Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten a terhességet minden...

Isten a terhességet minden esetben áldásnak "szánja"?

Figyelt kérdés
Ha egy fiatal lány erkölcstelen, bűnös életet él, alkoholizál, kábítószerezik, nagyon rossz anyagi helyzetben van, nincs lakása, rendes munkája, meg van keményedve a bűnben, tehát képtelen helyes erkölcsi ítéletet hozni, akkor, ha teherbe esik, azzal mi lehet Isten célja? Ha az illető olyan szellemi állapotban van, hogy képtelen normális erkölcsi ítéletet meghozni, akkor lehet, hogy Isten egy ilyen helyzetben "büntetésnek" szánja a terhességet, mert tudja, azt, hogy az illető, annyira azonosult már a bűnnel, hogy abortuszhoz fog folyamodni, és lehetséges, hogy Ő "akarja" is, hogy ezt megtegye az illető, hogy utána meg tudja kegyetlenül büntetni ezért?
2011. aug. 28. 11:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de egyszerűbb lett volna az előző kérdésedet kiemeltetni, vagy pedig pontosabban leírni a dolgot. A szabályzat megsértése a legelhanyagolhatóbb szempont, pedig világosan benne van abban is, hogy ne tedd fel ugyanazt a kérdést többször.

DE: Erre már 14 ember válaszolt, időt és energiát rászánva. Ami még mindig elviselhető lenne valahol.

Ami igazán nem fair tőled, az az, hogy nem mondtad el már a legelején, hogy az eset már rég megtörtént, és a lány belehalt az abortuszba. Ezzel becsapsz másokat, mintegy kihasználva a segítőkészségüket. Ez nagyon nincs rendjén.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

Már az előző kérdésednél sem értettem, és most még kevésbé értem, hogy miért olyan fontos neked ez a kérdés, hogy ennyire nem tudsz eltávolodni tőle. Most már nem kérdezem, hanem erősen sejtem, hogy valami súlyos sérelem állhat emögött, vagy ennyire bele akarod látni a dologba a saját - abszolút nem igei - elképzelésedet; vagy ellenkezőleg, nagyon szoros érzelmi kapocs volt közöttetek, és most így igyekszel védekezni a fájdalom ellen.

Szerintem keress fel egy jó pszichológust, vagy egy lelkigondozót, akivel megbeszélheted ezt az egészet.

Kívánom, hogy mielőbb sikerüljön feldolgoznod a történteket, bármi is álljon a háttérben.

Ha Budapesten vagy a környékén élsz, tudom ajánlani dr. Tapolyai Emőkét; ő egy keresztény pszichológus hölgy, és nagyon dicsérik a munkáját.

A honlapján az elérhetőségén kívül díjmentesen letölthető előadások és videók is vannak; ezért belinkelem, hátha találsz rajta valamit, ami érdekelhet.

[link]

2011. aug. 29. 21:30
 22/26 A kérdező kommentje:

"Már az előző kérdésednél sem értettem, és most még kevésbé értem, hogy miért olyan fontos neked ez a kérdés, hogy ennyire nem tudsz eltávolodni tőle. Most már nem kérdezem, hanem erősen sejtem, hogy valami súlyos sérelem állhat emögött, vagy ennyire bele akarod látni a dologba a saját - abszolút nem igei - elképzelésedet; vagy ellenkezőleg, nagyon szoros érzelmi kapocs volt közöttetek, és most így igyekszel védekezni a fájdalom ellen."

Szerintem próbáld meg ne ennyire beleélni magad ezekbe a netes beszélgetésekbe, és ne próbáld meg pszichológiailag kielemezni a kérdezőket, messzemenő következtetéseket levonva a személyes dolgaikról. Ennyire azért nem kellene személyeskedni és belemászni mások magánügyeibe. Szerintem az a nem normális és annak van szüksége orvosra, aki ennyire el van foglalva mások magánügyeivel mint te.

Egyébként pedig senki nem tartozik magyarázattal itt senkinek azt illetően, hogy miért tesz fel egy kérdést, amíg az nem sérti a közízlést, vagy nem sértően személyeskedő... Szerintem dőlj hátra, lazíts, igyál egy limonádét és élvezd az időjárást, vagy nem tudom, ami neked örömet szerez :)

2011. aug. 30. 00:28
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Egyékbént tényleg igaza van!

Olyan vagy mint az Ezo topicban, azok a gyíkok akik minden áron bele akarják magyarázni egy még csak nem is furcsa, csak meglepő jelenségbe hogy ufót láttak.

A keresztények Istene nem bosszú álló. Már nem, az ószövetségi isten még az volt.

Te teszed fel a magánügyedet az internetre, tehát az foglalkozik vele aki akar, nem tilthatod meg másnak.

Egyébként meg fogadd meg saját tanácsod dőlj hátra igyál egy limonádét és élvezd az életet.

2011. aug. 30. 08:32
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Másik meg nagyon rossz a vita stílusod, kiemelsz dolgokat amik igazolnak, és elhárítod vele azt amik nem.

Azt felejted el, hogy a bibliát sok ember írta, isteni sugallatra tán, de emberek írták. Emberek akik tévedhetnek.

Az egészet kellene nézned és csak azután értelmezni az egyes részleteket. Ettől nem lesznek a muszlimok vagy a zsidók bűnösök.

Meg persze vannak a hamis próféták.

A Bibliát nem lehet szó szerint értelmezni ha jól tudom egyik 20. századi pápa is kimondta. Sokkal fontosabb az erkölcsi mondani valója. Hogy elgondolkodj rajta és okosodj ezáltal.

2011. aug. 30. 08:44
 25/26 orion80 ***** válasza:
68%
Kicsit más megközelítésből : Isten nem szánja sehogy és senkinek a terhességet. Ez egy világos és érthető biológiai folyamat, amelynek nem a mindenható szándékaihoz illetve bármilyen ítélezekhez van köze, hanem pusztán egy szexuális aktushoz. Aki meg azt írta, hogy "Isten miért nem olyanoknak ad gyereket akik szeretnének..." mert isten nem ad gyereket. Azt az ember csinálja, és van olyan örökletes, vagy akár később is kialakult betegség, mely meggátol az utódok létrehozásában. Na ezért.
2011. aug. 31. 03:35
 26/26 anonim ***** válasza:

Ó, elnézést, hogy eddig komolyan vettelek. Nagy hibám, hogy hacsak nem ordít egy kérdésről, hogy provokáció, akkor úgy gondolom, hogy a kérdező tényleg és őszintén választ szeretne kapni. Talán még segítséget is.

Nem szokásom pszichológiailag kielemezni a kérdezőket, de van, hogy megpróbálok a felszín alá látni. Az ember már csak ilyen: 1. Minden cselekvését, ill. a viselkedését motiválja valami. 2. Minden cselekvés és viselkedés mögött motivációt, szándékosságot, okokat keresünk és találunk, vagy tulajdonítunk ezeknek.

Mindkét állítást kiváló pszichológiai megfigyelések, kutatások és kísérletek igazolják. :)

Ezért általában hasznos dolog tudni ezeket.

Nem tartozol magyarázattal, csak olvasd el még egyszer, amit írtam.

És egyetértek a 65 %-os válaszolóval: Ha kiteregeted a magánügyeidet, akkor vállald a következményeit.

2011. aug. 31. 06:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!