltál (ezt a megnevezést nem szeretik), a görögkatolikus teljesen más. A legnagyobb eltérés közöttük, hogy a görögkatolikus elfogadja a pápát, míg az ortodox nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!