Isten a terhességet minden esetben áldásnak "szánja"?
14:01
Nem arról van szó, hogy senki ne fogadjon örökbe gyermeket.Arról van szó, hogy NEKIK, akikről írtam , talán nem kellett volna , legalább is úgy tűnik...De az előbbi hozzászólásomban már elmagyaráztam, miért nem.
Nem csak olyanok fogadnak örökbe gyereket, akiknek nem akart összejönni saját baba...
kedves kérdező,
ha valaki felelőtlen, bűnös életet él, annak vállalnia kell a következményeket.
A gyermek ÁLDÁS. Akkor is, ha a drogos, alkesz tinilány nem tekinti annak.
Az eső is áldás, kérdezd csak meg az afrikai törzseket, akik vízre szomjaznak. Azért, mert a monszun övezetben az embereknek erről más a véleménye, még nem jelenti azt hogy önmagában az eső -az életadó víz- ne lenne áldás.
Az a tinilány tehernek tekinti a gyereket, és akkor a gyermek valóban azzá válik. (mennyire szomorú, amikor a minket élt áldásokat megutáljuk!) De ha a tinilányt a gyermek érkezése más irányba indítja el, más szóval áldásnak tekinti a kellemetlenség ellenére is, akkor a gyermek betöltheti isteni funkcióját.
Az, hogy mi minek tartunk valamit, az nem vesz el az értékéből.
tisztelettel,
freya
Nem, kedves kérdező, nem elképzelhető. Isten senkin nem áll bosszút. Ez a gondolkodásmód tipikusan hárító magatartást mutat: nem szegény tinilány a felelős, hanem Isten bünteti....hát nem. Felelősséget kell vállalnunk a tetteinkért. Ha védekezés nélkül szexel egy nő, akkor általában nagy az esélye, hogy teherbe esik. Ha nem tenné ezt meg, akkor Isten nem "büntethetné" gyerekkel.
Nem Isten a felelős a bűnökért, hanem mi magunk. Isten senkit nem büntet azért, mert nem jár gyülekezetbe, illetve ő a szíveket vizsgálja, az elzüllött fiatal sokkal fontosabb neki, mint száz másik templomban ülő ember. (emlékszel a tékozló fiú esetére? ) Én nem tudom, milyen Isten-képet adott neked az egyházad, családod, de valami nagyon nem stimmel, ha így látod
.
Ha valóban létezik ez a tinilány, én kívánok neki sok erőt, békét és világosságot, és hogy találja meg akit keres: Istent. Végső soron őt szomjazzuk mindannyian. Nem a büntetéstől való félelem, hanem az őszinte, tiszta szívből való szeretet vezet el Őhozzá.
Isten áldjon,
Freya
Nos, van némi Biblia ismeretem és logikai érzékem, ezek alapján azt mondhatom,
ha Isten a jó, bölcs és szerető, akkor ilyet nem tesz.
Másrészt úgy tudom, Isten itt a földi életünkben nem mér ki egyénenként büntetést, ha nagyon bűnösnek talál valakit, az nem fog majd feltámadni és elnyerni az örök életet, ez a büntetés, a Biblia szerint.
A Sátán az, aki próbák elé állítja az embert, amik Isteni büntetésnek is tűnhetnek és ezt azért teszi, hogy Istent kegyetlennek tartsák az emberek és eltávolodjanak tőle.
Isten nem büntet, viszont segít, ha az ember kéri és bizonyára hatékonyabb a segítésben, ha az ember neki tetsző életet él.
20:57
Ha védekezés nélkül szexel egy nő, akkor általában nagy az esélye, hogy teherbe esik. A gyermeket akkor most Isten "adja", vagy a védekezés nélküli szex eredménye csupán? Istenre "szükség van" a fogantatáshoz, vagy az csak automatikusan megtörténik, ha épp egybeesnek a történések? Vannak olyan családok, ahol rendezettek az anyagi körülmények, lelkileg is felkészültek, felelősségteljes a pár, és mégsem születik gyermekük, pedig mindennél jobban vágynak rá. Úgy tűnik mintha Isten beleszólna abba, hogy ki mikor essen teherbe.
Van, aki teherbe eshet, van aki nem. Nem jár mindenkinek minden áldás,van akinek az életében az a feladat, hogy a gyermektelenséget tapasztalja meg, talán hogy örökbe fogadhassa a tinilány kisbabáját, talán hogy megtanulja Istent feltétel nélkül szeretni, akkor is, ha nem teljesül minden kívánsága. Ki tudja? Lehet, hogy Istennek köze nincs hozzá, ez csak egyszerű biológia.
Ugyanis én azt tapasztalom, hogy Isten csak azoknak az életére hat, akik hívják és kérik. Jézus is ezt írta, hogy ő zörget az ajtón, és aki beengedi annál marad és annál lakozik Ő és a mennyei Atya.
Az a lehetőség, hogy egy gyermek érkezhet hozzánk, akár saját,akár örökbe fogadott, akár gondjainkra bízott, önmagában áldás. És óriási felelősség is. És mi ebből kivirágoztathatjuk a legtökéletesebb áldást, vagy tönkretehetjük a saját és a gyermekünk életét is. Hatalommal bírunk ezen a földön, mert hatalom adatott nekünk és szabad akarat. És mindezekkel felelősség, óriási felelősség. Ezért lehet bűnt elkövetni. Mert nem csak magunkat bántjuk vele, hanem másokat is, Istent is, az egész világot.
Bár csak az a tinilány látná azt, hogy vérzik érte és a gyermekéért -aki áldás lehetett volna- Isten szíve.
Az emberi sors pont azért gyönyörű, mert az emberi kapcsolatok olyan gyönyörűek, finomak, törékenyek. Nem szabad felelőtlenséggel tönkretenni ezt.
"Bár csak az a tinilány látná azt, hogy vérzik érte és a gyermekéért -aki áldás lehetett volna- Isten szíve."
Isten szíve sohasem vérzik, Ő mindig boldog. Azokat, akiket szeret nem érheti semmi baj, mert megvédi őket, és nekik minden a javukat szolgálja. Akiket pedig nem szeret (ők a nem kiválasztottak) evidens, hogy nem is siratja, sőt - lehet, hogy van, akinek furcsának tűnik amit írok, de - nekik a halálukat kívánja születésüktől fogva, hiszen Ő mindentudása révén már előre tudja, hogy mi lesz a "végük" majdan. Ebből gondolom én, hogy Isten őket olyan helyzetekbe sodorhatja, különböző körülmények, események folytán, amin keresztül aztán el is követnek olyan dolgokat, bűnöket, amivel beteljesítik örök időktől fogva elrendelt sorsukat. Tehát a "tinilány"-t "teherbe ejti" Isten egy olyan élethelyzetben, amikor nincs józan erkölcsi ítélőképességének birtokában, felelőtlen, válságosak az anyagi körülményei, nem számíthat senkire stb, ezáltal az a szerencsétlen elveteti a gyermekét. Ennek két súlyos következménye is lesz, meghal egy ártatlan magzat, a "tinilány" pedig még mélyebbre kerül lelkileg, sőt már újdonsült kegyetlen gyilkosként nézhet majd a tükörbe. Ha Isten meg akarná menteni, akkor az lenne a logikus, hogy „küld” neki valakit, aki segít rendbe hozni az életét, majd utána, amikor már nincs olyan életveszély-közeli állapotban, akkor megáldhatja még egy gyermekkel is. Ennek a történetnek egyébként az lett a vége, hogy meg is lett az abortusz, a lány pedig belehalt a műtétbe. Vajon mit akarhatott ezzel Isten? Ha lejárt a lánynak az ideje, akkor miért kellett teherbe esnie előtte? Mintha csak pisztolyt adott volna egy őrült kezébe, hogy aztán elítélhesse gyilkosságért. Vajon ennyire gyűlölte azt a lányt?
"Isten szíve sohasem vérzik, Ő mindig boldog. Azokat, akiket szeret nem érheti semmi baj, mert megvédi őket, és nekik minden a javukat szolgálja. Akiket pedig nem szeret (ők a nem kiválasztottak) evidens, hogy nem is siratja, sőt - lehet, hogy van, akinek furcsának tűnik amit írok, de - nekik a halálukat kívánja születésüktől fogva, hiszen Ő mindentudása révén már előre tudja, hogy mi lesz a "végük" majdan."
Ne haragudj, de a Biblia nem ilyen Istent mutat be. Jézus sírt Jeruzsálemért, Izraelért. Isten féltőn szerető Isten. És soha, senkinek nem kívánja a halálát. Hiszed, hogy Jézus Isten földi megtestesülése volt? Jézus mindenkit meggyógyított mindenkin segített és NEM ítélte el a házasságtörő nőt sem.
Jézus azt mondta: aki hozzám jő azt én semmiképpen ki nem vetem.
" Ebből gondolom én, hogy Isten őket olyan helyzetekbe sodorhatja, különböző körülmények, események folytán, amin keresztül aztán el is követnek olyan dolgokat, bűnöket, amivel beteljesítik örök időktől fogva elrendelt sorsukat."
Miért megint Isten? A bűnöket magamtól követem el! Ha a tinilány nem lesz terhes, megúszta a paráznaságot, akkor Isten szereti? Ugyan már!
Komolyan kérdezem, te miben hiszel? Ez valami kálvinista predesztináció elmélet, vagy tanú vagy, vagy mi? Tényleg érdekelne, honnan szeded az információidat. Csak mert ilyen Isten-kép felesleges, eleve nem inspirál hitet. Félelemre épül, és az nem hit.
„Ne haragudj, de a Biblia nem ilyen Istent mutat be. Jézus sírt Jeruzsálemért, Izraelért. Isten féltőn szerető Isten. És soha, senkinek nem kívánja a halálát. Hiszed, hogy Jézus Isten földi megtestesülése volt? Jézus mindenkit meggyógyított mindenkin segített és NEM ítélte el a házasságtörő nőt sem.”
Jeruzsálem miatt azért volt szomorú, mivel ők a kiválasztott nép. Épp erről beszéltem én is. Féltőn szereti a kiválasztottakat.
Jézus Isten Fia volt, többször imádkozott Istenhez, akit Atyának nevezett. Hogy érted azt, hogy „földi megtestesülése”?
Valóban senkit nem ítélt el Jézus, mert első eljövetelekor nem ítéletre jött a világba. Viszont világosan elmondta, hogy másodjára viszont ítéletre fog jönni, azért, hogy elválassza a juhokat a kecskéktől, a konkolyt a búzától stb. A bűnösöket (akik bűnösen haltak meg) Jézus átkozottaknak nevezte, nem úgy tűnik, hogy őket egy kicsit is szeretné, vagy szerette volna. Nem azt mondta, hogy jaj drága gyermekeim, én úgy szerettelek titeket, és most is úgy szeretlek benneteket, de sajnos, nem lehetünk együtt, és mindjárt sírok stb...:)
A Megváltás a kiválasztottaknak szól. Valóban benne van a Bibliában, hogy Isten a szeretet, és mindenkit szeret, aki hozzá megy, de az is benne van, hogy senki sem mehet hozzá csak az, akit vonz sőt, vannak akiket Isten eleve pusztulásra rendelt, vagy megkeményítette a szívüket, hogy ne tudjanak megtérni stb. Pl. Márk.4,11-12; Róm.9,22. Minden Isten akarata. Gondolod, hogy Ő a saját teremtett világában megengedné, hogy másképp történjen valami mint, ahogyan Ő szeretné? Vagy Ő megengedné, hogy örökké kínozzanak valakit, akit Ő úgy szeret közben mint a gyermekét? Soha. Akit szeret, azt megvédi, van elég ereje és hatalma hozzá, hogy megmentse azt, akit akar és mindig megtalálja a módját is, szerintem Őt nem kell félteni. :) Önmagában az is elgondolkodtató, hogy teremtett és berendezett egy hatalmas „kínzókamrát” azok számára, akik állítólagos szabad akaratuk folytán oda akarnak kerülni önszántukból. De ez már tényleg egy másik téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!